Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Δείγμα γραφής. Δήγμα δηλητηριώδες...



13/12/2012

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

πολλές φορές έχουμε καυτηριάσει τον αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η δημοτική αρχή σημαντικά ζητήματα του τόπου. Ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της απαράδεκτης αυτής τακτικής δόθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο της 10/12/2012, όπου μεταξύ άλλων τραγικών, που έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ, έγινε κι αυτό.

Θέμα 4ο: Καθορισμός τελών κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Εισηγητής ήταν ο αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών κ. Διονύσης Λογοθέτης, ο οποίος ανέφερε τις τιμές ανά περιοχή, που σε γενικές γραμμές ήταν μειωμένες γύρω στο 15% σε σχέση με το 2011, εκτός από την πλατεία Ξυλοκάστρου όπου πρότεινε αύξηση (;!).

Σε ένα τέτοιο σημαντικό θέμα λοιπόν, η δημοτική αρχή δεν μας είχε δώσει καμία εισήγηση! Δεν είχαμε κανένα στοιχείο, ούτε για τις νέες προτάσεις της, ούτε για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ούτε για τα ποσά που εισπράττονται, ούτε τίποτα. "Εννοείται" ότι δεν είχε ενημερώσει και δεν είχε διαβουλευτεί το θέμα ούτε με τους άμεσα ενδιαφερόμενους συλλόγους των επαγγελματιών του δήμου.

Στην εύλογη απορία που διατυπώσαμε, πώς δηλαδή ζητάνε να ψηφίσουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα για την τοπική αγορά, που σημειωτέον έχει μείωση τζίρου από 50% - 80%, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση και στο αίτημά μας για αναβολή του θέματος ώστε να ενημερωθούμε κι εμείς αλλά και οι καταστηματάρχες, η απάντηση ήταν ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία και προχωρήσαμε στο επόμενο!

Άλλο ένα παράδειγμα αντι-αυτοδιοικητικής συμπεριφοράς. Άλλο ένα δείγμα της αντίληψής τους περί δημοκρατίας. Άλλο ένα δήγμα γεμάτο δηλητήριο στο κορμί της δοκιμαζόμενης τοπικής κοινωνίας...

Για τη Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης
Ανδρέας Απ. Ζάρρος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το εχω δηλωσει 1000 φορες...απο φαρμακοτριφτη τι περιμενετε?