Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Γκρεμίστε τις κεραίες του λαϊκισμού!

12/5/2008. Δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου. Για 4 ώρες συζητήθηκε το θέμα του ξηλώματος των κεραιών στο βουνό της Παναγίας από τσιγγάνους με εντολή του δήμου Ξυλοκάστρου. Τα συμπεράσματα που βγάλαμε μετά από τον τετράωρο Γολγοθά που ανεβήκαμε, είναι ότι:
  1. ο λαϊκισμός είναι καρκινογόνος. Ας γκρεμίσουμε τις κεραίες του!
  2. η δημοκρατία είναι γένους θηλυκού και μπορούν να τη βιάζουν χωρίς συνέπειες, εν ονόματι των κανονισμών
  3. ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου μπορεί, μέσα στην ίδια πρόταση, να λέει ότι οι συγκεκριμένες κεραίες ήταν καρκινογόνες και τις ξήλωσε για να σώσει την υγεία των πολιτών και λίγο μετά να λέει ότι ήσαν παρατημένα παλιοσίδερα που τα είχαν εγκαταλείψει και σκουριάζανε. Το καταπληκτικό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που τον χειροκροτούν, ανεξαρτήτως τι λέει!
  4. ο φανατισμένος, όπως και ο βλάκας είναι ανίκητοι!

Καληνύχτα Ξυλόκαστρο...



6 σχόλια:

ξυλινος είπε...

Για όλους όσους « επένδυσαν» συναισθηματικά και όχι μόνο, όλα αυτά τα χρόνια, στην αλλαγή νοοτροπίας και σκεπτικού των κατοίκων και πολιτών αυτής της πόλης και του δήμου, διοικούντων και μη, η χθεσινή συνεδρίαση του δημ. Συμβουλίου υπήρξε αποκαλυπτική και συνάμα αποκαρδιωτική.
Ολόκληρη η συμπολίτευση και η αντιπολίτευση στηρίχθηκαν στον άκρατο λαϊκισμό { καρκίνος, θρησκεία, διασυρμός του Δήμου, Παναγία, το κακό κράτος, οι κακοί διοικητές Δημόσιων οργανισμών, πλίατσικο, ο σωτήρας ή « δολοφόνος» Δήμαρχος κ.λ.π.}
Λεονταρισμοί, αψιμαχίες, ατμόσφαιρα γηπέδου, προβοκάτσιες, βρισιές κ.λ.π. Κάποιοι υψηλά ιστάμενοι και μη να σχίζουν τα ιμάτια τους, οι μεν για τον αρχηγό, οι δε για την νομιμότητα - που όποτε τους συμφέρει και επιλεκτικά την επικαλούνται– και βέβαια, τους επιστρατευμένους υπηκόους- χειροκροτητές, που έσπευσαν να προσφέρουν «αφιλοκερδώς» ασφαλώς, τις υπηρεσίες τους.
Συμπέρασμα, είμαστε πολύ πίσω σαν λαός και θα χρειαστούν πολλά χρόνια και πολλοί αγώνες για να αλλάξει κάτι σε αυτήν την χώρα..
Δεν είναι τυχαίο που είμαστε μακράν οι τελευταίοι στην Ευρώπη σε όλους τους τομείς..
Δεν είναι τυχαίο που ζώντας στην ομορφότερη και ποιο ισορροπημένη κλιματικός χώρα, την καταστρέφουμε λυσσαλέα και απροσχημάτιστα, μόνο και μόνο για τα ΦΡΑΓΚΑ και την επιδειξηομανία που μας διακατέχει σαν λαό προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρύψουμε την απουσία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΓΑΠΗΣ για την γη μας.
Δεν είναι τυχαίο που έχουμε την χειρότερη παιδεία.
Και βέβαια δεν είναι τυχαίο που,- σαν χώρα-, μας κυβερνούν αυτοί, με τα κουστούμια και τις γραβάτες, τα ακριβά αυτοκίνητα, τις γονυκλισίες στις εκκλησίες, τα φιλάνθρωπα αισθήματα του κ.., τους πανηγυρικούς στις Εθνικές επετείους και την ευφράδεια στα Μ.Μ.Ε.
Αυτούς που είναι μπλεγμένοι σε ατέλείωτες λοβιτούρες και διαφθορά. Την διοίκηση της χώρας.
Δήμους, πολεοδομίες, αστυνομίες, δασαρχεία, νομάρχες, δικαστές, επιχειρηματίες - χορηγοί και πάνω από όλους οι πολιτικοί.
Ειδικά για τους τελευταίους, όσοι δεν άντεξαν παραιτήθηκαν π.χ. Μπένος, οι υπόλοιποι….συνεχίζουν…η siemens να ναι καλά…
Έτσι λοιπόν, με πολίτες που νοιάζονται μόνο για την « πάρτη» τους, φθάσαμε, όλα να τα καίμε και να τα κτίζουμε και όπου φθάνουμε σκουπίδια να αφήνουμε.
Ή, να δρούμε επιλεκτικά. Στην παραλία στηρίζουμε τους τσιμεντοδήμαρχους και ας μην μείνει ούτε χιλιοστό ελευθέρου χώρου, στα ορεινά όμως σκιζόμαστε για ήπια ανάπτυξη. Λες και το περιβάλλον δεν είναι ένα ,ενιαίο και αδιαίρετο, αλλά κατά πως μας βολεύει το μοιράζουμε και καλούμε σε συστρατέυσεις αυτούς που πρίν αγνοούσαμε ή και κοροϊδεύαμε..

Αυτούς που χρόνια φώναζαν ότι η πόλη θάβεται στο τσιμέντο, αλλά τα διάφορα κομματικά – προσωπικά συμφέροντα δεν άφηναν να ακουστούν..
Τώρα, τους φωνάζουν, {και κρυφά κάποτε-κάποτε μην εκτεθούν} να σώσουν τους επενδυτές, καταστηματάρχες, οικοπεδούχους, ξενοδόχους κ.α. των ορεινών που θησαυρίζουν, όπως πριν θησαύριζαν και συνεχίζουν, οι τσιμεντάδες και οι κολλητοί τους από τις σάρκες της πόλης..
Όπως και να έχει, αυτή η πόλη, αυτή η χώρα, αυτός ο πλανήτης, έχουν τους άρχοντες που τους αξίζουν. Και αν μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά..τι να γίνει ; αυτή είναι η ζωή….
Όποιος αντέξει που λέει και ο Δον….
Αξίζει τον κόπο άραγε ωρέ Αρμονίστα..;

Armonistas είπε...

...Αξίζει τον κόπο άραγε ωρέ Αρμονίστα..;
Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση αλλάζει συνεχώς μέσα μου. Χθες το βράδι θα απαντούσα ηχηρά ΟΧΙ.Μετά πάλι αλλάζει. Ένα αναβλύζον ΝΑΙ αντιδρά και ξεπετάγεται.
ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΝΑΙ και πάει λέγοντας, είναι αυτό που μου βγαίνει.
Όμως, επειδή τα 12 τελευταία χρόνια, που έχω επιστρέψει στο Ξυλόκαστρο, αυτή η ερώτηση με έχει απασχολήσει πολύ, έχω καταλήξει ότι παρά τις περιοδικές και όχι σπάνιες απογοητεύσεις, αξίζει τον κόπο.
Χθες με συγκλόνισε η παράσταση που παρακολούθησα. Απογοητεύτηκα πολύ από τον κόσμο (και πάλι), αλλά τελικά όλα αυτά με πεισμώνουν και με δυναμώνουν. Το καθεστώς που βιώνουμε στο δήμο μας, πρέπει να προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε και δε θα αποθαρρυνθώ από τον κατήφορο... Μπορεί ο κατήφορος για πολλούς να είναι πιο εύκολος δρόμος, ο ανήφορος όμως μας πάει σε ψηλότερα σημεία. Εκεί που φαίνονται καλύτερα τα όμορφα.
Τα όμορφα που θα σκαρώσουμε μόνοι μας. Τα όμορφα που θα βρούμε σκαρωμένα και θα τα χαρούμε. Τα όμορφα που θα σκαρώσουμε εμείς και θα τα βρουν και θα τα χαρούν άλλοι, αργότερα.
Όχι ρε κουφάλες. Μπορεί να νομίζετε ότι μπορείτε να ελέγχετε τους πάντες και τα πάντα με την εξουσία και τα λεφτά σας, αλλά το σπόρο που εμείς βάζουμε στο χώμα, δεν μπορείτε να τον αγγίξετε. Δεν είστε ικανοί να τον αγγίξετε και να τον μολύνετε.
Αξίζει και παρα-αξίζει, λοιπόν. Και κλείνω με αυτό που γράψαμε στο 2ο τεύχος (σελ. 2) του περιοδικού μας:
Αν και θα μας αρκούσε να αλλάξουμε τον εαυτό μας άντε κι άλλον έναν, για να αξίζει τον κόπο αυτό το ταξίδι, ξέρουμε ότι ο σπόρος καθενός που αντιδρά, ονειρεύεται και διεκδικεί, μπαίνει βαθιά στο χώμα, κρατιέται ζωντανός για καιρό και κάποτε φυτρώνει και καρποφορεί.

Εμείς ξύλινε, από τα κάτω θ' ανεβούμε. Τα καλύτερα έρχονται.

ξυλινος είπε...

ACTIVE MEMBERS ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΕΕΕΕΕΣ!
ΕΠΙΘΕΣΗ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Corsikanos είπε...

Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου:
Η "γυμνή ελαφρότητα" της απαξίωσης της πολιτικής απ' τους ίδιους τους αυτοδιοικητικούς άνδρες! Η αναστροφή της πολιτικής: Τα μείζονα , ο στρατηγικός σχεδιασμός και ο διάλογος για την επιλογή μοντέλου ανάπτυξης, η τοπική αυτογνωσία των πλεονεκτημάτων... υποχωρεί μπροστά στα ελάσσονα, στη λαϊκίστικη ψευτοπολιτική.
Η μόνη τους μέριμναπώς θα φουσκώνουν και θα σπάνε χαρτοσακούλες μέσα στο ΔΣ! Δουλειές του "κρότου", πολιτική των κυμβάλων, ενίοτε και των σκυβάλων! Δε στέκονται στο ύψος των απαιτήσεων της εποχής, δε στέκονται στα έδρανα του δημοκρατικού διαλόγου, δεν απελευθερώνουν το κύρος του δήμου! Στέκονται υπό των εδράνων τους και συμπαρασύρουν το κύρος του δήμου χαμηλά, στο μικρό πολιτικό τους ύψος.
Ένα νέο πολιτικό αυτοδοικητικό ανάστημα κύρους, ποιότητας, σχεδίου και αξιών είναι εφικτό!
Δήμαρχος και πλειοψηφία: "Μπορούν και θέλουν" ή "ούτε μπορούν ούτε θέλουν";
Όσο περνά ο καιρός τόσο ολισθαίνουν, κι άλλο τόσο αγωνιούν για "εικονικούς ηρωισμούς"! Το μόνο που ξέρουν, θέλουν και μπορούν να κάνουν είναι να παίζουν καλά στο γήπεδό τους, Στο γήπεδο της δημαγωγίαςστο επίπεδο του "λαϊκίζειν" και δυστυχώς όλο και "καλυτερεύουν! Ο τοπικός άρχοντας θυμήθηκε δήθεν την αισθητική του χώρου της Παναγίας Κορυφής! Επί 6 χρόνια δήμαρχος πέταξε έναν ηρωισμό, πέταξε μια πέτρα στο πηγάδι! 6 χρόνια ούτε μια κουβέντα για την αισθητική του Ξυλοκαστρινού τοπίου. Ίσως του αρκρί η κουβέντα μπροστά στον καθρέφτη με το είδωλο του "Καίσαρα". Ίσως του αρκεί ο ρόλος του δήθεν δημάρχου. Ήρθα ή δεν ήρθε ο καιρός να ξεφύγουμε από το "δήθεν"; Υπάρχει ή δεν υπάρχει αυτόχθονη αυτοδιοικητική πρόταση για το δήμο;

ξυλινος είπε...

Υπάρχει, αλλά μια και corsikanos,στείλε και κανα αυτόματο cicilianiko!!!

ξυλινος είπε...

Για όσους θεωρούν ότι υπερέβαλλα με τα σχόλια μου, τους παραπέμπω στο άρθρο του Γ. Γραμματικάκη, στην Ελευθεροτυπία της 10-05-08 με τίτλο
“all- inclusive” Koσμογράφημα.