Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Τα δέντρα πεθαίνουν πεσμένα...

Ιστορίες καλοκαιρινής τρέλας...
(Επεισόδιο 2ο)
ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΕΣΜΕΝΑ...
Φέτος το καλοκαίρι είχαμε δύο "βουτιές" δέντρων στο Ξυλόκαστρο, δίπλα και μέσα στην ΠΕΟ Κορίνθου - Πατρών. Ένας φοίνικας στο κέντρο του Μελισσίου (λόγω διάβρωσης) και ένας ευκάλυπτος στον Πευκιά, κάτω από το Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου (λόγω ;;;).

Και στις δύο περιπτώσεις σταθήκαμε τυχεροί και δεν χτύπησε κανείς. Ειδικά στην περίπτωση του ευκάλυπτου που ήμουν κοντά όταν έπεσε, σταθήκαμε πάρα πολύ τυχεροί. Ήταν Σάββατο 11 Ιουλίου, λίγο μετά τις 10 το πρωί και η κίνηση στο πεζοδρόμιο και στην ΠΕΟ, ήταν σχετικά πυκνή. Όταν έπεσε όμως ο ευκάλυπτος δεν πέρναγε κανείς από το σημείο! Ευτυχώς! Λίγα μέτρα πριν και μετά υπήρχαν και πεζοί και αυτοκίνητα! Εγώ ήμουν το τρίτο αυτοκίνητο από την απέναντι πλευρά.
Ο φοίνικας είχε πέσει πριν τον ευκάλυπτο, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.
Τα τρελά της υπόθεσης είναι τα εξής:
  1. Ο φοίνικας παραμένει ακόμα και σήμερα πεσμένος. Επίσης, δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο προστασίας για τους πεζούς.
  2. Η περίφραξη του Πευκιά παραμένει και αυτή σπασμένη.

Όλο το καλοκαίρι έμειναν έτσι και συνέβαλαν στη γενικότερη άσχημη εικόνα της πόλης, που ειδικά φέτος είχε πολλά σημεία που "μύριζαν" εγκατάλειψη. Τα λόγια που ακούμε καθημερινά από συμπολίτες και επισκέπτες είναι πολύ πιο βαριά από αυτά που χρησιμοποιώ και σας βεβαιώνω ότι δεν υπερβάλλω καθόλου. (δυστυχώς, συνεχίζεται...)

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: