Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ...

Μια ρόδα λούνα παρκ είναι η ζωή. Άλλους τους ανεβάζει, άλλους τους κατεβάζει.
Πάει καιρός τώρα, που ψηλά είναι αυτοί που έχουν "μυρωδιά" βούρκου! Το κατακάθι των αξιών, το χρήμα, έχει γίνει η υπέρτατη αξία και από εκεί που οι δούλοι του, ήσαν στις λάσπες, έχουν έρθει στην κορυφή. Η "μυρωδιά" όμως, δεν φεύγει εύκολα.
Στο βούρκο του χρήματος και της, παντί τρόπω και μέσω, απόκτησής του έχει πέσει και το Ξυλόκαστρο. Πώς θα μπορούσε να λείπει άλλωστε! Το οικονομικό συμφέρον οδηγός και οι πλούσιοι τα πρότυπα. Διαπλοκή συμφερόντων, λυκοφιλίες, λυκοσυνεργασίες, νέα οικονομικά trust αναπτύσσονται και καθιερώνονται στην πόλη. Πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, αιρετοί ευημερούν και η ..κρίση συνεχίζεται.
Πολύ εύκολα όμως, θα μπορούσε να γυρίσει ο τροχός. Οι πολλοί άλλωστε, είναι κάτω. Λίγοι είναι οι επάνω. Με ένα φουυυ, γύρισε ο τροχός και επανέρχονται όλοι και όλα στη θέση τους.
  • Αρκεί να σταματήσουμε οι κάτω, να κοιτάμε πώς θα λαθροανεβούμε επάνω.
  • Αρκεί να σταματήσουμε να μαζεύουμε ότι μας πετάνε οι επάνω.
  • Αρκεί ένα κλικ. Ένα κλικ αριστερά, από τα τρία κλικ που έλεγε η Κατερίνα Γώγου, για να βγάλουμε τις σφήνες που εμποδίζουν τη ρόδα να γυρίσει.

Τραβάμε λοιπόν κάτω, για να κατέβουν οι επάνω και ταυτόχρονα προσέχουμε ποιοι ανεβαίνουν από την άλλη πλευρά της ρόδας. Πρέπει να φροντίσουμε να ανεβάσουμε αξίες που έχουν χαθεί χρόνια από τον τόπο μας, που έχουν θαφτεί. Που έχουν επιβάλλει στο Ξυλόκαστρο, μόνιμη πολιτική Σαρακοστή. Μόνιμη πολιτική νηστεία.

Δεν είναι τίποτα, ένα κλικ αριστερά και να τραβήξουμε προς τα κάτω...


Δεν υπάρχουν σχόλια: