Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΤΑ 3 «Δ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, του Κώστα Χατούπη...

ΤΑ 3 «Δ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ. ΜΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ!

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στις 14 Νοέμβρη, κατατέθηκε από συνδημότες μας πρόταση σχετικά με το ¨σουλτανικού τύπου χαράτσι¨ για το επιπρόσθετο δήθεν "ΤΕΛΟΣ" Ιδιοκτητών ακίνητης περιουσίας που αποφάσισε το παραπαίον πολιτικό σύστημα κι η κυβέρνηση, όπου ορίζει τη ΔΕΗ σαν μηχανισμό είσπραξης κι απειλεί τους πολίτες με διακοπή ηλεκτροδότησης αν δεν πληρώσουν "τα σπασμένα του τέλους τους"!! Για την όλη πρόταση θα βρείτε λεπτομέρειες σε άλλες στήλες. Στο παρόν κείμενο θέλω απλά να καταθέσω παρατηρήσεις και καταστάσεις που βίωσα στη συζήτηση του δημοτικού συμβούλιου

Α. η εισήγηση των συνδημοτών που υπέγραψαν και κατέθεσαν τη πρόταση, είχε σαν κύριο συστατικό την καθαρά πολιτική θέση ότι το χαράτσι είναι παράνομο και δεν πρέπει να πληρωθεί..!!! Ο εκφραστής των «εξωθεσμικών» συνδημοτών Βαγγέλης Ξέρας, εκτός του ότι παρέδωσε μαθήματα πολιτικού λογού στους συνήθεις γνωστούς μα κυρίως "άλαλους" δημοτικούς συμβούλους, κατάφερε και κάτι ακόμη, αντίστροφα με το επώνυμο του "Ξέρας" έδωσε όχι μονό συμβολικά αλλά κυρίως ουσιαστικά { κι όχι απλή δροσιά πολιτικής σταγόνας} ολόκληρο «αρδευτικό πολιτικό χείμαρρο σ ένα άνυδρο δημοτικό συμβούλιο» που μας ταλαιπωρεί εκνευριστικά εδώ και χρόνια.!! Ήρθε μέσα από πλατειές, δρόμους, γειτονιές, ξεπήδησε από την βάση, μια γνήσια πολιτική φωνή που εκφράζει το πλήθος των δημοτών.!! Κυρίως όμως, έγινε κατανοητό το πόσο σημαντικό είναι να κάνει άφοβα παρεμβάσεις ο απλός πολίτης, η εξωθεσμική παλλαϊκή φωνή.!!!

Β.  αποδείχτηκε στη συζήτηση για πολλοστή φορά, τι ακριβώς σημαίνει εποικοδομητική αντιπολίτευση.!! Ρόλο που «κτίζει» ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Ανδρέας Ζάρρος και αρχηγός της Συμπολιτείας.! Εδώ τα κατάφερνε τόσα χρόνια εξωθεσμικά, τώρα δεν θα κτίσει το επιθυμητό αληθινό και γνήσιο προφίλ! Μεγάλη ήταν η έκπληξη που ήρθε  απ το χώρο της μείζονος μειοψηφίας.!! Στο εξής ίσως πρέπει να αυτοαποκαλείται « μείζον μοιρολατρία».!! Για έναν και μοναδικό λόγο: δεν έχει θέση, άποψη, σχετική με το χαράτσι διότι όπως είπαν οι σύμβουλοι τους δεν προλάβαμε να ενημερωθούμε για το θέμα.!! Και καλά, για τον ειδικό σύμβουλο του πρώην υπουργού Παπαληγούρα σε θέματα έρευνας υδρογεωλογίας της νησιώτικης Ελλάδας κύριο Καλύβα, δεν περίμενα τίποτα καλύτερο.!! Από τον Ηλία τον Νιάρο όμως που και άποψη έχει και ξεχωρίζει για τις ποιοτικές του θέσεις γενικότερα, περίμενα ανώτερη στάση, ανώτερο επίπεδο.! «να ήταν η κακιά στιγμή..?» Ολόκληρη η μείζονα αντιπολίτευση πιάστηκε αδιάβαστη.! Μα καλά….. ποτέ δεν ακούσατε για το χαράτσι.? Ποτέ δεν είδατε το κουρνιαχτό της λαϊκής απόγνωσης.? Ποτέ δεν θα ερμηνεύσετε τη λαϊκή αγωνία επιβίωσης.? Ούτε τα αυτονόητα.? Επιβεβαιώσατε πόσο λάθος είναι ο εκλογικός νομός Ραγκούση, πόση μεγάλη είναι η έλλειψη του πολίτικου σας ένστικτου { λες και ήρθατε από τον Άρη καλύτερα από πιο μακρά απ' τον Κρόνο!! Και μάλιστα όχι από μέσα απ έξω, από κάποιο δακτύλιο του}. Η μόνη επιφύλαξη που μπορώ να δεχτώ είναι  η άποψη του Δημήτρη Σκούρα, περί  έντεχνης σπέκουλας του δήμαρχου αλλά και πάλι περίμενα ικανότερα ρεφλέξ ελιγμού. Πολύ καλό για τη Συμπολιτεία αλλά πολύ κακό για τους συνδημότες μας.!! Λυπάμαι.!!

Κώστας Χατούπης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Ζάρρος δεν νομίζω ότι «χτίζει» κάποιο προφίλ. Απλώς είναι η φωνή της λογικής, η φωνή του απλού πολίτη, ο ενισχυτής, μέσα στο Καλλικρατικό αυτό δημιούργημα που λέγεται ΔΣ, της κοινωνικής διαμαρτυρίας. Ελπίζω να αντέχει.
Πιστεύω ότι άλλα θέλεις να πεις και όπως το γράφεις είναι παρεξηγήσιμο.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι καταλαβαίνουν όλοι τι εννοώ! Το «κτίζει» δεν σημαίνει ότι φτιάχνει καιροσκοπικά κάποιο προφίλ, κάποια επικοινωνιακή ΄΄εικόνα΄΄. Άλλωστε είναι το μοναδικό πολιτικό ον στο Ξυλόκαστρο που διαθέτει συνακολουθία «λόγων και έργων»! Το «κτίζει» σημαίνει ότι είναι ένας γνήσιος αυτοδοιηκητικός ΄΄ΜΑΣΤΟΡΑΣ΄΄ και όχι φθηνιάρης κάλφας.

Κώστας Χατούπης