Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Οι αγρότες της Πελοποννήσου, μετά το μπλόκο του Ισθμού και το ξεπούλημά του από τους "αγροτοπατέρες", οργανώνονται και χθες έκαναν την πρώτη τους συνάντηση, στις Ρίζες Αρκαδίας. Σας παραθέτουμε την πρώτη τους ανακοίνωση και μία καταγγελία τους και ευχόμαστε καλό ρίζωμα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών της Πελοποννήσου, που μαζευτήκαμε σήμερα στις 11/02/2009, στις Ρίζες Τεγέας, Αρκαδίας, κάναμε το πρώτο βήμα, για μια μόνιμη συζήτηση για προβληματισμό και δράσεις, επάνω στον αγροτικό τομέα.Διαπιστώσαμε ομόθυμα:Α) την δραματική εξέλιξη στον αγροτικό τομέα, με την απαξίωση της αγροτικής γης, την μείωση του αγροτικού εισοδήματος, την ερήμωση της περιφέρειας.Β) την αναγκαιότητα και νέων μορφών οργάνωσης και διεκδίκησης, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και αυτοοργάνωση, με κύρια χαρακτηριστικά την ανακλητότητα και την αιρετότητα. Γ) τη διάθεσή μας, για μια αγροτική συνείδηση που θα υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια των καλλιεργητών της μάνας γης, την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, την αυτάρκεια της κοινωνίας.Καλούμε όλο τον αγροτικό πληθυσμό της Πελοποννήσου να συμμετάσχει στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις και τα χωριά.
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών Πελοποννήσου
Ρίζες, 11/02/2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών Πελοποννήσου, που μαζευτήκαμε σήμερα στις 11/02/09, στις Ρίζες Τεγέας, Αρκαδίας, καταγγέλλουμε την προσπάθεια από την πλευρά της αστυνομίας, για τρομοκράτηση αγροτών του μπλόκου του Ισθμού, με τηλεφωνικές κλήσεις (προς το παρόν). Όσοι επιδιώξουν να στήσουν αγροτοδικεία, θα βρουν μπροστά τους την σθεναρή αντίσταση των αγροτών. Η κοινωνία δεν κινδυνεύει από τους αγροτικούς αγώνες, αλλά από τις εφαρμοσμένες καταστροφικές αγροτικές πολιτικές.
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αγροτών Πελοποννήσου
Ρίζες 11/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: