Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...

Πολλές και πολύ αξιόλογες ειδήσεις, γεγονότα και δραστηριότητες αξίζουν αναφοράς, γι' αυτό και τα αναδημοσιεύουμε. Τα συγκεντρώσαμε και δείτε τα.
-
Το Δέλινο εκπέμπει SOS
Βοηθήστε για το σταμάτημα του λιγνιτωρυχείου. Οι κάτοικοι τριών μικρών χωριών αγωνίζονται για να μην ξεριζωθούν από τον τόπο τους, αγωνίζονται να μην τους πάρει μια ιδιωτική εταιρεία τις περιουσίες τους. Αντιστέκονται στην επέκταση του λιγνιτωρυχείου και την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής τους. Είναι μόνοι απέναντι στους τοπικούς πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες,απέναντι στην εταιρεία και τους μεγαλοεργολάβους της περιοχής. Βοηθήστε τους. Βοηθήστε να σωθούν τρία μικρά χωριά.
Υπογράψτε την online επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων Τριγωνικού, Πολυρράχου, Προσηλίου προς τη Ν.Α. Κοζάνης, Βουλή των Ελλήνων, Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την άρση της Οριστικής Παραχώρησης και το σταμάτημα της λειτουργίας του λιγνιτωρυχείου "Προσηλίου".
Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.delino.gr/
Διεύθυνση online επιστολής http://www.gopetition.com/online/26666.html
-
Κλειστόν μέχρι νεωτέρας
Με μια ασυνήθιστα αναλυτική και τεχνοκρατική ανακοίνωση, που δεν μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν, το Συμβούλιο εθνικής ενεργειακής στρατηγικής (ΣΕΕΣ) δηλώνει την αδυναμία του να υποστηρίξει δημόσια μια νέα πρόταση για το μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό. Γίνεται γνωστό ότι έχει, σχεδόν, ολοκληρωθεί η έκθεση για το 2009, αλλά αναβάλλεται η δημοσίευσή της, το αργότερο μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2009.Η όλη εξέλιξη αποδίδεται στην αβεβαιότητα προβλέψεων στον κλάδο της ζήτησης, αλλά και της προσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας να προσδιοριστεί ο ρυθμός και ο τρόπος επιστροφής στην “ομαλότητα” (σενάρια V, U ή L).
Περισσότερα: Ενεργειακός σχεδιασμός σε σχήμα V, U ή L;
-
Λιθανθρακικά μεθεόρτια του Τάσου Κεφαλά
Με αφορμή την παρέμβαση της ομάδας έρευνας εναλλακτικών τεχνολογιών, θα επιχειρήσω να καταθέσω ορισμένες σκέψεις, σχετικά με τη κυβερνητική στροφή στο θέμα του λιθάνθρακα και τις εξελίξεις που διαφαίνονται στο ενεργειακό τοπίο. Μια σειρά τοποθετήσεων επιχειρεί να αξιολογήσει σε δεύτερο πλάνο ή και να θεωρήσει αμελητέο το ρόλο των κοινωνικών αντιστάσεων που εκδηλώθηκαν, θεωρώντας ότι η αλλαγή πολιτικής υπαγορεύθηκε από άλλα βαθύτερα και ύποπτα αίτια. Στην τραβηγμένη προέκταση αυτής της αντίληψης θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η εξέλιξη αυτή θα υπήρχε, ακόμη και αν η επιλογή του λιθάνθρακα δεν συναντούσε τη μαζική αντίδραση που συνάντησε. Τι έχω να παρατηρήσω σε αυτό:
Η συνέχεια εδώ
-
12η γορτή των σπόρων στον Άσσο
Αναλυτικά εδώ
-
7η Απριλίου Πανελλαδική μέρα για τις ντόπιες ποικιλίες και τα αυτόχθονα αγροτικά ζώα
Για να μη χάσουμε αύριο αυτό που έχουμε σήμερα διαβάστε εδώ
-

Δεν υπάρχουν σχόλια: