Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΤΟ "ΚΥΝΗΓΙ" ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ...

Σήμερα λάβαμε ένα μήνυμα που μας ενημέρωνε ότι πάλι γέμισε νεκρά ζώα ο τόπος. Η γνωστή ιστορία, κάθε άνοιξη με τα δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες), που ρίχνουν για να σκοτώσουν τις αλεπούδες. Ο έλεγχος του πληθυσμού τους από τον άνθρωπο - ανταγωνιστή τους, με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Βέβαια, μαζί με τις αλεπούδες, θανατώνονται και πολλά είδη ακόμα. Παράπλευρες απώλειες.
Έχουμε ξαναμιλήσει για το θέμα και κάποιοι φωνάζουν από παλιά. Ως πότε θα συνεχίζεται όμως, αυτή η ιστορία;
Ας θυμηθούμε ένα παλιότερο δελτίο τύπου του Συλλόγου "Ευ Ζην" από τα Ροζενά, που δυστυχώς, παραμένει επίκαιρο. Θα επανέλθουμε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2005

ΦΟΛΕΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ - ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΘΑ ΣΚΟΡΠΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕ ΦΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ. ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΣΒΟΥΣ, ΚΟΥΝΑΒΙΑ, ΓΕΡΑΚΙΑ ΚΛΠ, ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 97% ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ. ΑΜΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ( ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ) , ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΠΤΟΙ.

Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ , ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ, ΦΩΤΙΕΣ , ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΛΠ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ.
ΑΦΟΥ Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ:
ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.
ΟΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ,(ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ).
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΒΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ.

ΕΥ ΖΗΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

1 σχόλιο:

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Οι κυνηγοί και τα κατορθώματά τους είναι το κερασάκι στην τούρτα που ονομάζεται "ακυβερνησία¨και σερβίρεται με μπόλικη ¨ασυνειδησία πολιτών". Την Κυριακή ακουγόντουσαν πυροβολισμοί μέσα στα Τρίκαλα.
Γιατί τόσο μένος, βρε παιδιά; Τί σας έκαναn τα ζώα και τα ρημάζετε; Ξεσπάστε εκεί που πρέπει, αν θέλετε να εκτονωθείτε, κι αφήστε τα δυστυχισμένα τα ζώα που δεν σας έφταιξαν σε τίποτα...