Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Xούντα είναι, αλλά δεν είναι ίδια όπως παλιά...



 Άλλη μία επιβεβαίωση για το ποιόν του καθεστώτος που έχει εγκαθιδρυθεί στη χώρα μας ζήσαμε σήμερα στην Κορινθία. Η κινητοποίηση των αγροτών του νομού στην εθνική οδό στο ύψος του Βέλου, συνοδεύτηκε με 4 αναίτιες προσαγωγές, που στην πορεία της ημέρας μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με μόνο στόχο την τρομοκράτηση όσων τολμούν να αντιδράσουν.

Τα στρατιωτάκια με τα κράνη, τα γκλομπ και τα χημικά, ακολουθώντας άνωθεν εντολές ως καλοκουρδισμένα ρομπότ, διάλεξαν 4 από τους εκατοντάδες πολίτες που μαζεύτηκαν στο μπλόκο και τους κρατάνε φυλακισμένους στην Κόρινθο. Για τους 3 λένε ότι διέπραξαν το ειδεχθές έγκλημα της παρακώλυσης συγκοινωνίας, ενώ ο ένας αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών υλών. Μιλάνε για κατοχή και ρίψη μίας βόμβας μολότωφ, που όλοι οι παρευρισκόμενοι είδαν ότι ούτε κρατούσε ούτε έριξε ο συγκεριμένος πολίτης.

Μετά από μία επτάωρη προσπάθεια συνεννόησης με τον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα Κορίνθου, δεν καταφέραμε να αφεθούν ελεύθεροι, ούτε καν οι 3, από τους επικίνδυνους "εγκληματίες". Ο αστυνομικός διευθυντής έλεγε ότι ο εισαγγελέας διέταξε την κράτησή τους και δεν μπορεί να κάνει κάτι, όμως από την άλλη δεν μπορούσε να κρύψει και τη χαρά με την οποία μάς το έλεγε. Στο τελευταίο αίτημά μας να αφεθεί ο ένας ελεύθερος, γιατί επρόκειτο για δύο αδέλφια, ώστε να μπορέσει τουλάχιστον ο ένας να πάει να διανυκτερεύσει με την άρρωστη μητέρα τους, με την ίδια χαρά και αυστηρότητα μάς ανήγγειλε ότι ο εισαγγελέας το απέρριψε.




Ο στόχος προφανής. Σκάσε και σκάβε!  Η τρικομματική χούντα έχει σαφείς εντολές να "σώσει" τη χώρα και δεν θα χαριστεί σε κανέναν που εμποδίζει το θεάρεστο έργο της. Όμως η σημερινή μορφή του καθεστώτος δεν μοιάζει με τις χούντες άλλων εποχών. Είναι αλλιώς η "γρίπη" αυτή. Αυτό γιατί και ο ιός έχει μεταλλαχτεί, αλλά και το ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει αδυνατίσει όλα αυτά τα χρόνια. Αδύναμοι οργανισμοί, "θύματα βαριάς τηλελοίμωξης", πολυτραυματίες της κατανάλωσης και της ιδιώτευσης, δυσκολευόμαστε να βρούμε τη γιατρειά.


Το παρήγορο και ελπιδοφόρο είναι ότι όλο και πληθαίνουν αυτοί που καταλαβαίνουν ότι το αντίδοτο είναι η συλλογική συνείδηση και δράση, η επιστροφή στην παραγωγή και το γύρισμα της πλάτης στην υπερκατανάλωση. Αυτόν τον "ιό" πρέπει να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε. Και αυτή είναι μια ίωση καλή που πρέπει να πάρει τη μορφή πανδημίας για να γιατρευτούμε. Αυτό φοβούνται και γι' αυτό άλλωστε μας φοβίζουν και μας χωρίζουν. Ας μη μασάμε άλλο όμως. Ελάτε κοντά και κολλήστε και το διπλανό σας. Κάθε μέρα κι από έναν. Κι έτσι θα γίνουν λίγες οι δικές τους οι μέρες.



Αύριο από το πρωί όλοι στα δικαστήρια της Κορίνθου, όπου θα δικαστούν οι "εγκληματίες" αδελφοί μας.

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: