Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Έπιασε βροχή, έπιασε μπόρα...

Σας είπαμε ότι έπιασε βροχή από καταγγελίες και παράπονα. Σήμερα, ας ανέβουμε λίγο ψηλότερα, στα πολύπαθα Τρίκαλα. Ανεβαίνοντας πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό βλέπαμε στη Μεσαία Συνοικία , λίγο μετά το πάρκινγκ, κάποια "έργα", αλλά πιστεύαμε ότι ήταν άλλη μια "αναπτυξιακή επένδυση".
Λίγες μέρες μετά, μας έφεραν τις παρακάτω φωτογραφίες, λέγοντάς μας ότι είναι η "επίσημη" χωματερή του χωριού για τα μπάζα. Μας είπαν επίσης, ότι εκεί τους υπέδειξαν να πετάξουν κάποια μπάζα οι τοπικοί άρχοντες. Στις φωτο που μας έφεραν, φαίνονται τα υπολείμματα ενός ...βόθρου που "άδειασαν" εκεί! Ευτυχώς που οι φωτογραφίες δεν μυρίζουν!!!
Ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών απορριμμάτων στα Τρίκαλα. Κομπόστ, λιπασματοποίηση, κλπ κλπ. Είμαστε πολύ μπροστά...


3 σχόλια:

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται...
Ό,τι έκαναν στη ρεματιά των Μεσαίων Τρικάλων, ό,τι θέλουν να κάνουν παντού. Ρημάζουν τον τόπο που τους γέννησε και το έχουν και καμάρι!
Όσο για τον αρμόδιο (μπέστε σκύλοι αλέστε) λέτε να ισχυριστεί πάλι ότι φτιάχνει ζώνες... πυροπροστασίας;

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Επανέρχομαι για να μεταφέρω τα λόγια του Φάνη Κακριδή, του οποίου η οικογένεια κατάγεται από τα Τρίκαλα, ενώ είναι και από τους πρώτους οικιστές της Συκιάς. "Κατοικούμε έναν πανέμορφο τόπο, που μέρα με τη μέρα τον μετατρέπουμε σε χωματερή. Μας δόθηκε μια θαυμάσια γλώσσα, που καθημερινά όλο και περισσότερο την κακοποιούμε. Παραλάβαμε μια ζηλευτή πνευματική κληρονομιά που, αντί να τη ζωντανέψουμε, την αποστειρώνουμε και τη νεκροτομούμε. Γιατί; Οσο για τα πρέπει, είναι καιρός που τα έχω απαρνηθεί, εκτός από ένα, που λέει πως ο δάσκαλος πρέπει να φανερώνει την αλήθεια".

(Ο κ. Φάνης Κακριδής είναι ομότιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Ετσι απλά! είπε...

Πολύ γκρίνια σας έπιασε! Καλά ρε παιδιά σοβαρά τώρα μπορείτε να πάρεται τα περί διαχείρεισης, κομποστοποίησης κτλ επιστημονικά της "κουτοφραγκιάς; Εδώ έχουμε δώσει, και δίνουμε, αγώνα απο δεκαετίες για να ανατρέψουμετα επιστημονικά μοντέλα περι διάσπασης των υλικών!Μεγάλοι αγώνες για να αποδείξουμε οτι... διαλύωνται και τα πλαστικά "να, να εγώ τα πετάω και στο χωράφι μου". Και με την αισιοδοξία της φυλής τα πετάω και ΠΑΝΤΟΥ! θα αποδειχτει και θα μας προσκηνάνε!!!!!!
Γ.Κ.