Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΣ ΜΕ, ΚΑΤΑΠΑΤΩ ΣΕ!!!

Στο λόφο κοντά στα Μεσαία Τρίκαλα, όπου όλα δηλώνουν ότι υπήρχε αρχαίο φρούριο για να υπερασπίζεται το κράτος της Πελλήνης από τους Σικυώνιους (αλλά κανένας κάτοικος δεν υπερασπίστηκε όταν ήρθαν οι μπουλντόζες), η "πύλη" δείχνει άλλο ένα μονοπάτι για να περάσει η Ιστορία, που φεύγει ντροπιασμένη από τα Τρίκαλα. Ο καταπατητής, που ρημάζει ανενόχλητος το δάσος, λέει ότι δεν υπάρχουν μονοπάτια. Όμως εγώ πιστεύω σε μια παροιμία που έλεγε ο λαός, όταν ήταν ακόμα σοφός: "Αν δεν πατήσεις σταθερά στη γη, φόρα δεν παίρνεις". Κι οι άνθρωποι που δεν σέβονται τον τόπο τους, αληθινή προκοπή δεν κάνουν στη ζωή τους.
...ας πούμε και πάλι δυό λόγια για το λόφο ανάμεσα στα Μεσαία Τρίκαλα και το ναό του Αγίου Δημητρίου (που κατά πάσα πιθανότητα ήταν ναός της Δήμητρας). Τα απομεινάρια του φρουρίου τα ξήλωσαν. Τώρα ήρθε η σειρά του δάσους και προσπαθούμε απελπισμένα να το σώσουμε.Ο καταπατητής, έχοντας γερά "στηρίγματα", κόβει και ρημάζει. Οι κρατικές υπηρεσίες... (δεν ξέρω-δεν είδα)... Ο πρόεδρος των Μεσαίων... (Τι χαρά!)... Οι μπουλντοζιέρηδες... (Τι λεφτά!)... Οι κάτοικοι... (Ηρθαν οι επενδυτές!)... Κι εμείς που φωνάζουμε, είμαστε λέει γραφικοί... Αρχαιοκάπηλοι και απατεώνες να μην είμαστε κ. Τάδε μου.
Χωρίς άλλα λόγια από εμάς...

5 σχόλια:

Armonistas είπε...

Έμαθα ότι το Δασαρχείο Ξυλοκάστρου έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατευθεί η έκταση από τυχόν καταπατήσεις. Έχουν στείλει τα απαράιτητα στοιχεία στην Εισαγγελία Κορίνθου και η υπόθεση προχωράει μέχρι να γίνει άρση του οικιστικού σχεδίου.

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Παρήγορα τα νέα, αλλά εγώ ακόμα φοβάμαι... Ξέρεις το είδος των ανθρώπων.

Armonistas είπε...

Μου το επιβεβαίωσε και η Λίτσα. Στο δασαρχείο Ξυλοκάστρου υπάρχουν άνθρωποι που τους εμπιστεύομαι απόλυτα.

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Να ανασάνουμε, λοιπόν. Γιατί όποτε πηγαίνω εκεί, πιάνεται η ψυχή μου απ' αυτά που βλέπω. Όλο και κάποια ζημιά θα έχουν κάνει.

Armonistas είπε...

Δεν "ανασαίνουμε" ποτέ! Δεν νομίζω ότι κάποιοι υπεύθυνοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν σε όλες τις περιπτώσεις να προστατεύσουν απειλούμενα δημόσια αγαθά.
Η δαιδαλώδης γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους , η ατιμωρησία και η απληστία του Νεοέλληνα δεν αφήνει περιθώρια για ανάσες.
Είναι όμως σημείο στήριξης ένας δημόσιος υπάλληλος που είναι πραγματικά "δημόσιος".