Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Τίποτα δεν είναι όπως πριν…

Δημοσιεύτηκε σήμερα στη ΣΦΗΚΑ το παρακάτω κείμενο, που είναι συνέχεια παλιότερης ανάρτησης.

"Πολλοί βιάστηκαν να ειρωνευτούν και να συκοφαντήσουν τη "λαϊκή συνέλευση" ή όπως θέλουν, τέλος πάντων, να το λένε αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Ξυλοκάστρου.

Διέδιδαν λοιπόν με κείμενά τους ή με εικασίες, ότι θα αποφασίσουμε αν, πότε και με τι θα ψεκάσουμε το δάσος για τη βαμβακίαση. Είπαν μάλιστα, ότι θα φέρναμε και πλασιέ να μας πλασάρει φάρμακο. Και τι δεν έλεγαν!!! Εκείνο που δεν μας είπαν είναι τι εννοούν αυτοί με τον όρο "λαϊκή συνέλευση" και πότε έχουν οργανώσει μία τέτοια... Επί της ουσίας άραγε, θα πουν κάτι; 

Τώρα λένε, "γιατί δεν ήρθαν στην ομιλία του κ. Καλλίρη", που γινόταν την ίδια ώρα; Να τους θυμίσουμε το αίτημά μας. Λέγαμε στο κείμενο που καταθέσαμε στο δήμο στις 8/5:

"Ζητάμε λοιπόν, από τη δημοτική αρχή και τη μειοψηφία του ΔΣ να συγκαλέσουμε από κοινού και άμεσα, μία λαϊκή συνέλευση για τον Πευκιά, όπου θα φέρουμε ειδικούς όλων των απόψεων, να ενημερώσουν τους Ξυλοκαστρίτες. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις δράσεις που χρειάζονται για να σωθεί το δάσος μας, γιατί με τις μέχρι τώρα ενέργειες, δεν έχουμε φέρει κανένα αποτέλεσμα. Ιδανική ημερομηνία θεωρούμε μία από τις τρεις μέρες του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ που διοργανώνει ο δήμος Ξυλοκάστρου στις 15, 16 και 17 Μαΐου (Ενδεικτικά προτείνουμε το πρωί της Κυριακής 17/5). Δυστυχώς, δεν πάει άλλο.

Πιστεύουμε ότι έχει μεγάλη σημασία να διοργανωθεί απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις και γι’ αυτό κάνουμε την πρόταση αυτή, αλλά αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση θα το προχωρήσουμε μαζί με άλλους φορείς και πολίτες που το θεωρούν αναγκαίο. Περιμένουμε…"

Η απάντηση του δημάρχου στο ράδιο PrismaVirus 938 την Τρίτη 12/5 ήταν ότι "...δεν έχουμε ώρα για κουβέντες. Εμείς ρωτήσαμε τους ειδικούς και έχουμε περάσει στα έργα. Αν θέλουν να έρθουν να ρίξουν κανά κουβά νερό στα πεύκα".

Δεν είπε ότι δεν θέλει να γίνει την Κυριακή. Είπε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ. Δεν χρειάζεται. Γι' αυτό και εμείς την κανονίσαμε για την Κυριακή.

Βέβαια τώρα και μετά από "ώριμη σκέψη πανικού", διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 24/5 αυτό που του ζητήσαμε να κάνουμε όλοι μαζί. Δεν πειράζει, ποτέ δεν είναι αργά. Άλλωστε, αυτό ήταν ένα από τα αιτήματα του ψηφίσματος της λαϊκής-αστικής-μικροαστικής αντισυνέλευσης-αντισυγκέντρωσης-αντιμάζωξης ή όπως αλλιώς θέλουν να τη λένε. Ήδη ένας στόχος επετεύχθη και σύντομα θα επιτευχθούν και οι υπόλοιποι. Με τα χρόνια, τους μάθαμε τους εξουσιαστές. Ξέρουμε το κουμπί τους πια!

Όσο για τον κ. Καλλίρη, εμείς τον σεβόμαστε πολύ περισσότερο κι ας μην ήμασταν εκεί. Άλλωστε μιλάμε μαζί του συνεχώς το τελευταίο διάστημα και τον συμβουλευόμαστε για όλα τα θέματα του δάσους. Η δημοτική αρχή παρουσιάζει μόνο όσα τη βολεύουν από τα λεγόμενα του κ. Καλλίρη, αλλά εμείς γνωρίζουμε όλη την αλήθεια. Ας μην ανησυχούν για μας. Έχουν γνώση οι φύλακες!

Η συκοφαντία λοιπόν, δεν τους βγήκε. Δυστυχώς γι' αυτούς, καταλάβαμε ότι μαζί με τη βαμβακίαση υπάρχουν και άλλα μεγάλα προβλήματα, με πιο σημαντικά την αδιαφορία και την εγκατάλειψη.

Στην αρχή, πιστέψαμε ότι είναι θέμα φαρμάκων, νόμων και διατάξεων. Από την πρώτη στιγμή βρήκαμε ηπιότερο και αποτελεσματικότερο σκεύασμα, από αυτό που  ο δήμος έλεγε να χρησιμοποιήσει το φθινόπωρο του 2008. Στη συνέχεια όμως, καταλάβαμε ότι το πρόβλημα του δάσους είναι ευρύτερο. Αυτό έβγαλε και η συνέλευση-συγκέντρωση-μάζωξη ή όπως αλλιώς θέλουν να την πουν.

Η βαμβακίαση βοήθησε να βρούμε την καταπακτή με τα προβλήματα του δάσους. Ο Τάκης Μιχόπουλος σήκωσε το καπάκι. Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε, όλα τα «δεινά» αποκαλύφθηκαν, αλλά, όπως λέει ο μύθος, μέσα υπάρχει και η ελπίδα. Στην περίπτωσή μας, ελπίδα είναι οι πολίτες που ξύπνησαν και ανέλαβαν τις ευθύνες τους.

Η αντισυνέλευση-αντισυγκέντρωση-αντιμάζωξη έστειλε το μήνυμα και απ’ ότι φαίνεται το έλαβαν. Αν χρειαστεί, θα το ξαναστείλουμε καθαρότερα. Αποδείχτηκε ότι δεν είναι θέμα αντιπολίτευσης, όπως τους βολεύει να λένε για να κρύψουν τις ευθύνες τους και δεν θα αφήσουμε να γίνει. Δεν το διοργάνωσε ούτε η Αρμονική Ανάπτυξη, ούτε η μειοψηφία, ούτε κανείς άλλος φορέας. Συμμετείχαν πολίτες όλων των παρατάξεων και όλων των ηλικιών. Αυτό τους έκανε να ταραχτούν.

Κουνιέται η πόλη από πραγματικούς σεισμούς αυτές τις μέρες, αλλά κουνήθηκε και από τις μετασεισμικές δονήσεις της συνέλευσης-συγκέντρωσης-μάζωξης. Αργήσαμε, το ξέρω. Ντρεπόμαστε γι’ αυτό. Αυτοί όμως δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Για άλλη μια φορά δεν φταίνε για τίποτα. Δεν πειράζει όμως.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τη σωτηρία του Πευκιά. Θυμηθείτε το! Σε λίγους μήνες, θα γίνουν τόσα, όσα δεν έγιναν τα τελευταία πεντέμιση χρόνια, που έχει φτιαχτεί η Διαχειριστική Μελέτη. Το φυτίλι έχει ανάψει. Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε…

ΥΓ: Όσο για όλους αυτούς που ψάχνουν ουσίες, εκτός της ουσίας του θέματος και παίζουν με τις λέξεις, μάλλον φταίει που νομίζουν ότι μπορούν να παράγουν πολιτική μόνοι τους, χωρίς τους πολίτες. Ο «πολιτικός αυνανισμός», ίσως να προσφέρει ατομική ικανοποίηση, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν οδηγεί σε εγκυμοσύνη. Ούτε καν σε ανεμογκάστρι. Περάσαμε και εμείς παλιά τέτοιες φάσεις, αλλά ξεφύγαμε. Άλλο να τις περνάς μικρός όμως και άλλο να κλείνεις την «καριέρα» σου αυνανιζόμενος πολιτικά, με μοναδική σου συντροφιά μια ματωμένη Λύρα…"

1 σχόλιο:

Raftoput είπε...

Πες τα Αντρέα, πες τα γιατί βλέπω να συνεχίζει ο... αξιότιμος Δήμαρχος τα τερτίπια του. Το μόνο που ξέρει να κάνει καθώς φαίνεται είναι να κρύβεται πίσω από παχιά λόγια και δήθεν δηλώσεις...