Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ιστορίες της ζούγκλας...


Τα παλιά γκεσέμια οδήγησαν το ελληνικό κοπάδι σε μέρος γεμάτο ύαινες, που δεν έχει πολύ νερό και τροφή. Για χρόνια το ξεγελούσαν με άφθονη τροφή και εύκολες διαδρομές, χωρίς εχθρούς και ταλαιπωρίες κι έφτασαν σήμερα εκεί που έφτασαν. Τώρα, για να συνεχίσουν να τη γλυτώνουν αυτοί και οι παρέες τους, έδιναν ραντεβού με τις ύαινες και θυσίαζαν τους πιο αδύναμους. Το κοπάδι αφού είδε κι απόειδε, απελπίστηκε κι αποφάσισε ν' αλλάξει γκεσέμια.
Τα νέα γκεσέμια, παρ' ότι είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ήξεραν ένα δρόμο διαφυγής, πάλι πάνω στις ύαινες οδηγούν το κοπάδι. Προσπαθούν να ξεφύγουν, δοκιμάζουν νέους δρόμους αλλά οι ύαινες, αν και λιγότερες, έχουν πιάσει όλα τα πόστα και δεν μπορούν.

Τώρα τα παλιά γκεσέμια φωνάζουν και κατηγορούν τα νέα που δεν βρίσκουν τρόπο ν' αποφύγουν τις ύαινες και ζητούν να αναλάβουν πάλι το τιμόνι, για να ξαναδίνουν ραντεβού με τις ύαινες και να θυσιάζουν τους αδύναμους!!! Ποντάρουν στο φόβο του κοπαδιού για τα νέα μονοπάτια και τις ταλαιπωρίες κι ελπίζουν να τους κοροϊδέψουν άλλη μια φορά, ώστε να συνεχίσουν αυτοί και οι δικοί τους να τη βγάζουν καθαρή.
Το κοπάδι πρέπει ν' αποφασίσει πάλι τι θα κάνει...

Α.Α.Ζ.

ΥΓ: Όσο το κοπάδι παραμένει ...κοπάδι και δεν πηγαίνει στην πρώτη σειρά ν' ανοίξει δρόμους, τόσο θα συνεχίζεται η σφαγή. Αν και τ' άλλα κοπάδια κάνουν το ίδιο, τότε και μόνο τότε θ' αλλάξει ο κόσμος. Μέχρι τότε ύαινες και σφαγές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: