Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ...

Κάτι αλλάζει. Όλο και περισσότεροι μπαίνουν στη διαδικτυακή παρέα, για να ενημερωθούν. Τα κορινθιακά ιστολόγια μαζί με το πελοποννησιακό portal isthmos.gr, τις ηλεκτρονικές εφημερίδες και τα ραδιόφωνα που, ελέω DSL, έγιναν από τοπικά παγκόσμια, αλλάζουν το σκηνικό. Η ενημέρωση φτάνει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και το σημαντικότερο: είναι και σε χέρια πολιτών και δεν ελέγχεται από λίγους.
Το ποσοστό πολιτών, βέβαια, που χρησιμοποιούν Η/Υ είναι πολύ μικρό και σίγουρα η πλειοψηφία του κόσμου ενημερώνεται από τα παραδοσιακά μέσα. Όμως, σιγά σιγά αυτό θα αλλάζει.
Η επιλεκτική και κατευθυνόμενη ενημέρωση που "προσφέρεται" από τα κεντρικά ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά) βρήκε έναν σοβαρό αντίπαλο.
Οι εξουσίες, επίσης, έχουν βρει κακό μπελά. Αφού φωτογραφίες, βίντεο και απόψεις μπορούν να μοιράζονται τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα καταλαβαίνετε πόσο ευάλωτοι είναι πια. Τη δημοσιοποίηση των ....ακιών τους δεν τη γουστάρουν καθόλου και πολλές φορές αναγκάζονται να λύσουν προβλήματα, για τα οποία αδιαφορούν, όταν δημοσιοποιούνται!
Το ξέρουμε καλά, γιατί εμείς εδώ στο Ξυλόκαστρο "εκμεταλλευόμαστε" αυτό το κουσούρι τους. Έχουμε την τύχη να έχουμε ένα πραγματικά ανεξάρτητο ραδιόφωνο, τον PrismaVirus 938. Ο ιδιοκτήτης, Γιώργος Αντωνίνης, βγάζει στον αέρα όλους όσους θέλουν επώνυμα να πουν, οτιδήποτε. Έτσι, βγαίνουμε κι εμείς και καυτηριάζουμε διάφορα. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις, που σε λίγες ώρες διόρθωσαν πράγματα που χρόνιζαν!!!
Αν συνυπολογίσουμε και τη "μεγάλη συμπάθεια" των εξουσιών για την αντίθετη άποψη, τότε καταλαβαίνουμε όλοι, πόσο χαίρονται οι άρχοντες για το blogging.
Όπως σε όλα τ' άλλα έτσι και σ' αυτό το θέμα δεν είναι όλα ρόδινα και θα βρεθούν επιχειρήματα για να πολεμηθεί και να περιοριστεί. Όμως, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω...
KEEP BLOGGING!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανδρέα,

θυμάσαι τι είπα στην εκπομπή της Κασιμάτη ? Αμα δε μπορώ να εκφραστώ, θα προτιμήσω ανεξάρτητος blogger παρά δημοτικός σύμβουλος.

ΛΚ

Ανώνυμος είπε...

Ετσι είναι ακριβώς φίλοι μου, αγαπητέ Ανδρέα.

Ας συνεισφέρουμε όλοι μας, ώστε να "σπάσουν" τα μολυσμένα αποστήματα του Νομού μας και όχι μόνο.

Καλή αντοχή σε όλους

Αγριάδα