
Αυτό έχει γίνει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με πρωτοπόρο τη Θεσσαλία και το Πανεπιστήμιό της, που προώθησε την ιδέα και βρήκε συμμάχους την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (μία απλή έρευνα στο διαδίκτυο, με τη φράση "τοπική ιστορία" θα κατατοπίσει πλήρως τους ενδιαφερόμενους για το θέμα).

Στο πέμπτο τεύχος του περιοδικού μας παρουσιάσαμε ιστορικά στοιχεία της περιοχής μας, από την Παλαιολιθική μέχρι σήμερα. Υπάρχουν συμπολίτες εν ζωή, που γνωρίζουν πολλά, έχουν ερευνήσει το θέμα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ, αυτή την προσπάθεια Αρκεί να τους δοθεί "χώρος".
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτής της πρότασης είναι ...η υλοποίηση της 14ης πρότασης, που αφορούσε στην απεμπλοκή του Πνευματικού Κέντρου από τη δημοτική αρχή, κάτι που φαίνεται συνεχώς πόσο αναγκαίο είναι (βλ. Άλμπουμ).
Με την ιστορική καταγραφή που έκαναν στο άλμπουμ, έδειξαν για άλλη μια φορά, ότι δεν είναι οι πλέον κατάλληλοι γι' αυτές τις δουλειές και μάλιστα, γίνονται επικίδυνοι αγνοώντας ιστορικά στοιχεία του τόπου και αναδεικνύοντας ανακρίβειες. Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει αυτή η στρεβλή καταγραφή, ιστορικό στοιχείο του τόπου. Δεν θέλει και πολύ.
3 σχόλια:
H ιστορία σταμάτησε να γράφει ? Μετά από αρκετά χρόνια, τι θα γράφει η ιστορία για μας ? Τι μνήμες παράγουμε ? Κάνουμς πολιτική μόνο για να αναπαράγουμε τις παλιές μνήμες ?
Με απασχολεί καιρό τώρα ... και το ψάχνω.
Η ιστορία δεν σταματά να γράφει. Βέβαια, καταγράφει τα σημαντικά και τα τελευταία χρόνια μάλλον ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει πρόβλημα με την "άνοδο της ασημαντότητας", που έλεγε ο Καστοριάδης.
Τα σημαντικά και τους σημαντικούς θα τα καταγράφει πάντα. Το θέμα είναι ότι λιγοστεύουν...
«Το μόνο καθήκον μας απέναντι στην ιστορία είναι να την ξαναγράψουμε»
Oscar Wilde
Το θέμα είναι, πόσο έτοιμοι είμαστε
να ξαναδιαβάσουμε την Ιστορία μας.
Δημοσίευση σχολίου