Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Η "ΒΑΡΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ" ΤΩΝ ΑΡΜΟΝΙΣΤΑΣ...

Από τη σημερινή ΣΦΗΚΑ και σε απάντηση δημοσιευμάτων της, ξεκαθάρισα τα εξής:
Αγαπητή ΣΦΗΚΑ,
στα δύο τελευταία φύλλα, σε ανάλυση που κάνεις περί των δημοτικών δρώμενων του Ξυλοκάστρου και αναζητώντας το αντίπαλο δέος του Αντώνη Κλαδούχου, αναφέρεις ότι με χαρακτηρίζουν ως «βαρύ κουλτουριάρη». Αυτό γιατί ασχολούμαι «…με τη σωτηρία του Πευκιά, τις Αποθήκες Φραντζή και άλλα τέτοια», όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε.
Κατ΄ αρχάς, ως προς την αναζήτηση «σωτήρα», έχω δηλώσει σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα με τίτλο ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ ότι η εύρεση προσώπου που θα ρίξει τον «αυτοκράτορα», είναι κάτι που δεν μας απασχολεί στην Αρμονική Ανάπτυξη. Το έχουμε δει το έργο, δεν μας αρέσει και ποτέ δεν θα βοηθήσουμε να γυριστεί. Για μας, δεν είναι θέμα προσώπου η λύση. Είναι θέμα πολιτικής, σχεδίου, οράματος και βέβαια ομάδας ανθρώπων που το πιστεύουν και θα προσπαθήσουν να το υλοποιήσουν.
Δεν συμφωνούμε με τη δημοτική αρχή σε πάρα πολλά πράγματα. Τους είμαστε τρομερά δυσάρεστοι σαν παρουσία και μας πολεμούν με μέσα φτηνά, μικροπολιτικά και κουτοπόνηρα. Αυτό όμως, δεν μας τυφλώνει, ώστε να ζητάμε με κάθε μέσο την ήττα τους στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, χωρίς να κοιτάμε ποιοι θα τους αντικαταστήσουν. Τελεία και παύλα.
Ως προς το «κουλτουριάρης» τώρα. Εμείς, με τον τρόπο μας πάντα, ασχολούμαστε και θέτουμε ζητήματα που πιστεύουμε ότι είναι σοβαρά, προσπαθούμε να τα αναδείξουμε στην κοινωνία, ώστε να ασχοληθούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται για τη λύση τους. Μας ενδιαφέρει κύρια, η δράση κατά τη διάρκεια της τετραετίας και η συμμετοχή του κόσμου, ανεξαρτήτως εκλογικών κερδών και ποσοστών. Μπορεί αυτή η τακτική να μας κρατά σε μονοψήφια ποσοστά και μακριά από θέσεις και αξιώματα, αλλά δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ηθική και στην πολιτική μας. Λάθος ή σωστό, αυτό είναι.
Μας ενδιαφέρει πρώτα το αποτέλεσμα των αγώνων που δίνουμε και μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Μας άρεσε πολύ η εξέλιξη με το λιθάνθρακα που ασχοληθήκαμε έντονα, μας αρέσει πολύ που με τα ΣΔΙΤ και κάτω από την πίεση πολλών φορέων και πολιτών η δημοτική αρχή υποχωρεί, μας αρέσει που ασχολούνται με τον Πευκιά περισσότερο τώρα, μας αρέσει που κάνουν βήματα πίσω σχετικά με τη βιομηχανική περιοχή και θα χαρούμε πάρα πολύ αν όλος ο νομός αλλάξει ρότα για το θέμα αυτό, θα μας αρέσει πολύ αν έστω και τώρα αλλάξουν σχέδια για τις Αποθήκες Φραντζή και δε φτιάξουν ένα εστιατόριο 500 τετραγωνικών και πολλά ακόμα.
Μας αρέσει επίσης και μάλιστα πολύ, που αγρότες Αρμονίστας αγωνίζονται κατά της παθογένειας των Ενώσεων, του ΕΛΓΑ και των ψεύτικων αποζημιώσεων. Η αξιοπρέπεια και η τίμια στάση τους είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας κι ας μην δείχνει να ιδρώνει κανένα αρμόδιο αυτί. Είναι βαθιά η σήψη το ξέρουμε, και δύσκολα ξεριζώνεται, αλλά όπως βλέπετε εκπτώσεις δεν γίνονται ούτε εδώ. Η αξιοπρέπεια μπορεί να είναι πια μια «επαναστατική διαδικασία», αλλά για εμάς είναι το άλφα και το ωμέγα της ύπαρξής μας.
Σε όλα τα μεγάλα θέματα λοιπόν, εμείς είμαστε και θα είμαστε μέσα. Αν καταφέρουν κάποτε κινήσεις σαν την Αρμονική Ανάπτυξη, να γίνουν πλειοψηφικό κομμάτι μέσα στην κοινωνία δεν ξέρω, αλλά αυτό που ξέρω (και το ξέρω καλά) είναι ότι αν πάψουμε να ονειρευόμαστε και αφήσουμε ανενόχλητους τους άρχοντες να μας οδηγούν …στην «κόλαση» θα μας πάνε.
Όσο για τις δημοτικές εκλογές του 2010, το σίγουρο είναι ότι οι Αρμονίστας θα είναι παρόντες. Αν ο συνδυασμός θα λέγεται Αρμονική Ανάπτυξη ή θα δημιουργηθεί κάτι νέο, αν θα είμαι εγώ επικεφαλής ή κάποιος άλλος δεν μπορώ να το πω τώρα, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα είμαστε ενεργοί και δυνατότεροι από άλλες φορές. Υπομονή, τα καλύτερα έρχονται.

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: