Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

"ΛΑΪΚΗ" ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ...

Λίγες, πρώτες σκέψεις από τη "λαϊκή" συνέλευση για το λιμάνι της Κορίνθου:

* Ένα μείζον ζήτημα είναι η απουσία του κόσμου, σε ακόμα μία περίπτωση. Βρεθήκαμε εκεί οι γνωστοί άγνωστοι, ασχολούμενοι με τα κοινά (βουλευτικο-νομαρχιακο-δημοτικο-συλλογικο-bloggo-δημοσιογραφο-κομματικο-τέτοιοι) και καμιά εικοσαριά ακόμα. Σύνολο 150.

* Ταγαράς POWER. Μπορεί χωρίς να προτείνει τίποτα συγκεκριμένο, να περιλαμβάνει ο λόγος του όλες τις προτάσεις και να δίνει προοπτική στο ..τίποτα. Άπαιχτος λαοπλάνος, θα ξαναβγεί σίγουρα. Μπορεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και το αντίθετο με πολύ μεγάλη άνεση. Ο Θεός να μας φυλάει!

* Μπεγλίτης. Όσοι τον είχατε ακούσει στη λαϊκή συνέλευση της 12/1/2008 στο Ξυλόκαστρο να παίρνει θέση κομματάκι υπέρ των εργοστασίων, της "ανάπτυξης" και των θέσεων εργασίας ...καμία σχέση. Επαναστάτης, με κορώνες "αυτοκριτικής" ...στους προ-Πασόκους και έτοιμος για εξουσία. Μίλαγε μισή ώρα, αλλά για το τι θέλει να γίνει στο λιμάνι είπε μισή πρόταση.

* Χωρέμης, Μανωλάκης, Φαρμάκη. Χωρίς λόγια...

* Γιώτης, Κασίμης. Γνήσιοι αυτοδιοικητικοί. Είχαν σαφή θέση και ανέδειξαν τις γενικότητες και τα θολά σημεία του θέματος.

* Λάμπρος Κωστάρας. Επί της ουσίας.

* Γρηγόρης Καρπούζης (εκπρόσωπος υπουργού). Η παρένθεση τα λέει όλα.

* Μίλησα κι εγώ λίγο (ως εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία του Κορινθιακού). Δεν άντεξα. Επειδή μίλαγαν συνέχεια για φόβους και φοβίες που έχουν διάφοροι με την "ανάπτυξη", είπα ότι:

εμείς φοβόμαστε και...πώς να μην φοβόμαστε όταν:

  • Ο χωροταξικός σχεδιασμός λέει για το λιμάνι ότι πρέπει να επεκταθεί και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λεκανοπεδίου; (το είχαμε πρωτοπεί στις περσινές λαϊκές συνελεύσεις μας)
  • Ο περιφερειακός σχεδιασμός προτείνει ζώνες στην Κορίνθου Πατρών για να μεταφερθούν βιομηχανίες από το Θριάσιο;
  • Διάφοροι δήμοι (όνομα και μη χωριό) εντάσσουν στα ΓΠΣ, Βιοτεχνικά Πάρκα για δραστηριότητες χαμηλής και μέσης όχλησης;
  • Ένα χρόνο τώρα ζητάμε από το νομαρχιακό συμβούλιο να πάρει ένα ψήφισμα για τον Κορινθιακό και αυτό ...κωφεύει;
  • Ο κ. Μπεγλίτης τη μία λέει έτσι και την άλλη αλλιώς;
  • Ο νομάρχης και άλλοι λένε ότι το εμπορικό κομμάτι θα είναι μόνο για τις κορινθιακές επιχειρήσεις και η επέκταση θα γίνει για μεγάλα κρουαζιερόπλοια (;!;!), ενώ ξέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να διασφαλιστεί;

Μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι αν επεκταθεί το λιμάνι θα είναι για τουριστική και επιβατική χρήση μόνο; Κανείς δεν μπορεί. Αν επεκταθεί θα είναι για όλα και κυρίως για τα εμπορεύματα. Θέλουν λιμάνι πριν τον Ισθμό, για να ξεφορτώνουν τα πλοία που έρχονται από Ευρώπη, για την Αττική. Όλα δείχνουν ότι μας θέλουν δεύτερη πίσω αυλή της Αττικής, μετά τη Βοιωτία. Το λένε καθαρά όλοι οι σχεδιασμοί και το δείχνουν όλες οι εξελίξεις.

Και βέβαια συμφωνήσαμε με το δημοτικό λιμάνι και όχι με την ΑΕ.

Εν κατακλείδι, αυτό που κατάλαβα είναι ένα: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για "πόλεμο" με την Ανάπτυξη που φέρνουν οι διάφοροι Δαναοί. Τα πράγματα είναι δύσκολα! Θα επανέλθω σύντομα...

1 σχόλιο:

Ksipo είπε...

Για τον 6ο στόλο υπάρχει πρόβλεψη;