Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Τριήμερο διαλόγου για την ενέργεια. 21-23 Νοεμβρίου στην ΑΣΟΕΕ

Η διοργάνωση της συγκεκριμένης συνάντησης έχει δρομολογηθεί από τον Ιούνιο, όταν ήταν, ακόμη, πρόσφατη η κατάθεση του νέου ενεργειακού σχεδιασμού (12/6). Σήμερα, ο ενεργειακός σχεδιασμός έχει φύγει από το Συμβούλιο εθνικής ενεργειακής στρατηγικής και βρίσκεται στο ΥΠΑΝ για έγκριση. Ο δημόσιος διάλογος, γύρω από τα ζητήματα της ενέργειας και, ειδικότερα, την ηλεκτροπαραγωγή, είναι, σχεδόν, ανύπαρκτος. Την ίδια στιγμή, ένα πλήθος ενεργειακών δραστηριοτήτων, που αναπτύσσονται με ανεξέλεγκτο τρόπο, προϊδεάζει για τις επιπτώσεις του νέου σχεδιασμού, με πιο κραυγαλέα την προσπάθεια εισαγωγής του λιθάνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή. Φυσικό, ήταν, λοιπόν, να αξιοποιηθεί η περίσταση για μια ουσιαστική δημόσια παρέμβαση για τα ζητήματα της ενέργειας και της ηλεκτροπαραγωγής.
Οι “Πολίτες κατά του λιθάνθρακα”, μεταφέροντας την εμπειρία ενός αξιοπρόσεκτου κινήματος πολιτών για την ενέργεια και αξιοποιώντας, ταυτόχρονα, τις γνώσεις ειδικών επιστημόνων, θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τις βαθύτερες αιτίες του ενεργειακού προβλήματος και να ανιχνεύσουν τις δυνατότητες εναλλακτικών λύσεων, απέναντι στο κυρίαρχο μοντέλο. 21-22-23 Νοεμβρίου στην ΑΣΟΕΕ (Πατησίων 76).
Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγες μέρες...

2 σχόλια:

Mortgage Support Team είπε...

Καταλαβαίνω και εγκρίνω την κριτική σας στάση απέναντι στις ρυπογόνες βιομηχανίες. Όσο ώμος αφορά στην ενέργεια θα ήθελα να ακούσω κάποιες βιώσιμες αντιπροτάσεις σας.

Armonistas είπε...

Ευκαρία λοιπόν να έρθεις στο τριήμερο αυτό, που ο βασικός λόγος οργάνωσής του είναι οι βιώσιμες αντιπροτάσεις.
Βέβαια, αν παρακολουθήσεις τα ιστολόγια των συλλογικοτήτων που ασχολούνται με το θέμα (http://lithanthrakas.wordpress.com και από εκεί με links σε όλους τους υπόλοιπους) θα βρεις αντιπροτάσεις. Είναι γνωστές και στην επιστημονική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία των πολιτών πια, οι βιώσιμες αντιπροτάσεις και δεν χρειάζεται να τις ανακαλύψει κάποιος χαρισματικός νους. Απλά πρέπει να εφαρμοστούν σιγά σιγά... ή γρήγορα γρήγορα καλύτερα.