Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές δασκάλων Σικυώνας - Ξυλοκάστρου...

Ένα αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο πολιτικό γεγονός για την περιοχή μας (και όχι μόνο) ήταν οι πρόσφατες εκλογές των δασκάλων Σικυώνας - Ξυλοκάστρου. Μια κίνηση, που έκαναν "δειλά δειλά" δύο δασκάλες στις προηγούμενες εκλογές, να κατεβάσουν δηλαδή έναν ανεξάρτητο συνδυασμό έξω από τα παλαιοκομματικά στερεότυπα,  αγκαλιάστηκε από πολύ περισσότερους αυτή τη φορά, με εξαιρετικά αποτελέσματα. 
Κάτι αρχίζει να αλλάζει. Ξεπερνιούνται αγκυλώσεις δεκαετιών και χαραμάδες φωτός εμφανίζονται όλο και συχνότερα. Δημοσιεύω το κείμενο της "Αντί-Δράσης" και εύχομαι να βρει μιμητές σε όλες τις συλλογικότητες.

" Την  1η Νοεμβρίου, έγιναν οι αρχαιρεσίες για το Δ.Σ των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Σικυώνος- Ξυλοκάστρου.
Ακούγοντας τα μηνύματα των καιρών που απορρέουν από τη βάρβαρη, αναίτια και άδικη επίθεση της πολιτικής του μνημονίου που δεχτήκαμε και δεχόμαστε και
εκφράζοντας την αναγκαιότητα της ενότητας των δασκάλων –αλλά και της κοινωνίας γενικότερα-
δημιουργήθηκε μια  ανεξάρτητη ομάδα, η Αντί…Δράση, μια ομάδα έξω και πέρα από κομματικές ομπρέλες.
Οι λόγοι που κατεβήκαμε σε αυτές τις εκλογές  ήταν να αντισταθούμε σε όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και μεταφέρονται στον κλάδο μας.
Η διαφθορά μεταφέρθηκε ΠΑΝΤΟΥ. Τα κόμματα και οι μηχανισμοί παίξανε αυτό το ρόλο. Ζούμε την απαξίωση, την υποτίμηση και την καλπάζουσα φτωχοποίηση. Μας οδηγούν να σκεπτόμαστε μόνο τον εαυτό μας και να αδιαφορούμε για τον διπλανό μας.
Θεωρώντας λοιπόν ότι  δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να  αδιαφορήσουμε για άλλη μια φορά και να προτιμήσουμε τη θαλπωρή και την ηρεμία της εξατομίκευσης αποφασίσαμε να συσπειρωθούμε και να Αντί…Δράσουμε.
Με πολύ μεγάλη χαρά είδαμε ότι μεγάλο μέρος του συλλόγου περίμενε μια τέτοια κίνηση.
Το αποτέλεσμα ελπιδοφόρο…
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ σε Αντί…Δράση
 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ – ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΨΗΦΙΣΑΝ: 271
ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 247
ΑΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 6
ΛΕΥΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ: 18

Δ.Α.Κ.Ε.       105 ψήφοι - 3 έδρες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ σε Αντί…Δράση 98 ψήφοι - 3 έδρες
Π.Α.Σ.Κ  44 ψήφοι - 1 έδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: