Σάββατο 30 Μαΐου 2009

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΕΥΚΙΑ (Μέρος Α')





Για τη βαμβακίαση και την τρικυμία που επικρατεί στο δήμο, τα είπαμε και θα τα ξαναπούμε. Ας δούμε τώρα μερικές «λεπτομέρειες» περί διαχείρισης, φύλαξης, καθαριότητας και φροντίδας του Πευκιά. Αρχίζουμε σήμερα το οδοιπορικό μας από την έξω πλευρά, που συνορεύει με την παλιά εθνική. Υπάρχει και συνέχεια.
Στις φωτογραφίες (26/5/2009) μπορείτε να δείτε καθαρά τα χορτάρια που υπάρχουν και ακόμα δεν έχουν κοπεί, παρ’ όλο που η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και ήδη κάθε Σαββατοκύριακο εκατοντάδες επισκεπτών αλλά και κατοίκων, κάνουν το μπάνιο τους στο δάσος. Χορτάρια δίπλα στο δρόμο! Καταλαβαίνουμε όλοι τον κίνδυνο που διατρέχει ο Πευκιάς από την παραμικρή σπίθα που μπορεί να προκληθεί από τσιγάρο ή από ατύχημα ή από οτιδήποτε άλλο. Επίσης, οι χορταριασμένες είσοδοι του Πευκιά, προετοιμάζουν τον επισκέπτη για την κατάσταση που θα αντικρίσει στο εσωτερικό του.
Οι δικαιολογίες που ακούγονται περί έλλειψης προσωπικού, χρημάτων και καθυστέρησης πρόσληψης των εποχιακών μόνο θλίψη μπορούν να μας προκαλέσουν. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ο δήμος δεν μπορεί να καλύψει μερικά μεροκάματα για να κόψουμε τα χορτάρια στον Πευκιά! Και αυτό να ήταν, γιατί δεν μας το λένε, να το κάνουμε μόνοι μας; Γιατί δεν ζητάει εθελοντές με χορτοκοπτικά; Γιατί αδρανεί και παίζει με τη «φωτιά»; Τι λένε οι ειδικοί γι’ αυτό; Μήπως φταίει το κεντρικό κράτος; Μήπως η Περιφέρεια; Τι τους φταίει σε αυτή την περίπτωση; Θα μας τρελάνουν εντελώς;
Από την άλλη, ο δήμαρχος την Τρίτη 26/5/2009 σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τα έσουρε σε αυτούς που δεν έχουν κόψει ακόμα τα χορτάρια στα οικόπεδά τους. Εδώ οι ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Συμπέρασμα;
Ο Θεός να μας φυλάει!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΤΌΡΑ ΣΤΗΝ ΚΌΡΙΝΘΟ

Αυτή γελούσε-δε μιλούσε:
σε κάθε λέξη κι ένα χάχανο.
Και γυάλιζε και πλατυνόνταν
η φάτσα της το λάχανο.

Τον Πήγασο υποκαθιστώντας-
άλογο αυτός, αλόγα εκείνη-
νερό «δεσμεύτηκε» να φέρει
ώστε η Κόρινθος να πίνει.

Ανάμεσα σε δυο προτάσεις
τη Γεωργία αναδιαρθρώνει
και τάκα τάκα το Εμπόριο
στον έβδομο ουρανό σηκώνει.

Έλεγε αυτή, χαζογελούσε,
και οι φασίστες από κάτου
κάτι πανάκια μπλε κρατώντας
καθένας τους και το χαβά του.

Ντόρα πνιγμένη μες στο χρήμα
και μες στο αίμα βουτηγμένη
τάχα ποιο τέλος μετά τόσα
εγκλήματα σε περιμένει;

Γιώργης Χολιαστός

ξυλινος είπε...

bre-bre ήλθε μια ψηλή γυναίκα και πολιτικός! να σας σώσει τακα-τακα και σείς..
bre-bre τιστε σεις bre...πω πω πω..
μακριά μακριά..bre bre bre...
στειλτετη δώθε έχουμε και μεις προβλήματα..bre bre bre..