Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

3η ΑΝΤΙΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ"...

Στα πλαίσια καταπολέμησης της μόνιμης πολιτικής Σαρακοστής του Ξυλοκάστρου, είπαμε να κάνουμε σαράντα προτάσεις στη δημοτική αρχή. Σαράντα συμπληρωματικές προτάσεις, σε όλα αυτά που προτείνουμε από την αρχή της δημιουργίας μας. Σήμερα κάνουμε την 3η, μετά από τις προτάσεις μας για "Κούλουμα στον Πευκιά" και πεζοδρόμηση στο Ηρώον.
Τον Αύγουστο του 2008, "αναχώρησε" για το μεγάλο ταξίδι, ο συμπολίτης μας στιχουργός Ηλίας Κατσούλης. Ο Ηλίας που, βέβαια, ποτέ δεν θα φύγει, ποτέ δεν θα ξεχαστεί. 
Είναι καθήκον του Ξυλοκάστρου να τιμήσει τον στιχουργό του από το Λουτρό και γι' αυτό προτείνουμε να καθιερωθεί ένα ετήσιο Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ "Ηλίας Κατσούλης".
Αρχή από φέτος. Μπορεί να γίνει εκτός σεζόν Ιουλίου - Αυγούστου, για να τονώσουμε λίγο και τους άλλους μήνες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Τον Ιούνιο, ας πούμε. Ή και νωρίτερα. Θα το βρούμε αυτό. Το θέμα είναι να ενδιαφερθεί το Πνευματικό Κέντρο του δήμου.
Να σημειώσουμε εδώ ότι έχουμε απορήσει, που δεν έχει γίνει καμία αναφορά για το θάνατο του Ηλία Κατσούλη στα δύο φύλλα της εφημερίδας της Κίνησης Πολιτών, που έχουν κυκλοφορήσει από τότε. Ελπίζουμε να είναι παράλειψη  και όχι κάτι άλλο και να μην είναι ο Ηλίας Κατσούλης άλλος ένας άνθρωπος των γραμμάτων που θα αγνοηθεί από την παρούσα δημοτική αρχή. Μας έχουν συνηθίσει να αγνοούν "περιουσιακά στοιχεία" της περιοχής και έχουμε γίνει καχύποπτοι. Ας ελπίσουμε ότι ξεχάστηκαν...
Ο Ηλίας Κατσούλης, έχει να δώσει πολλά ακόμα στον τόπο του κι ας λείπει. Όπως και πολλοί άλλοι, που τους έχουμε "ξεχάσει"...
...Γεννήθηκα δύο φορές
τη μια φορά για μένα
γεννήθηκα δύο φορές
τη δεύτερη για σένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: