Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Περίληψη ΔΣ (Μέρος 2ο)...


Από τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης της 26ης Γενάρη, εκτός της περικοπής του γεύματος των επισήμων προσκεκλημένων για τη γιορτή του Αγ. Βλασίου,  ξεχώρισαν τα παρακάτω:
1ο ΘΕΜΑ: Επιλογή τραπεζικού ιδρύματος για συναλλαγές του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η πρόταση της δημοτικής αρχής για συνεργασία με την ALPHA BANK χωρίς να πάρουμε προσφορές από άλλες τράπεζες, λόγω παλιότερης συμφωνίας με το δήμο Ξυλοκάστρου, δεν έγινε δεκτή από τις μειοψηφίες, που πρότειναν να ισχύσει αυτό για το πρώτο εξάμηνο του 2011 και μετά να το συζητήσουμε εκ νέου. Η δημοτική αρχή το δέχτηκε και θα παρθούν προσφορές τον Ιούνιο του 2011, για να αποφασίσουμε.
4ο ΘΕΜΑ: Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Ο κ. Σκούρας δήλωσε ότι η μειοψηφία δεν θα μετέχει σε καμία επιτροπή την πρώτη διετία, επειδή δεν τις ενεργοποίησε ποτέ η προηγούμενη δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου. Παρά την παρέμβασή μας, ώστε να διαχωρίσει το όργανο της Πολιτικής Προστασίας και να συμμετέχει ο ίδιος από πλευράς μειοψηφιών, δεν δέχτηκε και μπήκα εγώ.
20ο ΘΕΜΑ: Αίτημα Δήμου για τροποποίηση απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΧΔΙΚ.
Το θέμα αφορούσε το κτήριο στο Ειρηνοδικείο, που νοικιάζει και στεγάζεται η ΔΕΥΑΞΕ. Δεκτή ομόφωνα έγινε η διορθωτική πρόταση του κ. Σκούρα ώστε να μην προτείνουμε ενοίκιο μέχρι 300€, αλλά την τιμαριθμική προσαρμογή του προηγούμενου, που ήταν 100€.
21ο ΘΕΜΑ: Αίτημα μισθωτή δημοτικού ακινήτου, στη Μέση Συν. Τρικάλων, για πρόσληψη συνεταίρου.
Με αφορμή την αίτηση συλλόγων της περιοχής να περάσει στη δικαιοδοσία τους το κτήριο, μόλις τελειώσει η μίσθωση, προκαλέσαμε μια συζήτηση (εκτός θέματος όντως) όπου ακούστηκαν απόψεις για τη χρήση του. Το αίτημα του μισθωτή έγινε ομόφωνα δεκτό, (αφού είχε δικαίωμα από τη σύμβαση) και θα ξανασυζητηθεί όταν λήξει η μίσθωση.

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: