Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

5η ΠΡΟΤΑΣΗ: ΤΟΞΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΙΣ ΡΕΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ...



5η αντισαρακοστιανή πρόταση. Στις 5 Ιουνίου 2008 (παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος), χορτασμένοι από μηνύματα αρχόντων, σχετικά με την αγωνία τους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα, είχαμε στείλει μια ανοικτή επιστολή στους Αυτοδιοικητικούς της Κορινθίας (δείτε εδώ).

Είχαμε πει τότε ότι πρέπει να περάσουμε και σε κάποιες δράσεις ουσίας, πέρα από τα ευχολόγια. Είχαμε κάνει την εξής πρόταση:

Κάθε χρόνο, κάθε καλλιεργητική περίοδο, οι αγρότες–παραγωγοί της Κορινθίας καταναλώνουν εκατοντάδες τόνους φυτοφαρμάκων. Εκατοντάδες χιλιάδες κενές φιάλες επικίνδυνων σκευασμάτων «παράγονται» στα χωράφια της Κορινθίας και οι περισσότερες από αυτές καταλήγουν στις …τοξικές ρεματιές μας και βέβαια μολύνουν τη γη και τη θάλασσά μας. Προτείνουμε λοιπόν, στη νομαρχία Κορινθίας, να συνεργαστεί με τους δήμους και τους γεωπόνους του νομού και να οργανώσει άμεσα μηχανισμό συλλογής και αποκατάστασης των κενών τοξικών φιαλών. Απαιτούμε την άμεση και κοινή δράση των αυτοδιοικητικών του νομού, ώστε να σταματήσει άλλο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που γίνεται δίπλα μας.

Με μεγάλη μας χαρά, είδαμε ότι υπάρχει συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιείται και στη χώρα μας και ασχολείται με αυτό το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα. Άλλη μια καλλιεργητική περίοδος αρχίζει. Άλλη μια φορά οι ρεματιές, τα ποτάμια, ο Κορινθιακός θα βομβαρδιστούν. Τι περιμένουν οι δήμοι, η νομαρχία, οι αγροτικές Ενώσεις; Τα εγκαίνια των "Γραφείων ενημέρωσης αγροτών" που προαναγγέλουν κάθε προεκλογική περίοδο;

Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και προτείνουμε στο δήμο και στη νομαρχία μας να πρωτοπορήσει. Αν χρειαστείτε πληροφορίες, εδώ είμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: