Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Δήμος Ξυλοκάστρου και Διαδίκτυο...


Εδώ και πολλά χρόνια, τονίζουμε τη σημαντικότητα του διαδικτύου και τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να έχει ένας δήμος, οι υπηρεσίες του, οι κάτοικοί του και οι επιχειρήσεις του. Αυτονόητο πια. Τα είχαμε γράψει στα προγράμματά μας, τα έχουμε πει κι εδώ http://armoniki.blogspot.com/2009/03/10.html, τα λέμε σε κάθε ευκαιρία.

Σε μία, από τις ελάχιστες, κατ' ιδίαν συζήτηση που είχα με το δήμαρχο Ξυλοκάστρου όλα αυτά τα χρόνια, του πρότεινα μεταξύ άλλων, να πάρει ο δήμος έναν πληροφορικάριο. "Είναι αδιανόητο ένας τόσο μεγάλος οργανισμός να μην έχει αυτή την ειδικότητα τον 21ο αιώνα! Άλλωστε, τόσα νέα παιδιά ειδικεύονται στους υπολογιστές! Σίγουρα θα βρεθεί ένας..." Το επανέλαβα και στο ΔΣ που ακολούθησε εκείνη τη συνάντηση. Και όντως ξεκίνησαν τις διαδικασίες και επιτέλους ο δήμος, εδώ και λίγο καιρό, έχει έναν άνθρωπο που μπορεί να προχωρήσει λίγο τα λιμνάζοντα θέματα του διαδικτύου.

Χρειάζεται πολλή δουλειά, γιατί η παρουσία και η εκμετάλλευση του Ίντερνετ από το δήμο είναι κοντά στο μηδέν (από τις δημοτικές επιχειρήσεις είναι στο απόλυτο μηδέν), αλλά αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί και ως πλεονέκτημα, για να γίνουν όλα καλά από την αρχή και να φανεί κι εύκολα και η διαφορά. Ελπίζουμε να αλλάξουν τα πράγματα. Το ευχόμαστε και μπορούμε να βοηθήσουμε αν μας ζητηθεί... Εδώ είμαστε!

Ας πούμε σήμερα μια μικρή συμβουλή, ένα tip ...έτσι, απρόσκλητοι. Η παραπάνω εικόνα είναι από την ιστοσελίδα του δήμου μας και βρίσκεται στην αρχική του σελίδα. Αφορά σε 3 αξιόλογες δραστηριότητες: Ανακύκλωση υλικών, Ανακύκλωση αλληλεγγύης, Ασύρματο Ίντερνετ και όταν πατάς πάνω τους σε οδηγούν σε επεξηγηματικές ανακοινώσεις του δήμου. Πολύ ωραία μέχρι εδώ.

Στην ανακύκλωση υλικών μπορούμε να βάλουμε μαζί με τις επεξηγήσεις, να βγαίνει και η πολύ καλή ιστοσελίδα της ΤΕΔΚ Κορινθίας http://www.anakyklosi.com.gr/. Και πολλές άλλες σελίδες μπορούν να μπουν, αλλά αυτή οπωσδήποτε, γιατί και δική μας είναι κι έχει και διάφορα καλούδια. Πέρα από τις πληροφορίες, έχει και κουίζ και παιχνίδια και άλλα πολλά. Μετά στα σχολεία θα μπορούσε να ...κλπ κλπ κλπ κλπ.

Με αφορμή τα παραπάνω να ξαναπούμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που ούτε λεφτά χρειάζονται για να γίνουν, ούτε πολύ κόπο. Επίσης, υπάρχουν και πολλά άλλα που τα έχεις πληρώσει, είναι φτιαγμένα και δεν τα εκμεταλλεύεσαι σωστά.

Δεν είναι όλα λοιπόν στη ζωή, θέμα κονδυλίων και πόρων. Αν υπάρχει όρεξη, μεράκι και φαντασία πολλά γίνονται...

http://www.youtube.com/watch?v=R3DO-GEBhVc

Δεν υπάρχουν σχόλια: