Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Μπορεί να πέρασαν οι Απόκριες, αλλά μερικές μάσκες είναι μόνιμες...

Σήμερα Τρίτη 3/3/09, έδωσε την καθιερωμένη εβδομαδιαία του συνέντευξη στο ρ/σ PrismaVirus 938 , ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Κ. Α.* . Σε ερώτηση του Γιώργου Αντωνίνη σχετικά με την καταγγελία μας, ότι δηλαδή οι αφίσες του χορού της παράταξής του, εκτυπώθηκαν και πλαστικοποιήθηκαν μέσα στο δήμο και διανεμήθηκαν από δημοτικούς υπαλλήλους, απάντησε:

"Τώρα είχαμε Απόκριες. Όταν κάνουμε διαγωνισμό παιδικού παραμυθιού θα απαντήσουμε και σε αυτά τα παιδικά παραμύθια".

Για όσους ξέρουν την ξυλοκαστρίτικη πραγματικότητα, καταλαβαίνουν τι σημαίνει, να σε κατηγορεί ο δήμαρχος κ. Κ. Α. * για παραμυθά. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σε αυτό. Όλοι γνωρίζουν. Η λαϊκή σοφία, άλλωστε, έχει απαντήσει σε τέτοια φαινόμενα:

"Είπε ο γάιδαρος, τον πετεινό κεφάλα"
"Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης"
"Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια"
"Μία αλεπού κοψονούρα, όλες τις θέλει κοψονούρες"
"Απ' τον κόρακα, «κρα» θ' ακούσεις"
"Αντίς να βογκήσει το βόδι, βογκάει το αμάξι" κ.α.
Ποτέ δε θα λέγαμε κάτι, αν δεν είμαστε σίγουροι γι' αυτό. Ότι και να λέει ο δήμαρχος κ. Κ. Α.*, οι Ξυλοκαστρίτες και ξέρουν ποιοι τους έφεραν τις αφίσες και είδαν ποιοι τις κόλλαγαν στις κολώνες. Επίσης, γνωρίζουμε καλά και μπορούμε να το αποδείξουμε αν χρειαστεί, ότι σχεδιάστηκαν, εκτυπώθηκαν και πλαστικοποιήθηκαν από δημοτικούς υπαλλήλους, με μηχανήματα και αναλώσιμα του δήμου.

Αυτά τα λέμε, βέβαια, γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν πρόκειται να τα παραδεχτούν. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας, άλλωστε. Θέλουμε να σταματήσουν, να θεωρούν το δήμο και τη δημοτική περιουσία, τσιφλίκι τους. Για να διορθωθούν τα λέμε και για να μάθουν οι Ξυλοκαστρίτες ότι είναι όλοι τους χορηγοί, στο χορό της Κίνησης Πολιτών.

Μιας και προκληθήκαμε, να προσθέσουμε άλλες δύο σχετικές παρατηρήσεις:

1. Στο δελτίο τύπου για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δήμο μας, που δημοσιεύτηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου (δείτε εδώ), περιλαμβάνεται ως προτεινόμενη εκδήλωση και ο χορός της Κίνησης Πολιτών Ξυλοκάστρου. Παράλογο; Δείτε την παραπάνω φωτογραφία και κάντε κλικ πάνω της για λεπτομέρειες. Και αυτό παιδικό παραμύθι είναι;
2. Το ίδιο χρονικό διάστημα, κυκλοφόρησε το νέο φύλλο της εφημερίδας της Κίνησης Πολιτών Ξυλοκάστρου. Όπως σωστά μαντέψατε και αυτό το μοίραζαν σε μαγαζιά της πόλης, υπάλληλοι του δήμου, εν ώρα υπηρεσίας. Μήπως και αυτό είναι παιδικό παραμύθι;

Ας αφήσουν λοιπόν τις συκοφαντίες και ας κοιτάξουν να διορθωθούν γιατί οι "αστοχίες" τους δεν έχουν τέλος. Πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους, αυτό που η ιστορία, μάς έχει διδάξει πολλάκις. Πρέπει να μάθουν ότι η έπαρση, είναι "ανήσυχη" και ποτέ δεν πάει μόνη της. Αγκαλιά με την "υποστολή" πηγαίνει... και με πολλά ακόμα!

Σφιχτά

Ωραία πηγαίναμε αγκαλιά
Ωραία πηγαίναμε αγκαλιά
Σφιχτά κι αγαπημένα
(Όπως το κόμπλεξ με την έπαρση)
Ήμασταν ένα.

Τάκης Μιχόπουλος
* Κ. Α. = Κλαδούχος Αντώνιος ή Κρίστιαν Άντερσεν (όπως προτιμάτε).

Δεν υπάρχουν σχόλια: