Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

15η ΠΡΟΤΑΣΗ: ΠΑΡΚΟ SKATE-ΒΜΧ-GRAFFITY ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Η πρόταση αυτή, είχε αριθμό 33, αλλά λόγω της επικαιρότητας που έχει πάρει το θέμα στην Κόρινθο, την κάνουμε τώρα για να ταιριάξει με τους Κορίνθιους και να ενδυναμώσει η μία την άλλη. Δείτε σχετικά εδώ κι εδώ.

Με αφορμή αυτή τη σύμπτωση, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν διεκδικούμε για τις προτάσεις που κάνουμε καμία πατρότητα, ούτε ισχυριζόμαστε ότι τις σκεφτήκαμε εμείς. Πολλές από αυτές τις βλέπουμε αλλού και ...ζηλεύουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο, παρά μόνο η πραγματοποίησή τους. Έτσι δηλώνουμε ότι: όταν υλοποιείται μία πρόταση, τα εύσημα πρέπει να τα απονέμουμε σε αυτούς που την υλοποιούν. Γι' αυτό, οποιαδήποτε πραγματοποιηθεί από αυτές, θα χειροκροτήσουμε με τα δύο μας χέρια τη δημοτική αρχή. Αν αδιαφορήσουν, πάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δυο μας χέρια...


15η πρόταση λοιπόν: Δημιουργία bmx-skate-graffity park.

Είναι κάτι που αφορά, κυρίως, στους νέους και θα τους δώσει διεξόδους και χώρο για να αθληθούν, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να διασκεδάσουν. Πϊστες Skateboard, ποδηλάτων BMX και χώροι για graffity. Υπάρχουν πολλοί χώροι στο δήμο Ξυλοκάστρου που μπορεί να γίνει αυτό το πάρκο. Στο Σύθα, στο παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου, σε κάποιο χωριό... Θα βρούμε τον καταλληλότερο χώρο.

Επίσης, είναι ένα έργο που δεν κοστίζει πολύ, επιδοτείται και μπορεί, αν γίνει σωστά, να κάνει το Ξυλόκαστρο (σε συνδυασμό με την Κόρινθο), πανευρωπαϊκό προορισμό για τους φίλους αυτών των δραστηριοτήτων. Μπορούν οι δύο πόλεις να συνδιοργανώνουν πανελλήνιες και διεθνείς συναντήσεις με τα ευκόλως εννοούμενα οφέλη γι' αυτές και για το νομό γενικότερα. Μπορούν να γίνουν πολλά. Μεράκι θέλει είπαμε και ανοιχτά μυαλά. Και ανοιχτά αυτιά, εννοείται!!!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σημειώσω ότι το σχέδιο δεν είναι απλή φωτογραφία αλλά αφορά σε πραγματική μελέτη πάνω στην οποία δουλεύει η ομάδα του Αη Γιώργη και η οποία είναι στη διάθεσή σας εφόσον αποφασίσετε κάτι. Το μόνο που θέλουμε είναι περιοχή και διαστάσεις.

Armonistas είπε...

Α, μάλιστα. Πολύ ωραία. Μακάρι να σας χρειαστούμε.
Θα ήταν πολύ καλό να γίνει και στις δύο πόλεις. Μακάρι να ενδιαφερθούν...

Ksipo είπε...

ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΟΠΩΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΣ.

Λάμπης Φίλης είπε...

Κοιτάξτε να δείτε, είναι φανερό ότι όλες οι προτάσεις αυτές είναι τόσο δύσκολο να πραγματοποιηθούν και γίνονται μόνο και μόνο για να εκτίθεται η Δημοτική Αρχή!!! Είναι δύσκολα πράγματα αυτά! Προτείνετε κάτι πιο εύκολο όπως ας πούμε υπόγειοι δρόμοι, τους κήπους της Βαβυλώνας να δείτε πως θα γίνουν αμέσως!!
Ελπίζω να μην περιμένετε να δείτε έστω και μία από τις προτάσεις αυτές να υλοποιούνται. Απλά ας ελπίζουμε!

Armonistas είπε...

Θα υλοποιηθούν οι περισσότερες κάποια στιγμή. Από κάποιους άλλους, ίσως.
Ευελπιστώ όμως ότι κάποιες (λίγες) μπορούν να γίνουν και από αυτούς. Θα δούμε.

Ksipo είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΣΔΙΤ.

Ksipo είπε...

ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!!
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΕΛ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΕΣΚΑΦΕΣ ΤΩΡΑ.

Armonistas είπε...

Κάτω τα χέρια από τα οικόπεδα του δήμαρχου!!!!

Xmen είπε...

Graffiti from moscow?
See my graffiti blog

Ανώνυμος είπε...

swsta auta pou lete alla ta paidia sto xylokastro dn exoun pou na kanoun skate , bmx kai graffity kai pane se sxoleia ts perioxhs opou mas dioxnoun kai etsi emeis zhthsame toulaxuston 15 fores apo tn dhmarxo tou xylokastrou na mas dwsei toulaxuston to xoro opou na mn mas dioxnoun kai ta upolhpa 8a ta ftia3oume emeis monoi mas .AN GUNETAI BOH8EISTE MAS SAS PARAKALW NA GUNOUN KAPOIA PRAGMATA .

Ανώνυμος είπε...

uparxei peroxh sto gupedo 5*5 sto limanaki sto kastro opou uparxei megalh ektash perioxh opou 8a mporousan na mas ftia3oun auto to parko .malista, polles fores ta paidia prospa8hsan na ftia3oun monoi tous kapoia pragmata kai meta apo luges meres tous ta xalagan ola poioi einai telhka eee? pote dn 8a ma8oume pusteuw . Alla prepei na prospa8hsoume na to ulopoihsoume auto to zhthma giati edw kai xronia an8rwpoi megaloi,mikroi prospa8oun kai dn gunetai tpt .