Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Το είδαμε κι αυτό, του Κώστα Χατούπη...

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ
Στο πάλκο κι οι ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Βαρέθηκαν τις προκρούστιες κλίνες; Τις στρεβλές επιδοτήσεις; Όπως και να 'ναι σίγουρα και αφυπνίζουν και ενεργοποιούν συνειδήσεις. Οι πρώτες σκέψεις που με πλημμύρισαν αμέσως μετά τη σύλληψή μου, ταυτίζονται με προτάσεις που έχουν αποτυπωθεί κυρίως στις σελίδες του περιοδικού "οι Αρμονίστας", αλλά και σε άλλα τοπικά έντυπα. 

Τα δακτυλικά αποτυπώματα που άφησα στα αρχεία της Ασφάλειας εμπεριέχουν σε κυκλάκια, γραμμούλες, παλάμες, όλες τις προτάσεις που τόσα χρόνια καταθέτουμε εμείς οι αγρότες με τα "μελανιασμένα" χέρια. Βρώμικες, μουτζουρωμένες παλάμες, αλλά πεντακάθαρες από βρώμικες επιδοτήσεις κι από ψεύτικες επιστροφές ΦΠΑ τιμολογίων όλων των ετών που καλλιεργώ, που το "γλεντάω" με την παραγωγή καρπών, γεύσεων, αναμνήσεων, αναζητήσεων...

Εμείς οι αγρότες του Μοριά, είμαστε πλούσιοι και σε εφεδρείες και σε ιδέες - προτάσεις. Αυτές ενισχύστε και επιδοτήστε!

Άλλωστε είναι πολύ εύκολο να κλείνεις "δρόμους". Είναι επίσης πολύ εύκολο ν' ανοίγεις ασφαλτόδρομους (Το έκανε κι η ΜΟΜΑ). Το δύσκολο είναι ν' ανοίγεις δρόμους προοπτικής, παραγωγικών μοντέλων, αγροτικών οραμάτων.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Εδώ και τώρα αποτοξίνωση από τον εθισμό των επιδοτήσεων. Ερχόμαστε από παλιά και θα το πάμε μακριά. Θέλουμε να ταυτίσουμε όραμα και αυτάρκεια γηγενών αγροτικών προϊόντων.

Κώστας Χατούπης
Αγρότης 
Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

ΥΓ1: Από το χώμα προερχόμαστε και με το χώμα καταπιανόμαστε.

ΥΓ2: Η απελευθέρωση του Κώστα Φίλη είναι απλά μια πρώτη πολιτική νίκη. Θα δικαιωθεί μόνο όταν αναδειχθούν όλες οι απελευθερωτικές δυνάμεις του τόπου, της γης μας! Η πολιτική τρομοκρατία δεν έχει τύχη όταν οι αγρότες αφήνουν πίσω τους την αγρανάπαυση κι αρχίζουν την καλλιέργεια της αγροτικής συνείδησης.

ΥΓ3: Οι "κακόφημοι δρόμοι" δεν είναι οδοί που έτυχε να παραταχθούν αγρότες που διεκδικούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να χύνουν τον ιδρώτα τους. Η Κορίνθου - Πατρών είναι μια κακόφημη οδός - καρμανιόλα απ' το χυμένο αίμα εκατοντάδων πολιτών που έτυχε να ταξιδέψουν πάνω της! Μια οδός τριτοκοσμικής χώρας, σαν την κυβέρνησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: