Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΟ»…

Αυτές τις μέρες μελετούσαμε και πάλι το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, τη δεματοποίηση και όλα τα νέα δεδομένα για την περιφέρειά μας. Λίγο πριν βγάλουμε μια σχετική ανακοίνωση, μάς κοινοποιήθηκε (από τον κ. Λεωνίδα Φωτιάδη, της Κίνησης πολιτών Κορίνθου) ένα έγγραφο του δημάρχου Ελευσίνας Γ. Αμπατζόγλου, σχετικά με τις επιδόσεις του δήμου του, στη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων το 2008.
Μας θύμισε όλα αυτά που είχαμε επισημάνει σε παλιότερη ανακοίνωσή μας, την προτροπή μας στη δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελευσίνας και μας επιβεβαίωσε ότι άνθρωποι με όραμα και μεθοδικότητα μπορούν να πετύχουν στόχους που για άλλους μοιάζουν εξωπραγματικοί.
Μελαγχολήσαμε όμως. Κοιτάζοντας την δική μας κατάσταση στο Ξυλόκαστρο και στους διπλανούς δήμους, απελπιστήκαμε. Για να μην μακρηγορούμε διαβάστε το έγγραφο εδώ (είναι δύο σελίδες Α4 αλλά αξίζει τον κόπο) και θα μελαγχολήσετε κι εσείς. Θα μελαγχολήσετε με τη δικιά μας δημοτική αρχή (ή τη δικιά σας), που πανηγύρισε πριν λίγα χρόνια για έναν ΧΥΤΑ που θα έφτιαχνε. Πανηγύρισε και για την ανακύκλωση που καταφέραμε να φέρουμε στο δήμο μας τον 21ο αιώνα. Έβαλε μερικούς κάδους ανακύκλωσης (για χαρτί και πλαστικό μόνο), μοίρασε και μερικά επιδοτούμενα χαρτιά της εταιρείας που συνεργάστηκε και έκανε το χρέος της προς το περιβάλλον.
Ο ΧΥΤΑ όμως δεν θα λειτουργήσει, είπε η περιφέρεια. Αφού δαπανήθηκαν 3 εκ. ευρώ μάθαμε ότι δε θα λειτουργήσει, θα "εγκιβωτίζουμε" τα σκουπίδια μας κάπου αλλού και θα τα πηγαινοφέρνουμε για μερικά χρόνια. Και για όλα αυτά οι άρχοντές μας δεν βγάζουν άχνα. Δεν ενημερώνουν κανέναν. Όχι τους απλούς πολίτες, αλλά ούτε τον εταίρο τους στο ΧΥΤΑ, δήμαρχο Ευρωστίνης δεν ενημερώνουν, όπως διαβάσαμε σε επιστολή του. Δεν κάνουν «πόλεμο» για όλες αυτές τις αθλιότητες. Δεν ξεσηκώνουν τον κόσμο. Δεν, δεν, δεν... Το μόνο που θα ακούσουμε πάλι είναι ότι φταίνε κάποιοι άλλοι.
Έλα όμως, που υπάρχουν και κάποιοι άαααλλοι, που δείχνουν τι μπορείς να κάνεις και δεν το κάνεις. Έλα όμως που υπάρχουν και είναι δίπλα μας. Δυστυχώς για τους απανταχού δημαρχαίους, υπάρχουν και κάποιοι διαφορετικοί. Δυστυχώς και για εμάς που έχουμε αυτούς και όχι τους άααααλλους.
Λοιπόν, μετά απ' όλα αυτά προτείνουμε δύο λύσεις στη δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου : Η μία είναι να τρέξει να εκπαιδευτεί στην Ελευσίνα. Την άλλη την κάνουν οι Ιάπωνες…

5 σχόλια:

ξυλινος είπε...

Η Αρμονική Ανάπτυξη είναι η πρώτη και μοναδική βέβαια, που έχει αναφερθεί στο παράδειγμα διαχείρισης σκουπιδιών από τον δήμο Ελευσίνας και τον δήμαρχο της εδώ και πολύ καιρό.
Υπάρχει και σχετικό άρθρο στο προηγούμενο τεύχος. Ανατρέξτε αν θέλετε.
Ασφαλώς όμως κανείς, από την αγαπημένη δημοτική αρχή, κάποιων στελεχών του Συνασπισμού Ξυλοκάστρου δεν ενδιαφέρθηκε να διδαχθεί.
Γιατί άλλωστε; Η επαναστατική ευφράδεια του δημάρχου και το αντισκουρικό μένος αρκούν για να πορευόμαστε και να βαυκαλιζόμαστε ότι όλα βαίνουν καλώς στο δήμο.
Τι, θα αφήσουμε την γαμο-μάσα για τα πουρναρο-σκουπίδια;
Άλλωστε μάθαμε πλέον ποιος φταίει για όλα στην πόλη, η Αρμονική Αν. και ο αρχηγός της, που όλα τα ανακατεύουν…!
Σαν δεν ντρέπονται και μας ενοχλούν συνέχεια .
Tώρα ομως με τους νέους αντιδημάρχους, όλα θα γίνουν....

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί και την αναισθησία των υπευθύνων, μάλλον εμείς θα καταλήξουμε να κάνουμε χαρακίρι.
Όσο για το δήμο Ελευσίνας, συμφωνώ.
Ένας επιπλέον έπαινος πρέπει να του δοθεί για τα εξαιρετικά και καθόλου φιγουρατζίδικα ΑΙΣΧΎΛΕΙΑ.

Armonistas είπε...

www.elefsina.gr ο δικτυακός τόπος της Ελευσίνας, μιας πόλης με ιστορία και μέλλον, όπως γράφουν. Μιας πόλης που μέσα από τα δικά της μεγάλα προβλήματα καινοτομεί, δημιουργεί και αυτοδιοικείται.
Με πιάνουν τα κλάματα!!!

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Δεν έχεις άδικο...

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Μια και το post μιλάει για την Ελευσίνα, ας πούμε και πάλι δυό λόγια για το λόφο ανάμεσα στα Μεσαία Τρίκαλα και το ναό του Αγίου Δημητρίου(που κατά πάσα πιθανότητα ήταν ναός της Δήμητρας).Τα απομεινάρια του φρουρίου τα ξήλωσαν. Τώρα ήρθε η σειρά του δάσους και προσπαθούμε απελπισμένα να το σώσουμε.
Ο καταπατητής, έχοντας γερά "στηρίγματα", κόβει και ρημάζει. Οι κρατικές υπηρεσίες... (δεν ξέρω-δεν είδα)... Ο πρόεδρος των Μεσαίων... (Τι χαρά!)... Οι μπουλντοζιέρηδες... (Τι λεφτά!)... Οι κάτοικοι... (Ηρθαν οι επενδυτές!)...Κι εμείς που φωνάζουμε, είμαστε λέει γραφικοί...
Αρχαιοκάπηλοι και απατεώνες να μην είμαστε κ. Τάδε μου.