Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

The best...

Να κλείσουμε τη χρονιά με την πιο ευχάριστη και πιο ανεβασμένη στιγμή της. Το ροκ πάρτυ της Ζήρειας για το Νίκο Δόικα. (http://armoniki.blogspot.com/2009/08/blog-post_31.html).
Μπορεί αναγκαστικά να μπλέκουμε με τα σκατά, όμως τα όμορφα ψάχνουμε και τέτοια θέλουμε να σκαρώνουμε. Το πάρτυ για το Νίκο, επειδή το σκάρωσαν με αγάπη δεκάδες φίλοι του (και μη), ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστό. Ας κλείσουμε μ' αυτό λοιπόν τη χρονιά μας και να ευχηθώ αυτό που εύχονταν όλοι εκείνο το βράδι.

Και του χρόνου!!!

http://www.youtube.com/watch?v=VeDxvrrPtzg


http://www.youtube.com/watch?v=FtatHcawClk

http://www.youtube.com/watch?v=0cnSjuucI6o

Θυμηθείτε κι άλλες στιγμές εδώ http://www.youtube.com/user/digimojohdstudio#p/u

2 σχόλια:

ξυλινος είπε...

Οι Έλληνες σκηνοθέτες μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Γιατί έφτιαξαν ταινίες που τις είδε και τις αγάπησε φέτος ο κόσμος, πήραν βραβεία στα φεστιβάλ άλλων χωρών, συζητήθηκαν. Ανέλαβαν το κόστος των πράξεών τους, το κόστος που έχει κάθε πράξη μας, έχασαν τα βραβεία του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Παρουσίασαν τη δουλειά τους σε μια κατάμεστη από θεατές κάθε βράδυ «Έλλη» και μίλησαν. Εξήγησαν τι θέλουν, ποια είναι τα αιτήματά τους. Ο Λόγος είναι πανίσχυρος, κανείς δεν αμφιβάλλει πια ότι έχουν δίκιο, ότι τα πράγματα πρέπει ν’ αλλάξουν.
Το κείμενο που τους υποστηρίζει, στην πραγματικότητα δεν υποστηρίζει μόνο αυτούς. Η σημασία του βρίσκεται στο περιεχόμενο μιας φράσης: «Παρακολουθούμε μήνες τον αγώνα τους μακριά από οργανωμένα συμφέροντα και συντεχνίες που βασίζεται στην εθελοντική ένωση ενεργών πολιτών να διεκδικήσουν αυτόνομα την αλλαγή θεσμών και νοοτροπιών». Κάθε λέξη έχει τη σημασία της. Αυτό για μένα ήταν η πιο ελπιδοφόρα κοινωνική κίνηση της χρονιάς που φεύγει. Γιατί περιείχε δουλειά, δημιουργία, κόστος, Λόγο. Το αντίθετο της τσάμπα μαγκιάς.

αποσπασμα απο edito του Φ.Γεωργελέ στην A.Voice
μοιάζει άσχετο γιατί αναφέρεται στα κινημ\κα; δεν είναι....εκεί κάποιοι αντιστέκονται σεέναν άλλο βουρκότοπο. Της κινηματ\κης πραγματικότητας στην Ελλάδα μας... μοιάζει να αφορά και άλους τομείς ε;
και του χρονου λοιπόν με αντιστασιακά γλέντια των οργανωμένων ανοργάνοτων....eviva

ξυλινος είπε...

Όπως ακούσαμε από τον Δήμαρχο, η Δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου θέλει να τιμήσει τον Αργύρη Χιόνη.
Θετικό.
Πρέπει πάντως, πρώτα να αντικαταστήσει τους σπασμένους υαλοπίνακες στο δημοτικό σχολείο Θροφαρίου. Είναι ντροπή ένα σχολείο να είναι σε αυτό το χάλι...
Είναι αυτονόητο και για τον κ.Χιόνη, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να το μετατρέψει σε βιβλιοθήκη!
Μια αφορμή για εκδρομές των σχολείων σε κλειστά δημοτικά, έστω για μια φορά τον χρόνο! να ζωντανεύουν έστω λίγο. Υπάρχει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη Αρμονο-πρόταση! Η ιδέα του κ.Χιόνη συνεπικουρεί.
Δεν θα αναφερθώ για την ώρα στους σκουπιδότοπους του χωριού και το χάλι.....