Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Εξοδούχος interactive...

Πιστεύοντας σταθερά και αταλάντευτα ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ενασχόληση με τον πολιτισμό, είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον, έχουμε άλλη μια πρόταση.

Μετά την επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας και την προβολή στο Πλανητάριο της «ταινίας» με τον Van Gogh και τα υπέροχα χρώματα της παλέτας του, οι Αρμονίστας προτείνουν:

Στο μέγαρο Ευνάρδου Αγίου Κων/νου 20 στην Αθήνα και έως την 1 Νοεμβρίου 2009, εκτίθενται έργα του Γιάννη Μαγκανάρη [Αλεξάνδρεια 1918 – Αθήνα 2007].

Μαθητής του Παρθένη και συνεργάτης – φίλος του Σ. Τσίρκα, ζωγραφίζει πέτρες νερά χρώματα και όχι μόνο, με γαλήνια ισορροπία και φωτεινή λιτότητα. Δείτε τον «θάνατο του Ηρακλή» και το έργο «Κύπρος: Η διχοτόμηση, 1974», μεταξύ άλλων…

Σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα…

Λουκάς Ψαράκης

Aρμονική Απο-ανάπτυξη

5 σχόλια:

Armonistas είπε...

Εδώ παιδάκι μου ο κόσμος καίγεται και συ μας λες για τέχνη!! Έχουμε περιοδείες βουλευτών, λουλακί και φυστικί και θα τρέχομεν στας γκαλερί;;; Έχομεν αγώνα δια την ημετέραν σωτηρίαν, βεβαίως βεβαίως! Πρέπει να βοηθήσουμε τον Πάνο, τον Αναστάση, την Αθηνά, την Κατερίνα, τον Τάσο και τον Πελοπίδα.
Αχ! Κάτι τέτοια βλέπουν και μας λένε "βαριά κουλτούρα". Αχ, ρε γαμώτο! Τι κατάρα κι αυτή να μην πιστεύουμε κανέναν τους! Τι φταίξαμε Θεούλη μου και μας τιμωρείς έτσι; Γιατί να μην είμαστε φαν κάποιου; Γιατί να μην τρέχουμε κι εμείς από χωρίον σε χωρίον, στο κατόπι κάποιου; Όποιου νάναι. Και της Αθηνάς ακόμα. Και της Κατερινας.
Θεέ μου, θα διαρκε΄σει χρόνια αυτή η κατάρα;

Parakato.gr είπε...

Το πρωτο βημα εχει γινει, για θυμησου εκλογες της δεκαετιας του 80.
Βεβαια, καποιοι, εχουν τη ντουντουκα μεσα τους, και δυσκολα θα την αποχωριστουν.Χθες ειδα υποψηφιο του νομου να εχει σκαρφαλωσει σε ενα πουρναρι (με το κουστουμι) να βαλει μια αφισα του σε ενα δεντρο. Φοβερο??

ξυλινος είπε...

Ηλθε η ώρα για το αλιευμένο 'ποιημά'..
"Ο Φαφλατάς απεναντί σου Νικολάκη...

οσο για την βαριά κουλτούρα,
μετά απο 10 χρόνια και αν, θα καταλάβουν πόσο σημαντικός και ρηξικέλευθος είναι ο λόγος και οι προτάσεις των Αρμόνι.
Σε αυτές τις εκλογές ΟΛΟΙ και οι ΚΚΕ αναγκάστηκαν να μιλούν για το περιβάλλον, κάτι που εμείς το κάνουμε απο 20 χρόνια πρίν!
Οσο για τον πολιτισμό, ας είναι καλά τα χρυσοπληρωμένα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΚΙΑ, που δεν είχαν ΟΥΤΕ ΜΙΑ ερώτηση για τον πολιτισμό, την "βαρια βιομηχανία την Ελλάδας " κατά Καραμανλή...
Ναι είμαστε τόσο μπροστά που ούτε την σκόνη μας δεν βλέπουν!
Κλεβουμε ιδέες απο αυτά που γίνονται σε Ευρωπαικές πρωτευουσες, για τις τέχνες,για παρεμβάσεις στην πόλη και το περιβάλλον, όταν αυτοί ασχολούνται με τις μερσεντές τα τζιπ και τα τσιμέντα, σαν ρουσφέτια ή μίζες...
Αλλά είναι γνωστό "ουδείς προφήτης στον τόπο του"....
Με σύγχισες πάλι...αλλά "παλιοχαρακτήρας" βλέπεις.......ιχ...χι....χικ..

Armonistas είπε...

Εκτός από κουλτουριάρης, είσαι και μετριόφρων βλέπω!!!
Χα...

ξυλινος είπε...

προτάσεις-ιδέες -επιρροές

Εικαστικές παρεμβάσεις σε πλατείες του δήμου σε συνεργασία με σχολές και ιδιώτες.



Εικαστικές παρεμβάσεις των σχολείων σε δρόμους και πλατείες με στιγμιαίες πεζοδρομήσεις για την προώθηση της τέχνης , των πεζοδρομήσεων και του ενεργού πολίτη και στο παιδί..



Μουσικές παρεμβάσεις σε πλατείες.

.

Λουλουδογιορτές..



Προγράμματα επισκέψεων σε χώρους πολιτισμού και αρχαιολογικούς ειδικά για τους κατοίκους των ορεινών, αλλά και όχι μόνο..



Πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου με παράλληλη δρομολόγηση μικρού Τραμ.



Η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή να παραμείνει σαν « συν το ΚΤΕΛ» και για τουριστικούς – εκπαιδευτικούς σκοπούς, [ιδέα που ειπώθηκε πολύ πριν την τοποθέτηση του νομάρχη για Τραμ και των Οικολόγων!]



ΝΕΟ !

Να καθιερωθεί εορτή του κλειστού Δημοτικού σχολείου, ειδικά του ορεινού.

Δηλ. μια φορά το χρόνο μια δυο τάξεις των εν λειτουργία σχολείων ανεβαίνουν στο χωριό και ανοίγει ένα ορεινό σχολείο.

Σαν εκδρομή και με την συνεργασία των τοπικών συλλόγων ξεναγούνται τα παιδία και στο χωριό, στην ιστορία του και του σχολείου, γίνεται και μια μικρή γιορτή όπου φιλεύονται τα παιδία με ντόπια προϊόντα η εδέσματα και γενικώς ξαναζωντανεύουν σχολείο και χωριό κλπ.!!! Και συντηρείτε και το σχολείο…

Άλλο σχολείο σε άλλο χωριό κλπ.!



Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την μουσική και όχι μόνο σε συνεργασία με την φιλαρμονική –ες και μουσικούς στο σχολείο μέσα.



Συγγραφείς και καλλιτέχνες στο σχολείο.

[Όλα αυτά μέσα από το Πνευματικό του δήμου…]



Δράσεις για το ποδήλατο, σχολείο – εκθέσεις-δώρα από τον δήμο-βόλτες κλπ



Πρόγραμμα:Κινηματογράφος για τα χωριά, με μετάβαση από και προς, οργανωμένη από το πνευματικό κέντρο.



Αίθουσες και μαθήματα, φωτογραφίας ,ψηφιακού video, μουσικό studio και άλλα για ΝΕΟΥΣ κυρίως..



Και άλλα……..





....για την ιστορία…