Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

"Απάντηση στην συνάδελφο κα Ευφροσύνη Γκαϊνά"...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 
Απάντηση στην συνάδελφο κα Ευφροσύνη Γκαϊνά
 Ξυλόκαστρο   24-10-2012

        Αγαπητή κα Γκαϊνά

Θεωρώντας εντελώς αναληθή τα όσα ισχυρίζεσθε στην εξαιρετικά επιθετική δήλωσή σας, σχετικά με την διαγραφή σας, θεωρούμε χρέος μας να συμβάλουμε στην αποκατάσταση της αλήθειας.
1.                Πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι ο επικεφαλής είχε εξ’ αρχής πρόθεση να σας θέσει εκτός συνδυασμού, αφού η συμμετοχή σας στον συνδυασμό μας ήταν δική του επιλογή και αφού ο ίδιος σας όρισε για την θέση της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου και σε πολλές ακόμα σοβαρές Δημοτικές επιτροπές, ως εκπρόσωπό μας, περισσότερες από κάθε άλλον συνάδελφο;                                                              
2.                Σκόπιμα αποσιωπάτε το γεγονός ότι η πρόταση διαγραφής σας είχε δρομολογηθεί στην συνεδρίαση της 8/10/2012 (άσχετα αν ανεβλήθη), επομένως πριν το Δημοτικό Συμβούλιο στο Δερβένι, που έγινε στις 10/10/2012.  Προφανώς αναληθώς ισχυρίζεστε για τα αίτια της διαγραφής σας ότι σας βολεύει, για να «ηρωποιηθείτε» στην τοπική κοινωνία του Δερβενίου. Άλλωστε γνωρίζετε πολύ καλά ότι παρά τις συνεχείς δυστροπίες σας προς όλους μας, το γεγονός ότι αρνηθήκατε τον δεσμευτικό και αποφασιστικό λόγο της Δημοτικής μας ομάδας στο θέμα της αποχώρησης των εκπροσώπων μας από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκλειστικά αυτό οδήγησε στην πρόταση διαγραφής σας με απόφαση όχι του κ. Σκούρα αλλά ολόκληρης της Δημοτικής ομάδας (8 ψήφοι έναντι 1).
3.                Ακόμα όμως και για τον λόγο που εσείς (εν γνώσει της αναλήθειάς σας) επικαλείστε, ότι δήθεν σας διαγράψαμε γιατί καταψηφίσατε την εξαίρετη πρόταση του επικεφαλής μας για την παραμονή της Εφορίας στο Ξυλόκαστρο, δεν λέτε στη δήλωσή σας, σκόπιμα το αποκρύπτετε, ότι για το θέμα αυτό είχατε ενημερωθεί και συμφωνήσει στο προσυμβούλιο της Δημοτικής μας ομάδας και ότι αναπάντεχα και ανεξήγητα αλλάξατε γνώμη την τελευταία στιγμή, προσφέροντας μέγιστη υπηρεσία και σωσίβιο στον κ. Κλαδούχο, αφού αλλιώς θα πέρναγε η πρόταση του κ. Σκούρα με την ψήφο και 5 συμβούλων του κ. Κλαδούχου και μάλιστα 2 Ευρωστίνιων.
 

Αγαπητή κα Γκαϊνά,
Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι εξ’ αρχής υπήρξατε πράγματι ξένο σώμα στον συνδυασμό μας, με δική σας επιλογή.
Σας θυμίζουμε, ποτέ δεν μας ενημερώσατε για τις Δημοτικές επιτροπές που συμμετείχατε ως εκπρόσωπος του συνδυασμού μας, ποτέ δεν συνεργαστήκατε μαζί μας. Ακόμα είσαστε εσείς, που προβήκατε σε αναίτια και απαράδεκτη προσωπική επίθεση στον επικεφαλής του Συνδυασμού μας, πριν μερικούς μήνες, υιοθετώντας και  υπερβάλλοντας συγκριτικά σε αστήριχτες κατηγορίες ακόμα και τον κ. Κλαδούχο.
Με τα όσα απαράδεκτα είπατε τότε, θεωρήσαμε προβληματική την παραμονή σας στη Δημοτική μας ομάδα, πλην του κ. Σκούρα, που με ηρεμία (παρά την έκπληξή του για την συμπεριφορά σας) συνέστησε ψυχραιμία και προσπάθησε να σας συνεφέρει.  Εφ’ όσον λοιπόν είχατε τόσο σοβαρό προσωπικό πρόβλημα με τον επικεφαλής του Συνδυασμού μας, κακώς μπήκατε στο ψηφοδέλτιό μας και κακώς παραμείνατε. Και είχε κάθε δικαίωμα να σας διαγράψει ο κ. Σκούρας τότε, όπως πολλοί από εμάς του προτείναμε, παίρνοντας την απάντηση «εγώ 30 χρόνια δεν διέγραψα κανέναν». Όταν όμως αμφισβητήσατε το δικαίωμα του επικεφαλής αλλά και της Δημοτικής μας ομάδας να αποσύρει από το Προεδρείο τους εκπροσώπους μας για να διατηρήσετε την καρέκλα σας, θεσμικά δεν μας αφήσατε κανένα περιθώριο.  
Ακολούθως όμως αντί εσείς να αποδείξετε ότι ήταν έστω αυστηρή η διαγραφή σας, με τις δηλώσεις σας και τις προσωπικές επιθέσεις σας, αποδεικνύετε ότι είχατε πράγματι σοβαρό πρόβλημα στον συνδυασμό μας, επομένως εσείς διαγράψατε τον εαυτό σας.
Αυτή είναι κα Γκαϊνά η πραγματικότητα. Αντιληφθείτε επιτέλους ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι συλλογικό λειτούργημα.
Στην δική μας Δημοτική ομάδα ο διάλογος και οι διαφορετικές απόψεις όχι μόνον δεν απαγορεύονται αλλά ενθαρρύνονται, συζητούνται επί ίσοις όροις και τελικά αποφασίζουμε όλοι μαζί.
Τελειώνοντας θα πρέπει να αντιληφθείτε ‘ότι μας προσβάλατε όλους μας με την γραπτή δήλωσή σας, ποιοι είναι άραγε πειθήνια όργανα, ποιοι δεν υπερασπίζονται αρκούντως τα συμφέροντα των συμπολιτών; Δεν ορκιστήκατε ούτε εκλεγήκατε μόνο εσείς κ. Γκαϊνά, ούτε αγαπάτε περισσότερο τον τόπο από εμάς.
Αυτά τα απλά πράγματα μπορείτε να τα καταλάβετε;
Εάν ναι, τότε όλα απλοποιούνται.


       Με ηρεμία η εκλεγμένη ομάδα της Δημοτικής Αναγέννησης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...χάνουμαι μάνναμ' χάνουμαι
κάτω εις το αλώνι
πιάστε βρέ την φοράδα μου
πως έχεσε στο χιόνι...
Στο χιόνι το αψεγάδιστο
στου Τάκη΄σκού τη στάνη
αϊ μωρή ξεσάλωτη
που μάφησες ψεγάδι.
Μου κόντηνες το μπόϊ μου
και μου καψες την γούνα
αϊ μωρη φροσύνη μου
κι αλλήμονο στην Νδούλα.