Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Και μια ροκ διευκρίνιση...

Κρίθηκε απαραίτητη η αποστολή τής παρακάτω διευκρινιστικής επιστολής προς τη ΣΦΗΚΑ. Αυτό γιατί, όπως γράψαμε και το προηγούμενο Σάββατο εδώ, από τα σχόλια της εφημερίδας για το live στη Ζήρεια, φαινόταν ότι ήταν οργανωμένη, αποκλειστικά από την Αρμονική Ανάπτυξη.
Αν και οι Αρμονίστας έχουν δείξει επανειλημμένα ότι δεν "καπελώνουν", αλλά συμμετέχουν ενεργά, όπου τους αρέσει και τους εκφράζει, η επιστολή διευκρινίζει τα πάντα, γιατί αυτή η εκδήλωση ήταν πολύ ξεχωριστή και στον τρόπο που διοργανώθηκε και μουσικά και ... και ... και .... και δεν πρέπει να παρερμηνευτεί τίποτα κι από κανέναν. Έχουμε τόσα άλλωστε να διαφωνούμε και να κοντραριζόμαστε. Ας μη βάλουμε κι αυτό στη μέση!!! Α.Α.Ζ.
"Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2009

Αξιότιμοι κύριοι,
στο φύλλο 36 της εφημερίδας σας, αναφέρεστε στο μαραθώνιο Ροκ πάρτυ που έγινε στη Ζήρεια στις 29 Αυγούστου, στη μνήμη του Νίκου Δόικα και σας ευχαριστούμε πολύ για τα θετικά σας σχόλια. Επειδή ωστόσο από τις αναφορές σας διαφαίνεται πως η συναυλία αυτή διοργανώθηκε από τους «Αρμονίστας» και τον Ανδρέα Ζάρρο και σε σχέση με μια γενικότερη φιλολογία που αναπτύσσεται γύρω από «τα πώς και τα γιατί» της εκδήλωσης, θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες διευκρινήσεις.
Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε από μια ιδέα του ενός από εμάς (του Γιώργου Γκουρβέλου), την οποία αμέσως αγκαλιάσαμε με θέρμη και οι υπόλοιποι (Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης και Ανδρέας Ζάρρος). Στη συνέχεια, όλοι όσοι την άκουγαν ενθουσιαζόντουσαν και βοηθούσαν με τον τρόπο τους στην υλοποίησή της. Στην ουσία, πρόκειται για δημιουργία μιας παρέας φίλων, κυρίως του Νίκου Δόικα, αλλά και άλλων φίλων της μουσικής, που ανάμεσά τους είναι και οι «Αρμονίστας».
Άλλωστε, αυτός ήταν ο αρχικός και βασικός μας στόχος: να τιμήσουμε τη μνήμη του Νίκου με μια εκδήλωση χωρίς χορηγούς, χωρίς καπελώματα, χωρίς οικονομικό έρεισμα. Όλα τα συγκροτήματα έπαιξαν μουσική αφιλοκερδώς και τα όποια έξοδα καλύφθηκαν «εκ των έσω». Πιστεύουμε ότι η συναυλία αυτή ήταν το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον καλό μας φίλο και συμπατριώτη, Νίκο Δόικα και θεωρούμε πως το αποτέλεσμα μας δικαιώνει.

Ένας άλλος στόχος μας υπήρξε η «αφύπνιση» του τοπικού μας πολιτιστικού δυναμικού, ιδιαίτερα όσον αφορά στη μουσική. Οι συμμετέχοντες έμαθαν ότι από το Ξυλόκαστρο και τα πέριξ κατάγονται ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο Βασίλης Σπυρόπουλος, ο Τζόννυ Βαβούρας, ο Ζωρζ Πιλαλί, ο Παύλος Βακατάτσης, άκουσαν πάλι τους Moles μετά από 10 και πλέον χρόνια, έμαθαν για την αξία του Νίκου Δόικα, κάποιοι θυμήθηκαν και το Βλάση Μπονάτσο. Σα να λέμε τη …μισή ιστορία του ελληνικού ροκ. Όλοι οι εν ζωή από τους παραπάνω ήταν στη Ζήρεια, μαζί με πολλούς ακόμα εκλεκτούς μουσικούς και ερμηνευτές που μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές!

Η εκδήλωση της Ζήρειας ήταν μια εκδήλωση πολιτισμού, υπερτοπική και υπερκομματική. Ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι, ώστε να αποτελεί για πάντα φάρο δημιουργίας μέσα από ενότητα και συμμετοχή.

Τελειώνουμε με μια διευκρίνιση. Είναι ανακριβές ότι ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου είχε αρνητική στάση. Σε δυο επαφές που είχαμε μαζί του έδειξε θετική διάθεση, μας έδωσε συγχαρητήρια για την ιδέα και μας ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Ιδιαίτερη, επίσης, μνεία αξίζει για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε με το Δημήτρη Γεωργίου και το προσωπικό του Αθλητικού κέντρου της Ζήρειας.
Παρακαλούμε για τις αναγκαίες διορθώσεις στο επόμενο φύλλο σας.

Με τιμή,
Γιώργος Γκουρβέλος
Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης
Ανδρέας Ζάρρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: