Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ντρέπομαι...


Τον τελευταίο καιρό δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω, να σχολιάσω και να εντρυφήσω στα ξυλοκαστρίτικα θέματα. Με έχει συνεπάρει η "εθνική" κατρακύλα και δεν μπορώ με τίποτα να εστιάσω τοπικά. Μου φαίνονται όλα τόσο μικρά, μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν αυτό τον καιρό με το ΔΝΤ και τα σχετικά, που ντρέπομαι να μιλήσω π.χ. για το Κέντρο Νεότητας, τις Αποθήκες Φραντζή, τις ανεξάρτητες-γαλάζιες κάλπες, για το δήμαρχο και τις παλινωδίες του και όλα αυτά που ασχολούμαι συνήθως. 

Τι ξεφτίλα είναι αυτή αδέλφια; Τι κοροϊδία είναι τούτη; Τι ξεπούλημα; Τι "σοσιαλιστικές" μεθοδεύσεις είναι αυτές; Δεν θυμάμαι να έχω νιώσει περισσότερο μαλάκας στη ζωή μου! Εκείνο που με σοκάρει περισσότερο είναι ότι ακόμα είμαστε στην αρχή και μάλλον δεν έχουμε δει τα "καλύτερα".

Τα ξεπουλημένα ΜΜΕ έχουν αποθρασυνθεί τελείως. Η προπαγάνδα τους, αν και  εξωφρενικά χοντροκομμένη, πείθει με ιδιαίτερη ευκολία. Είμαστε ένοχοι και πρέπει να πληρώσουμε! Οι τοκογλύφοι ερίζουν πάνω από το ξεχαρβαλωμένο κουφάρι της Ελλαδίτσας και ζητάνε θυσίες από τους πολλούς και λιγότερο ένοχους, ενώ οι λίγοι, που συμβαίνει να είναι και οι πραγματικοί θύτες, κάνουν τις διαπραγματεύσεις και κανονίζουν τον τρόπο τιμωρίας μας.

Τα αμερικανάκια που μας κυβερνούν (συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα) δείχνουν έτοιμα για όλα. Εκστομίζουν με περισσή ευκολία τερατώδη ψέματα και κάνοντας το άσπρο μαύρο, παρουσιάζουν ως μόνη διέξοδο, τον ηθικό και οικονομικό γκρεμό που μας οδηγούν.

Με όλα αυτά που γίνονται, με όλα αυτά που θάρθουν, πώς να ασχοληθείς με τον μικρόκοσμο του Ξυλοκάστρου; Φαντάζουν όλα τόσο ασήμαντα!

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΥΓ: Το ξέρω, θα μου περάσει! Είναι τόσο κακόγουστα κι αυτά που βιώνουμε τοπικώς, που δεν θ' αντέξω για πολύ ακόμα. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα καθημερινώς και πανταχόθεν, που δεν θα ντρέπομαι για ...πάντα. Ίωση είναι. Θα κάνει τον κύκλο της και θα γιάνω...

5 σχόλια:

Γιώργος Βασιλειάδης είπε...

 Μεταμεσονύχτιες...εξομολογήσεις....
Πόσο σε καταλαβαίνω....γιατί και εγώ κάπως ετσι αισθάνομαι.

P.V είπε...

Δεν είστε οι μόνοι που αισθανόσαστε έτσι.. Εγώ πάντως έχω κόψει τουλάχιστον τις ειδήσεις και τις σχετικές εκπομπές στην τηλεόραση.. αλλιώς θα την είχα σπάσει προ πολλού..

καλή σας μέρα και καλή δύναμη… Μετά το σκοτάδι έρχεται και το Ξημέρωμα έστω και αν αργήσει…

«Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλες νεκροθάφτες…»

Λεωνίδας Φωτιάδης είπε...

Ντροπή και θλίψη προκαλεί και η απουσία πρότασης από την Αριστερά.
Δεν τολμάει να προτείνει ούτε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με ταυτόχρονη διαγραφή πολύ μεγάλου μέρους από το χρέος που έχουμε, που έτσι και αλλιώς είναι αυτά που μας έχουν κλέψει διαχρονικά Τράπεζες και πολιτικοί.
Δεν θέλει, λέει ο Τσίπρας, στις ειδήσεις του Mega, να κάνει έξαλλες προτάσεις.
Όσο και να μας πηγαίνουν στον πάτο, εμείς θα φωνάζουμε

«Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλες νεκροθάφτες...»

Armonistas είπε...

http://www.press-time.com/index/maxkeiser-gr.html

Ksipo είπε...

Τα Hits που παίζει συνέχεια το MP3φωνο μου.
"Πόσο μαλάκας είσαι......"
"Θα μας πούνε και μαλάκες....."
Μήνυση για τη ρύπανση στο Lidl θα κάνει ο Δήμαρχος?