Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Απάντα μου να σ' απαντώ, μα βουτάμε στο γκρεμό...


Στην ιστοσελίδα του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ανακοινώθηκαν τα τέλη κοινόχρηστων χώρων για το 2013. Ταυτόχρονα, αναρτήθηκε απάντηση του αντιδημάρχου επί των οικονομικών κ. Διονύση Λογοθέτη, στη σχετική ανάρτηση που είχα κάνει για το θέμα αυτό.

Δείτε τα όλα εδώ
http://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/enimerosi-contact/enimerosi-politon/announcements/2241-teli-koinoxriston-2013

Να τα πάρουμε ένα ένα και με τη σειρά:

Λέει ο κ. Λογοθέτης: "Παρά το ότι στην πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου αναγράφεται το θέμα «καθορισμός τελών κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» και παρά τη σπουδαιότητα του θέματος ο κ. Ζάρρος δεν ζήτησε κανένα απολύτως στοιχείο για το θέμα αλλά το θυμήθηκε μόνο κατά την ώρα της συζήτησης του στο Δ.Σ.".

Μερικές μέρες ή ώρες ή μερικές φορές ακόμα και λίγα λεπτά πριν από κάθε συνεδρίαση, μάς δίνονται εισηγήσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Δυστυχώς όχι για όλα και αυτό είναι ένα πρόβλημα, που έχει προκαλέσει μεγάλες τριβές μέσα στο ΔΣ. Για το συγκεκριμένο δεν δόθηκε καμία εισήγηση ποτέ. Ούτε κατά την ώρα της συζήτησής του!
Όταν, μέχρι το πρωί της ημέρας συνεδρίασης, δεν μας δίνεται εισήγηση για κάποιο σημαντικό θέμα, τη ζητάμε μόνοι μας. Εκείνη τη μέρα, στις 10/12/2012, δεν μπορούσαν να μας τη δώσουν γιατί ήταν θέμα συζήτησης της Οικονομικής Επιτροπής στις 2μ.μ. της ίδιας μέρας. Έγκαιρα και δημοκρατικά όπως πάντα!!!

Παρακάτω λέει ο κ. Λογοθέτης: "Θα μπορούσε ο κ. Ζάρρος να ψηφίσει τις μειώσεις των τελών και να μην ψηφίσει τις αυξήσεις.".

Οι μπακαλίστικες προφορικές εισηγήσεις (θα δημοσιεύσω σύντομα το ηχητικό απόσπασμα να απολαύσετε εισήγηση σοβαρού θέματος), χωρίς συγκριτικά στοιχεία με προηγούμενες οικονομικές χρήσεις, χωρίς διαβούλευση με τους καταστηματάρχες και μόνο και μόνο επειδή είναι μειώσεις, δεν μας αρκούν για να πούμε ναι. Άλλωστε από το άκουσμά τους και μόνο, γιατί ούτε τότε μας δόθηκαν γραπτά, μάς φάνηκαν μικρές σε σχέση με την τραγική μείωση του τζίρου των καταστημάτων.
Επίσης, ζητήσαμε αναβολή του θέματος για να έχουμε συγκεκριμένη πρόταση και σημειώσαμε ότι δεν θέλουμε να κάνουμε μικροπολιτική λέγοντας "μειώστε κι άλλο", αλλά η δημοτική αρχή το αρνήθηκε προφασιζόμενη ότι πιέζει ο χρόνος! Οπότε κ. Λογοθέτη αφήστε τα αυτά, γιατί το ηχητικό πρακτικό μαρτυρά την αλήθεια (αν δεν γνωρίζετε,  η λέξη αλήθεια, σύμφωνα με το λεξικό Τεγόπουλου - Φυτράκη, σημαίνει: (η) ουσ. η απόλυτη συμφωνία με την πραγματικότητα).

Και κλείνει ο κ. Λογοθέτης με το μεγαλειώδες: "Υ.Γ. Για ποιους λόγους πονάει μόνο για την πλατεία;;;;".

Γιατί εκεί συγκράτησα από την προφορική εισήγησή σας, ότι έγινε σημαντική αύξηση. Σε τέτοιους δύσκολους καιρούς οι δυσαναλογίες δεν διορθώνονται αυξάνοντας τα τέλη όπου είναι, θεωρητικώς, μικρά. Διορθώνονται με μειώσεις κ. αντιδήμαρχε. Τώρα, ως προς το υπονοούμενο για μεροληπτική συμπεριφορά εκ μέρους μου, μιας και στην πλατεία έχει μαγαζί συγγενής μου, έχουν απαντήσει άλλοι παλιότερα και καλύτερα από μένα. "Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια".  Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
Μικρή κοινωνία είναι αυτή που ζούμε κ. Λογοθέτη. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικός. Πρέπει να είστε και δημοκράτης, αλλά αυτό μάλλον δεν γίνεται. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος μεγάλος...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΥΓ: Εξαιρετικά θετικό είναι ότι επιτέλους απάντησαν σε κάτι. Όχι τόσο γιατί εκτίθενται άθελά τους, αλλά γιατί απάντησαν! Κάτι είναι κι αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: