Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ο επαγγελματίας...



Σήμερα Τρίτη 20/4/10, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ραδιοφωνική συνέντευξη του δημάρχου κ. Αντώνη Κλαδούχου στον PrismaVirus και στο Γιώργο Αντωνίνη, ειπώθηκαν ορισμένα πράγματα για το Κέντρο Νεότητας και την "ιδέα" του, να γίνει πάρκινγκ το προαύλιό του.

Ο δήμαρχος, μεταξύ άλλων, είπε ότι σέβεται τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει, αλλά κατηγόρησε κάποιους "επαγγελματίες οικολόγους" (ποιους άραγε;), ότι "προεκλογικά θέλουν να κάνουν σημαία το ζήτημα αυτό", για να έχουν πολιτικά οφέλη. Δεν ξεκαθάρισε αν θα το υλοποιήσει ή όχι και άφησε θολό το τοπίο, ως προς την εξέλιξη της "ιδέας" του. Από τα λεγόμενά του, δεν έγινε σαφές αν το θέμα θα έρθει κάποια στιγμή προς συζήτηση στο ΔΣ.

Μετά από αυτά, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, για να μην μπερδευόμαστε:

- Κατ' αρχάς, κατανοούμε ότι ο δήμαρχος δεν ήταν και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και θα είμαστε επιεικείς, μιας και λίγο πριν, προσπαθούσε επί 20 λεπτά να εξηγήσει το ...ανεξήγητο νέο έργο, που θα δημοπρατηθεί για την παραλία (http://armoniki.blogspot.com/2010/04/greco-mascara.html).

- Μετά από ενδελεχή αναζήτηση, δεν βρήκαμε κανέναν επαγγελματία οικολόγο ή ασχολούμενο με τα δημοτικά στην περιοχή μας, πλην του ιδίου και μέχρι πρότινος, σύσσωμης της ομάδας του. Μετά την εφαρμογή του νέου νόμου που κόβει το δεύτερο μισθό στους αιρετούς αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι, ο μόνος επαγγελματίας αιρετός, που αμείβεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο δήμο μας, είναι ο δήμαρχος.

- Αν ήταν κριτήριο το πολιτικό όφελος (!!!), σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα οργανωνόταν καμία, μα καμία, αντίδραση για το θέμα. Θα σας αφήναμε να το κάνετε και μετά ...θα "κλέβαμε εκκλησία". Είναι γνωστό ότι στην πολιτική, το "όφελος" είναι πολλαπλάσιο αν γίνεται το λάθος και σαφώς μικρότερο αν κάποιος προτίθεται να το κάνει και τον εμποδίζεις. 

- Αν θέλαμε να καπελώσουμε την προσπάθεια, το πανό θα είχε υπογραφή "Αρμονική Ανάπτυξη", αλλά δεν έχει. Το αίτημα είναι μαζικό και απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της τοπικής (και όχι μόνο) πολιτικής σκηνής.

- Οι 1270 και πλέον πολίτες που έχουν πει όχι στην υλοποίηση του έργου αυτού, δεν έχουν στο μυαλό τους κανένα πολιτικό παιχνίδι. Το μόνο που ζητάνε είναι να μην παραδοθεί ένας δημόσιος χώρος, από τους λιγοστούς που έχουν μείνει, στο τσιμέντο και στο αυτοκίνητο και να φυτευτεί. Τα υπόλοιπα, "ποσώς" τους απασχολούν.

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΥΓ: Μερικοί "επαγγελματίες οικολόγοι", την ερχόμενη Κυριακή θα πάμε στη Λειβαδιά, σε μία εκδήλωση για τον Κορινθιακό. Προσκαλούμε το δήμαρχο να έρθει μαζί μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μιας και η βενζίνη θα καλυφθεί από τη "χιλιομετρική αποζημίωση" που παίρνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις και τα σουβλάκια από τα "εκτός έδρας". Καφές, αν και δεν προβλέπεται, θα υπάρχει, γιατί τον καλύπτουμε συνήθως από "φουσκωμένα" τιμολόγια βενζίνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: