Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Το σήριαλ Φραντζή συνεχίζεται...


Αίτηση διάλυσης της σύμβασης έργου, έστειλε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο εργολάβος των Αποθηκών Φραντζή στο δήμο Ξυλοκάστρου .
Ο κ. Ανδρέας Οικονομίδης, εκπρόσωπος της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο, με έγγραφό του προς το δήμο, αλλά και με επεξηγηματική επιστολή προς το ΔΣ Ξυλοκάστρου, ζητά τη διάλυση της σύμβασης, παρουσιάζει τα επιχειρήματά του και δηλώνει παράλληλα ότι είναι πρόθυμος και θέλει να συνεχίσει το έργο, αν πληρωθεί.
Έχουμε μπροστά μας λοιπόν, άλλο ένα επεισόδιο του πολύκροτου σήριαλ "Αποθήκες Φραντζή", που συνεχίζεται με "τεράστια επιτυχία" για 5η σεζόν .
Διαβάζοντας τις επιστολές του κ. Οικονομίδη και ξαναφέρνοντας στη μνήμη μας όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα με τη δημοπρασία, το "σχέδιο" ανάπλασης, την κατόπιν εορτής στατική μελέτη και όλο αυτό το αλαλούμ αναρωτιόμαστε:
Έχει γίνει κάτι σωστό σε αυτό το έργο;
Μετά την αγορά του κτηρίου,
έγινε κάτι όπως πρέπει;
Πολύ αμφιβάλλουμε!
Μα πολύ...
Δεν ξέρουμε αν ο δήμος κάνει δεκτή την αίτηση ή όχι. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι επιτέλους πρέπει να γίνει μια συζήτηση και να δούμε τι έχει γίνει και τι θα γίνει με αυτό το "ρημάδι" το κτήριο. Ρημάδι εντός και εκτός εισαγωγικών. Και βέβαια, πάνω απ' όλα για εμάς, να αλλάξει το "σχέδιο" ανάπλασης και να μη γίνει το εστιατόριο των 500 τ.μ. και τα λοιπά τραγικά που προβλέπονται σε αυτό.
Καλούμε για άλλη μια φορά το δήμαρχο Ξυλοκάστρου να συγκαλέσει μια συζήτηση άμεσα για το θέμα. Άμεσα. Αυτή την εβδομάδα. Να τεθούν όλα τα ζητήματα επί τάπητος και να προσπαθήσουμε να δώσουμε διέξοδο σε όλα τα αδιέξοδα που προκλήθηκαν από... άσε να μην αρχίσω τώρα!!!
Η όψιμη (τους τελευταίους 8 μήνες) επωδός του δημάρχου, ότι η μόνη υπεύθυνη είναι η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου δεν βοηθάει το πρόβλημά μας, που για να λυθεί, πρώτα θέλει γενναίες και καθαρές πολιτικές αποφάσεις και μετά τις τεχνοκρατικές γραφειοκρατίες.
... θα συνεχιστεί μετά την απάντηση από τη δημοτική αρχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: