Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ετήσιο μνημόσυνο της Αυτοδιοίκησης...



Άλλο ένα μνημόσυνο για την πολυαγαπημένη μας Τοπική Αυτοδιοίκηση ετελέστη προχθές στο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού και του ετήσιου "σχεδίου" δράσης του δήμου μας για το έτος 2013.

Η σεμνή τελετή έγινε χοροστατούντος του αντιδημάρχου επί των Οικονομικών κ.κ. Διονυσίου Λογοθέτη, που από την αρχή δήλωσε ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στον προϋπολογισμό, ότι και να ειπωθεί από το δημοτικό συμβούλιο!!! Μετά από αυτή τη δήλωση, κατανόησαν οι παρόντες πιστοί ότι ταυτόχρονα θα τελεστεί μνημόσυνο και για την αδικοχαμένη Δημοκρατία μας.

Για άλλη μία χρονιά, παρ' όλο που η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων (από τη μείζονα και ελάσσονα μειοψηφία, ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και μερικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας) υποστήριξαν την απόδοση της πάγιας προκαταβολής στις τοπικές κοινότητες, απορρίφθηκε η πρόταση με πλήθος αστείων δικαιολογιών από τον εν λόγω αντιδήμαρχο και το δήμαρχο κ.κ. Αντώνιο Κλαδούχο!!!

Για άλλη μία χρονιά ο δήμαρχος, κλείνοντας την τελετή, επανέλαβε την καθιερωμένη ψαλμωδία του και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είναι "ο πιο δημοκράτης δήμαρχος στην Ελλάδα", όπως επίσης ότι μέχρι πρότινος "ο δήμος λειτουργούσε με δικά του λεφτά". Τώρα είπε ότι δυστυχώς δεν έχει λεφτά για να συνεχίσει να πληρώνει και να εκπληρώνει το θεάρεστο έργο του. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής, φορτισμένοι από τη συγκίνηση, αποχώρησαν οι περισσότεροι εκ των δημοτικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένων και πολλών συμβούλων της πλειοψηφίας που δήλωσαν την απογοήτευσή τους για τον προϋπολογισμό και το δήθεν ετήσιο "σχέδιο" δράσης, τα οποία εψηφίσθησαν μόνο από μικρό αριθμό εναπομεινάντων πιστών.

Το νοσηρό φαινόμενο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που οι θύτες γίνονται τιμητές, για μία ακόμα φορά αποδείχτηκε ότι έχει εδραιωθεί και στην τοπική πολιτική σκηνή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος
Δημοτικός σύμβουλος της 
Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: