Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου με προτάσεις του για μια σχεδιασμένη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Τα σχόλιά μας αργότερα. Διαβάστε πρώτα και το συζητάμε μετά (τα έντονα δικά μας).

Προτάσεις για μια σχεδιασμένη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη

16/3/2009

Κατά καιρούς και κατά περιοχές στο Νομό μας εκτελούνται μικρά ή μεγαλύτερα έργα που λύνουν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα ........
.....και ικανοποιούν εν μέρει ανάγκες. Ποτέ όμως σχεδιασμένα συνολικά, υπερτοπικά και με προοπτική στο χρόνο. Είναι άμεσα αναγκαίο τα Δημοτικά Συμβούλια, η Νομαρχία και οι βουλευτές του Νομού μας, να καταθέσουν, να επιβάλλουν και να διεκδικήσουν ένα σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης στο Νομό μας που θα αφορά:

 Στην άμεση εφαρμογή χωροταξικού σχεδιασμού με καθορισμό χρήσεων γης, με χωροθέτηση βιοτεχνικών πάρκων κ.λ.π.

 Στην δημιουργία των αναγκαίων σύγχρονων υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, μετά την εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και διαλογής στην πηγή.

 Στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη στην κατεύθυνση της προστασίας και σωτηρίας του Κορινθιακού Κόλπου.

 Στην μελέτη και εφαρμογή ενιαίας διαχείρισης του νερού στο Νομό μας με έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα, αξιοποίηση των επιφανειακών νερών και σύγχρονες τεχνικές άρδευσης (στάγδην κ.λ.π.).

 Στην ολοκληρωμένη μελέτη με γενναία χρηματοδότηση για έργα συνολικής προστασίας και ανάπλασης των ακτών μας.

 Στην δημιουργία περιφερειακών δρόμων στις πόλεις του Νομού μας, για την αποσυμφόρηση της Π.Ε.Ο., τον αποχαρακτηρισμό της Π.Ε.Ο. και απαίτηση κατασκευής των απαραίτητων παράπλευρων έργων ώστε ο προαστιακός και η Π.Α.Θ.Ε. να μην υποβαθμίσουν το φυσικό μας περιβάλλον και την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική κατάσταση στο Νομό.

 Στη συνεργασία με τους συνεταιριστικούς φορείς και βοήθεια στην διάθεση των αγροτικών προϊόντων, με προώθηση των προϊόντων ποιότητας, των βιολογικών προϊόντων και ενίσχυση του αγροτουρισμού και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.

 Στη στήριξη της ντόπιας πολιτιστικής δημιουργίας, των ήπιων εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 Στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών και των φαινομένων ρατσισμού.

 Στα προγράμματα για την απασχόληση και φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες και τους μετανάστες.

 Στη στήριξη των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την είσοδο της ΄΄πράσινης οικονομίας΄΄ στο Νομό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: