Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ!!!

Πολύ ευχάριστη εξέλιξη είχαμε στο θέμα του ΧΩΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ή βιοτεχνικό πάρκο ή επιχειρηματικό πάρκο ή όπως αλλιώς θα το λένε.
Την Παρασκευή 24/7/2009 μαζεύτηκε η Επιτροπή που είχε οριστεί από το δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου και αποφάσισε να χαρακτηριστεί ο χώρος ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ και μάλιστα προτείνει να αφαιρεθούν και κάποιες ρυπογόνες δραστηριότητες από αυτές.
Η πολύ καλή αυτή είδηση, προέκυψε μετά από
  • Την καθοριστική παρέμβαση του κ. Γιάννη Γαστουνιώτη, νομαρχιακού υπαλλήλου στο τμήμα περιβάλλοντος.
  • Την υπεύθυνη στάση του κ. Αλογογιάννη, αρχηγού της μειοψηφίας.
  • Τη γενναία απόφαση του δήμαρχου Ξυλοκάστρου κ. Αντώνη Κλαδούχου να αλλάξει τη θέση που υποστήριζε μέχρι πρότινος.
  • Την επιμονή της Αρμονικής Ανάπτυξης και την απόλυτα τεκμηριωμένη παρέμβασή της, που οφείλεται κυρίως στην έρευνα και τις προτάσεις του κ. Γιάννη Μπούρμπουλα.

Ο δήμαρχος δέχτηκε επίσης, να μειώσουμε την έκταση των 480 στρεμμάτων και να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η χωροθέτηση.

Από εδώ και πέρα, θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να υλοποιήσει την πρόταση αυτή και πρέπει να συγχαρούμε όλα τα μέλη της Επιτροπής για το πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα που προέκυψε.

Ξέρουμε ότι τίποτα δεν τελείωσε και πρέπει να προσπαθήσουμε να εγκριθούν οι προτάσεις από την Περιφέρεια και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Οι Ξυλοκαστρίτες θα το προσπαθήσουν όλοι μαζί.

Αυτό περιμένουμε τώρα και από το Κιάτο, αλλά και από τους άλλους δήμους της Κορινθίας, που κάνουν παρόμοιες χωροθετήσεις. Άλλωστε το πρόβλημα δεν είναι τοπικό. Αφορά στο σύνολο της Κορινθίας και πρέπει να πειστούν όλοι οι δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δήμου Ξυλοκάστρου.

ΥΓ: Αντώνη μπράβο!!! Θα σε βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να υλοποιήσεις τις προτάσεις της Επιτροπής.

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

4 σχόλια:

ξυλινος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που ανακάλυψαν το θέμα, έτρεξαν, πίεσαν και τελικά άλλαξαν τις απόψεις των εντεταλμένων να παίρνουν αποφάσεις.
Ειδική μνεία βέβαια στους Ανδρέα Απ. Ζάρρο και Γ. Μπούρμπουλα.
Ας ελπίσουμε η γενναιότητα της αλλαγής άποψης και απόφασης από την Δημοτική αρχή να
συνεχιστεί και σε άλλα θέματα, όπως οι αποθήκες Φραντζή, τα ΣΔΙΤ κ.α.
Επίσης να εύχονται οι Ξυλοκαστρίτες να είναι καλά ο Ανδρέας και να τρέχει για όλους….. σχεδόν μόνος του ή με την υποστήριξη ελαχίστων.
ΚΟΝΤΡΑ στην ΑΦΑΣΙΑ και την ΑΠΛΗΣΤΙΑ των πολλών!
Καλή δύναμη.

P.V είπε...

Πέστα Ξύλινε… συμφωνώ και προσυπογράφω τα όσα γραφείς.. 2 φορές Μπράβο στον Ανδρέα, η μια για το «Αντώνη μπράβο!!!» :-) :-)

ξυλινος είπε...

Οι Ξυλοκαστρίτες χρωστάνε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο τον Αντωνίνη και τον PRISMA που πάντα έχει τα μικρόφωνα του ανοικτά και υποστηρίζει και αναδεικνύει κάθε θετική πρωτοβουλία, έχοντας πολλές φορές αναγκάσει την εξουσία να «κουνηθεί….» ή να «στριμωχτεί»…αποκαλυπτόμενη…
Μη ξεχνάμε ότι ο Α.Α.Ζ. έχει εκπομπή στον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟ prisma virus.
Για να αντιλαμβανόμαστε πως τα ΜΜΕ βοηθούν στον έλεγχο της εξουσίας και δεν κοιτούν τι θα αρπάξουν «εκβιάζοντας» τους κρατούντες ή γλείφοντας τους. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ΜΜΕ.
Ακούστε πως φέρονται πχ στο κρατικό ραδιόφωνο οι, από εμάς πληρωμένοι δημοσιογράφοι, στους βουλευτές ή υπουργούς που τους δίνουν συνέντευξη - απαγγέλλουν το ποίημα τους. ΔΟΥΛΙΚΟΤΑΤΑ. Αντί να τους «πατάνε κάτω»…..

Armonistas είπε...

Να σημειώσουμε ότι δεν ήρθαν "έτοιμοι" για αυτή την απόφαση.
Ο σύμβουλος του δημάρχου Μάκης Μελισσαράτος, ο δήμαρχος και το στέλεχος της Κίνησης Πολιτών κ. Τσεπεντζής, έλεγαν ότι πρέπει να αφήσουμε μέσης. Οι δύο πρώτοι έλεγαν μερικές από αυτές, ο τρίτος όλες. Μετά από εντάσεις και συζήτηση προέκυψε η απόφαση.
Καθοριστική η παρουσία και η άποψη του κ. Γαστουνιώτη.
Πολύ θετικό που άλλαξαν τη θέση που είχαν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα, στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό 2007-2010 και στην Α' φάση του ΓΠΣ και έλεγε ότι ο χώρος "θα φιλοξενεί κάθε δραστηριότητα χαμηλής και μέσης όχλησης". Ησυχάσαμε από ένα πολύ μεγάλο βραχνά. Όχι ότι τελείωσε, αλλά είναι σημαντικό η τοπική κοινωνία να έχει αυτή τη θέση.
Μακάρι να συζητούσαμε και άλλα σημαντικά θέματα...