Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

"Αλλάζουν τα φώτα" της Συκιάς...



Η Συκιά, το "πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας" του Καρυωτάκη, είναι κατά κοινή ομολογία ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του δήμου μας και όχι μόνο. Αυτές τις μέρες όμως δέχεται έναν αισθητικό βιασμό από τη δημοτική αρχή, με την αλλαγή των φωτιστικών στύλων και την αντικατάστασή τους από στύλους ύψους 12 μέτρων, σαν κι αυτούς που μπαίνουν στις εθνικές οδούς.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα, όταν και έμαθαν για την αλλαγή αυτή. Όλοι υποστηρίζουν ότι το μόνο που χρειάζονταν ήταν η επέκταση του φωτισμού σε ορισμένα σημεία που δεν υπήρχε και η συντήρηση κάποιων φωτιστικών. Ποτέ και κανένας δεν ζήτησε την αλλαγή τους και βέβαια κανείς δεν περίμενε να δει αυτά τα "τρανσφόρμερς". 

Σήμερα ειδικά, οι κάτοικοι της Συκιάς, αλλά και όλοι όσοι πέρασαν από εκεί, εξερράγησαν όταν αντίκρυσαν τα νέα αντιαισθητικά "στυλιάρια" ύψους 12 μέτρων (!;!;!) να μπαίνουν στις τρύπες. Δεν το χωράει ανθρώπου νους! Είναι δύσκολο να το πιστέψεις αν δεν το δεις. 

Ακόμα και το ενεργειακό θέμα, που είναι κι αυτό εξωφρενικό (τα νέα φωτιστικά έχουν λάμπες 250W, υψηλής πίεσης!;!;!;) περνάει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο αισθητικό έγκλημα που συντελείται. Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλλω πηγαίνετε αύριο μια βόλτα από εκεί  και μετά τα ξαναλέμε.

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: