Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

"Οι φίλοι των Τρικάλων"...

Μία υπέροχη εκδήλωση έγινε χθες στα Τρίκαλα, από το σύλλογο "Οι φίλοι των Τρικάλων". Αν και συνήθως οι κοπές πίτας των συλλόγων είναι εκδηλώσεις χωρίς ουσία, η χθεσινή ήταν ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα. Δεν ήταν τυχαίο που για 2 ώρες κανείς από αυτούς που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του ξενοδοχείου "Πλειάδων Γη" δεν ...κουνήθηκε από τη θέση του!

 Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Λίτσα Βαρβιτσιώτη, μετά από μια σύντομη ομιλία, παρουσίασε την εκδήλωση η οποία είχε τέσσερα σκέλη:

1. Την καθιέρωση του βραβείου "Σταύρος Πάγκαλος", προς τιμήν του αείμνηστου κοινοτάρχη της Μεσαίας Συνοικίας και μετέπειτα αντιδήμαρχου του καποδιστριακού δήμου Ξυλοκάστρου, με μια σύντομη παρουσίαση γι' αυτόν από το μέλος του ΔΣ κ. Αλέξανδρο Σφακιανό.

2. Την απονομή του 1ου βραβείου "Σταύρος Πάγκαλος" στο σύζυγο της Γιώτας Χαραλαμποπούλου (η φίλη μας η "Πελληναία" που έφυγε τόσο νωρίς) Βασίλη Μαυριδόγλου, για την μεγάλη της αγάπη και δράση για την περιοχή των Τρικάλων και της Πελλήνης. Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα να απονείμω το βραβείο  για τη Γιώτα και ευχαριστώ πολύ το ΔΣ του συλλόγου γι' αυτό.


3. Την παρουσίαση των φωτογραφιών του Σπύρου Αποστολόπουλου με θέμα "Η χλωρίδα της Ζήρειας". Μια καταπληκτική παρουσίαση που αναδεικνύει πλούτους που χρειάζονται την προσοχή μας, όπως τόνισε και ο ίδιος κλείνοντας την προβολή. Μαγευτικές εικόνες...

4. Παρουσίαση από τον Κώστα Κορκάρη φωτογραφιών των Τρικάλων από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα μέχρι το 1970. Συγκινητικές στιγμές για τους παλαιότερους, μάθημα ιστορίας για τους πιο νέους.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή της πίτας (ο τυχερός που βρήκε το φλουρί κέρδισε δέκα φυτώρια οπωροφόρων δένδρων) και έναν υπέροχο μπουφέ, προσφορά του μέλους του ΔΣ και ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Βλάση Πολυχρονόπουλου.


Συγχαρητήρια στο σύλλογο και καλή συνέχεια στη δράση του.

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: