Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Λαμόγια του αγροτικού χώρου, του Γιάννη Σιώκου...

ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Σύμφωνα με το λεξικό του ΙΝΤΕΡΝΕΤ, η λέξη «λαμογιά» είναι συγκεκριμένη συμπεριφορά και γενικότερα να είσαι αβανταδόρος. Ο όρος έχει πάρει ευρύτερη έννοια για να σημάνει οιαδήποτε «διαπλοκή» - μίζα – βαλτοπαίδι – βία και νοθεία». Λαμόγιο ίσον απατεώνας - κομπιναδόρος. Η λέξη πιθανολογείται από την ισπανική έκφραση «LA MOYA» που σημαίνει η τάδε.

Στη δίκη της 10-2-2011 εξεδικάσθει η μήνυση της ΣΚΟΣ-ΑΣΕ για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Κορινθιακής εφημερίδας «ΣΦΗΚΑ» με απόντες τους κατηγορουμένους και τον συνήγορό τους λόγω αποχής των δικηγόρων, γεγονός γνωστό στους δικαστικούς λειτουργούς. Στη δίκη αυτή, με παρόντες μόνο τους μηνυτές και τους Αθηναίους δικηγόρους, εξετάσθει ως μάρτυρας κατηγορίας το στέλεχος της ΣΚΟΣ, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Α.Ε. "Πριμαρόλι", Κύριος ΚΑΛΑΧΑΝΗΣ.

[Ο εν λόγω μάρτυρας κατέθεσε ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας ήταν ψευδές. Δημιούργησε μια «ασφάλεια» στους παραγωγούς, οι οποίοι δεν ήθελαν να φέρουν σταφίδες. «Τρομάξαμε να τους μεταπείσουμε και να τους μαζέψουμε πάλι. Οι περισσότεροι μας έλεγαν λαμόγια. Δεν υπάρχει κακοδιαχείριση. Η εταιρεία η δική μας είχε πολλά κέρδη!», υπονοώντας την ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Α.Ε. «Για την ΣΚΟΣ δεν γνωρίζω».]

Όλα αυτά κατετέθησαν παρουσία του μηνυτή, διευθύνοντος συμβούλου ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, και του εντεταλμένου συμβούλου και μάρτυρα κατηγορίας ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Κώστα.

Η απουσία των κατηγορουμένων και του συνηγόρου τους και η κατά τη λαϊκή ρήση «θεία δίκη» και όχι η δίκη της Προέδρου Κυρίας Ανδρουλάκη και του Εισαγγελέως Κυρίου ΠΟΛΥΚΡΑΤΗ Γεώργιου απεκάλυψε την οργή, το μένος, την αντίδραση και τα ευγενή αισθήματα που τρέφουν τα στελέχη της ΣΚΟΣ-ΑΣΕ προς όποια Κορινθιακά ΜΜΕ τολμούν να αναζητήσουν την αλήθεια, τη διαφάνεια και να αναδείξουν τα κακώς κείμενα όσων διαχειρίζονται τα αγροτικά συμφέροντα.

Επιπλέον δε ανεδείχθη με τα ασύστολα ψεύδη των μαρτύρων η παγίδευση των δικαστών με στόχο την καταδίκη των κατηγορουμένων.

Κύριε ΚΑΛΑΧΑΝΗ:

Εσύ κατέθεσες ότι οι περισσότεροι των παραγωγών σας αποκαλούσαν «λαμόγια». Δηλαδή, κατά το ΙΝΤΕΡΝΕΤ, απατεώνες και κομπιναδόρους. ΟΧΙ το δημοσίευμα. Εσύ είπες ότι η εταιρεία είχε πολλά κέρδη. Οι ισολογισμοί της εταιρείας που τυγχάνεις Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος την τελευταία τριετία αναδεικνύουν ζημιές πάνω από 1.000.000 Ευρώ. Ναι ή όχι;

Εσύ Κύριε ΚΑΛΑΧΑΝΗ κατέθεσες ότι αγοράζετε σταφίδα από τον παραγωγό από 0,50 που αγόραζαν οι άλλοι, εσείς πληρώνατε 1,17 το κιλό και πληρώνατε αμέσως.

Όμως Κύριε ΚΑΛΑΧΑΝΗ λίγο πριν τη κατάθεσή σας, το στέλεχος του Δ.Σ. της ΣΚΟΣ εντεταλμένος σύμβουλος ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ είχε καταθέσει ενώπιον Προέδρου και Εισαγγελέα ότι εμείς (η ΣΚΟΣ) καταφέραμε από 57 λεπτά το κιλό που αγόραζαν οι άλλοι να δώσουμε στους παραγωγούς 154 λεπτά το κιλό!!!

Κύριε ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΕ, Κύριοι της ΣΚΟΣ. Η διαφορά αγοράς της τιμής μεταξύ των στελεχών σας ΚΑΛΑΧΑΝΗ-ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ μαρτύρων κατηγορίας είναι 37 λεπτά κατά κιλό.

Ερωτηθέν στέλεχος της ΣΚΟΣ για το ύψος τονάζ αγοράς σταφίδας από τους παραγωγούς, απάντησε ότι ήταν πάνω από 10.000 τόνους. Τα 37 λεπτά πολλαπλασιαζόμενα με τους 10.000 τόνους παράγουν το ποσό των 3.700.000 Ευρώ.

Ερωτάσθε Κύριοι της ΣΚΟΣ-ΑΣΕ τα χρήματα αυτά, 3.700.000 Ευρώ, που αβίαστα κατέθεσε ο Σύμβουλος της εταιρείας ΠΑΠ, τα εισέπραξαν οι σταφιδοπαραγωγοί;

Υπάρχουν παραστατικά – τιμολόγια που επιβεβαιώνουν ότι στη ΣΚΟΣ οι αγρότες επώλησαν με 1,54 το κιλό τιμή ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ όταν ο ΚΑΛΑΧΑΝΗΣ καταθέτει ότι η τιμή αγοράς ήταν 1,17 το κιλό;

Κύριε Εισαγγελεύ, και οι δύο μάρτυρες ΚΑΛΑΧΑΝΗΣ ΠΑΠ σας υποτίμησαν, σας απαξίωσαν και σας παγίδευσαν ως Δικαστικούς λειτουργούς.

Κύριοι του Δ.Σ. της ΣΚΟΣ.

Το κεφάλαιο της εταιρείας εκτός των σταφιδοπαραγωγών είναι και οι μετοχές (κάποιες χιλιάδες) που συνθέτουν το 2% της τράπεζας της Ελλάδος κατά πληροφορίες. Ναι ή όχι;

Οι σταφιδοπαραγωγοί απαιτούν διαφάνεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα και ωφέλιμη διαχείριση. Αποδείξατε ότι εισέπραξαν τα 3.700.000 Ευρώ με τιμή ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Στις μετοχές της Τράπεζας της Ελλάδος ο ισολογισμός του 2009 καταγράφει ζημία 5.179.973 Ευρώ από υποτίμηση των μετοχών. ΝΑΙ ή ΌΧΙ;

Η ζημία αυτή η οποία έχει συνεχώς άνοδο οφείλεται κυρίως στην ανικανότητά σας και στην ανεπάρκειά σας να παρακολουθήσετε την πορεία της.

Τα 5 εκατομμύρια που εχάθησαν ανήκουν στα περιουσιακά στοιχεία των Σταφιδοπαραγωγών. Τους οφείλετε μια διευκρίνιση για την απώλεια αυτή.

Κύριοι της ΣΚΟΣ, η σιωπή δεν είναι χρυσός για σας σήμερα.


ΣΙΩΚΟΣ Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: