Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Της συγχωνεύσεως το κάγκελο...


Αυτό που γίνεται με τις συγχωνεύσεις των σχολείων είναι απερίγραπτο. Λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και πάνε οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους (1η Σεπτεμβρίου, δηλαδή αύριο το πρωί), κανείς δεν ξέρει τίποτα.

Λίγους μήνες πριν ξέραμε ότι θα καταργηθούν δημοτικά (Μελίσσι, Ρίζα, Καρυώτικα κλπ) και δεν θα κλείσει το ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου. Επίσης μάθαμε ότι δάσκαλοι έπαιρναν οργανικές θέσεις στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου, ένα σχολείο που δεν υπάρχει!!! Όλοι έλεγαν ότι θα γίνει στο ΕΠΑΛ, που υπολόγιζαν να κλείσει, παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων. Μάλιστα, στελέχη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πήγαιναν και μέτραγαν το χώρο.

Λίγες μέρες πριν είπαν ότι τελικά θα κλείσει το ΕΠΑΛ. Μετά βγαίνει ο ΥΕΘΑ κ.κ.κ. Μπεγλίτης και λέει ότι δεν θα κλείσει. Το 4ο Δημοτικό μένει στα χαρτιά και οι δάσκαλοι που τοποθετήθηκαν εκεί περιμένουν να δουν πού θα πάνε. Σήμερα είπαν στη δημοτική επιτροπή παιδείας ότι ούτε τα σχολεία Μελισσίου, Καρυωτίκων και Ρίζας θα κλείσουν, παρ' ότι οι δάσκαλοι που ήσαν εκεί τοποθετήθηκαν αλλού. Μπάχαλο!!!  Το θέμα αρχίζει και γίνεται κωμικοτραγικό. Ελλάδα η χώρα του πράσινου ήλιου!!! Για να δούμε στο τέλος τι θα δούμε. Αναμένουμε με αγωνία...
Α.Α.Ζ.

1 σχόλιο:

Γιώργος είπε...

Τα ίδια φαίνεται ότι κάνουν παντού, σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας και των δραστηριοτήτων της. Καταργήθηκαν οι οργανισμοί που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά; Δεν ξανάκουσα για τον οργανισμό Κωπαίδας, την Αγρογή, κλπ. Κάτι μου λέει ότι ζουν και βασιλεύουν, ενώ αν είχαν κλείσει θα είχε η Τρόϊκα να λέει κάτι. Μπορεί να τους κατηγορούμε για πολλά, αλλά έχουν απηυδήσει οι άνθρωποι, θα τους τρελάνουνμε τελείως, θα τους δούμε στο Intro να τα πίνουν για να ξεχάσουν!!!