Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΥΚΙΑ!!!

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» προχώρησε στην κατάρτιση εσωτερικού προγράμματος για τη διάσωση των πεύκων που υπάρχουν στο χώρο του κέντρου βασισμένο στο TETRASTOP® .
Το ερευνητικό κέντρο εφαρμόζει πρόγραμμα για την καταπολέμηση της βαμβακίασης με το βιολογικό αυτό σκεύασμα, που όχι μόνο δεν είναι βλαπτικό για τον άνθρωπο, αλλά και για κανέναν άλλο έμβιο οργανισμό. 
Tο TETRASTOP® (μίγμα αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούμε στη βιομηχανία τροφίμων) είναι το πιο αποτελεσματικό από όλα τα άλλα σχετικά σκευάσματα. Φθάνει σε ποσοστό 99% καταπολέμηση, αν έφαρμοστεί το σωστό χρόνο και είναι ιδιαίτερα φθηνό.
Η καταλληλότερη περίοδος εφαρμογής είναι από 15 Μαΐου μέχρι τον Ιούνιο. Προς Θεού, τώρα είμαστε στο προλαβαίνουμε δεν προλαβαίνουμε. Από εκεί και πέρα είμαστε εγκληματίες!!!
Σε επικοινωνία που είχαμε με τους υπεύθυνους του σκευάσματος, μας είπαν ότι το εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία δήμοι της Αττικής, το Ζάππειο, ο Αστέρας Βουλιαγμένης και ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Δεν δημιουργεί προβλήματα τοξικότητας στον άνθρωπο και στα άλλα θηλαστικά. Δεν είναι μελισσοτοξικό και δεν επηρεάζει τα ωφέλιμα έντομα. Δηλαδή, δεν υπάρχει αξιολογήσιμη δυσμενής επίπτωση του TETRASTOP® στις μέλισσες ή στην υπόλοιπη εντομοπανίδα. Στο εργαστήριο Χημικής Οικολογίας και Φυσικών Προïόντων του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» μεταφέρθηκαν μετά από την εφαρμογή του σκευάσματος προνύμφες από ωφέλιμα έντομα που δεν επηρεάστηκαν και διατηρήθηκαν εκεί.
Έχουμε αργήσει ιδιαίτερα.
Ας κουνηθούμε άμεσα γιατί τώρα είναι η κατάλληλη εποχή.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει άμεσα λαϊκή συνέλευση για το θέμα!!!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Αντρέα. Από λύσεις έχουμε ανάγκη όχι από θεωρίες.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

ΛΚ

ξυλινος είπε...

....η λύση στο πιάτο...έτοιμη..
και τώρα, τι θα κάνουν;

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχός σας δήλωσε στη τηλεόραση ότι η λύση του φαρμάκου είναι ανεύθυνη διότι φέρνει προσωρινά αποτελέσματα αλλά μακροπρόθεσμα καταστρέφεια αλλάζοντας το οικοσύστημα. Διαφωνεί με τη λαική συνέλευση και προτιμά να δει τον κόσμο να πάει να ρίξει κανά κουβά νερό διότι η υπέυθυνη λύση είναι το πλύσιμο.

Ρεπορτάζ από το ΑΧΙΟΝ

ΛΚ

Armonistas είπε...

Αυτή τη στιγμή διαβάζω για όλες τις λύσεις και τα φάρμακα που υπάρχουν. Έχω ζαλιστεί.
Λένε διάφορα, αλλά σε αυτό που βλέπω να συμφωνούν οι περισσότεροι είναι ότι το πλύσιμο δεν κάνει τίποτα. Μάλιστα μερικοί λένε ότι κάνει και κακό.
Όσο για το δήμαρχό μας, όντως η "βαμβακίαση" που έχει, δεν σώζεται με τίποτα. Ούτε με πλύσιμο, ούτε με ψεκασμό.
Τον Οκτώβρη του 2008 μάς έλεγαν ότι ο ψεκασμός είναι η μόνη λύση και το πλύσιμο δεν κάνει τίποτα και τώρα μας λένε τα αντίθετα. Δεν βγάζουμε άκρη.
Άσε που αν το πλύσιμο έκανε καλό, δεν θα είχε επεκταθεί σε δύο χρόνια στο μισό Πευκιά.
Το θέμα είναι δύσκολο, αλλά δεν βλέπω φως από αυτούς. Θα το προχωρήσουμε όμως γιατί πολύς κόσμος θέλει τη λαϊκή συνέλευση και την υπεύθυνη αντιμετώπιση...

ξυλινος είπε...

Μήπως αν το έπινε... ίσως...