Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ...


Η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει προ πολλού. Στα κατώγια γίνεται δουλειά. Τα δημοτικά "φορτηγά", ξεφορτώνουν τόνους λάσπης ανά την επικράτεια (χθες ξεφόρτωναν στο Μελίσσι). Οι υποψήφιοι στέλνουν τα μηνύματά τους προς νέους και γέρους. Εποχή τρύγου γαρ και οι αμπελοφιλοσοφίες παρούσες κι αυτές. Η αναζήτηση για σταυροφόρους, που η αποστολή τους θα λήξει άμα τη καταμέτρηση, καλά κρατεί. Βλέπετε τα συστήματα εξουσίας, δεν τους χρειάζονται μετά. Η πρόσθεση των κουκιών μετράει, τα υπόλοιπα θα τα βρουν οι "ειδικοί". Έτσι κι αλλιώς, ο τόπος (όπως και η χώρα) "διαθέτει αφθονίαν σωτήρων"...

Η δουλειά που πρέπει να κάνουμε, για να αναδείξουμε αυτά που πιστεύουμε, ονειρευόμαστε και θέλουμε για τον τόπο, δύσκολη αλλά ωραία. Η πολιτική, με την καλή έννοια, έχει ομορφιές που σου δίνουν δύναμη και να ξεπλένεσαι από τις λάσπες και να προτείνεις και ν' ακούς και να προσθέτεις και να προστίθεσαι.

Για όσους πιστεύουν ότι τίποτα δεν αλλάζει και τίποτα δε φυτρώνει στο τσιμενταρισμένο πολιτικό σύστημα, ας δουν την παραπάνω  φωτογραφία από δρόμο του Ξυλοκάστρου και ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Και η άσφαλτος φυτρώνει! Αρκεί να υπάρχει σπόρος.

Καλό τρύγο στους αγρότες μας και κακό "τρύγο" στους τρυγητές ψήφων με ψαλίδα τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις υποκριτικές ευαισθησίες και τους έντεχνους εκβιασμούς.

Καλό Δεκαπενταύγουστο...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: