Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΔΕ ΟΡΑΜΑ. ΟΠΩΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ...

Προσπαθούμε να εξηγήσουμε τις προτάσεις του δημάρχου Ξυλοκάστρου, τις διαβάζουμε και τις ξαναδιαβάζουμε, αλλά δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα. Ποια η σκοπιμότητά τους; Σε ποιους απευθύνεται; Γιατί τις κάνει τώρα;

 Σημεία που μας μπέρδεψαν είναι: 

«Κατά καιρούς και κατά περιοχές στο Νομό μας εκτελούνται μικρά ή μεγαλύτερα έργα που λύνουν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα  …και ικανοποιούν εν μέρει ανάγκες. Ποτέ όμως σχεδιασμένα συνολικά, υπερτοπικά και με προοπτική στο χρόνο 

Ποτέ; Κανένα έργο; Και γιατί μας λέει άλλα, τόσο καιρό για τα έργα του; 

«…Είναι άμεσα αναγκαίο τα Δημοτικά Συμβούλια, η Νομαρχία και οι βουλευτές του Νομού μας, να καταθέσουν, να επιβάλλουν και να διεκδικήσουν ένα σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης στο Νομό μας… που θα αφορά:

-  Στην άμεση εφαρμογή χωροταξικού σχεδιασμού με καθορισμό χρήσεων γης, με χωροθέτηση βιοτεχνικών πάρκων κ.λ.π.»

 - Έβδομο χρόνο δήμαρχος είναι. Το δημοτικό συμβούλιο  επί θητείας του, ποτέ δεν έβαλε τέτοιους προβληματισμούς και ανησυχίες. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να κατάλαβε τα λάθη του και να κάνει την αυτοκριτική του. Λέτε;

- Και το ΓΠΣ του δήμου Ξυλοκάστρου δηλαδή, δεν είναι το σημαντικότερο έργο όλων των εποχών, όπως συνηθίζει να λέει; 

«…Στη συνεργασία με τους συνεταιριστικούς φορείς και βοήθεια στην διάθεση των αγροτικών προϊόντων, με προώθηση των προϊόντων ποιότητας, των βιολογικών προϊόντων και ενίσχυση του αγροτουρισμού και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.» 

Εδώ δύο …τινά συμβαίνουν. Ή πείστηκε από τα επιχειρήματα των αγροτών Αρμονίστας ή μας δουλεύει. Όσοι ξέρουν τι λέει και τι έχει κάνει για τα αγροτικά ζητήματα όλα αυτά τα χρόνια, αναρωτιούνται μαζί μας. 

Για να μην πολυλογούμε, μέσα σε μισή σελίδα χώρεσε:

Μετανάστες, ευπαθείς ομάδες, ρατσισμό, ναρκωτικά, νερό, διάβρωση ακτών, πολιτισμό, τουρισμό, απασχόληση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πράσινη οικονομία, σκουπίδια, δρόμοι, προαστιακό, άρδευση, αποχέτευση, βιολογικούς, Κορινθιακό, σκουπίδια, χωροταξία, προϊόντα, πολιτιστική κληρονομιά… και πάνω από όλα τις έννοιες σχεδιασμός, προοπτική στο χρόνο, υπερτοπικά, διεκδίκηση, επιβολή!!!

Αφήνουμε μια μικρή πιθανότητα να κατάλαβε ότι η διαχείριση και οι πελατειακές πολιτικές που ακολουθεί,  είναι καταστροφικές για τον τόπο. Ίσως να κατάλαβε ότι επτά χρόνια τώρα, δεν ασχολήθηκε όπως έπρεπε με όλα τα παραπάνω. Αν δεν είναι αυτό όμως και μας δουλεύει, τότε ομολογούμε (σοβαρά και όχι αστεία) ότι χαραμίζεται που είναι μόνο δήμαρχος. Τέτοια μαγικά κείμενα μόνο βουλευτής, υπουργός ή αρχηγός κόμματος μπορεί να τα υπογράφει. Θα πάει ψηλά, αν συνεχίσει έτσι. 

Άσχετα βέβαια με τους παραπάνω προβληματισμούς, αν τυχόν κάνει πως παλεύει να σχεδιάσει κάτι από τα παραπάνω, εμείς θα τον στηρίξουμε ανεπιφύλακτα. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να τον καλούμε να σχεδιάσει και ...ποτέ δεν ξέρεις.  Μπορεί να είδε κάποιο όραμα, μπορεί να άλλαξε. Και ο Απόστολος Παύλος, διώκτης των χριστιανών δεν ήταν πριν το όραμα; Μετά ανέλαβε τους Έλληνες.

2 σχόλια:

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Πάντως στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να είχε ενδιαφέρον. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο "Ιούδας" (για το χωριό του) κοινοτάρχης φιλούσε όλο τρυφερότητα τον συγκινημένο καταπατητή. (Μου το μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες της σκηνής). Τελικά, δεν υπάρχει ίχνος ντροπής.

Armonistas είπε...

Σήμερα πάντως δεν δέχθηκε ο δήμαρχος να συζητηθεί το θέμα. Είχε ένα χαρτί όπου η δικηγόρος του δήμου ισχυριζόταν ότι δεν συνίσταται καταπάτηση από ένα τοπογραφικό που δεν έχει τα μονοπάτια, εκτός αν τα περιφράξει, τα φυτέψει ή αποκλείσει τη διέλευση.
Τζάμπα περίμενε η Λίτσα και ο Θείος...