Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Madmoana - Η κραυγή του τρελού...

Το μουσικό πείραμα Madmoana του B.D.Foxmoor των Active Member, αποτελεί άλλο ένα μουσικό άλμα του. Ανεβαίνει ψηλότερα και παίρνει κι εμάς μαζί του.
To Madmoana είναι ένα οπτικοακουστικό album με τραγούδια φτιαγμένα εξ’ ολοκλήρου από φυσικούς ήχους. Ήχους κυμάτων, τρένων, ξύλινων αντικειμένων, καρπών, ήχους νερού. Οι ήχοι είναι συχνά ηχογραφημένοι σε εργοστάσια με μηχανήματα που δουλεύουν, βίδες που στρίβουν και μοχλούς. Το beat μπορεί να φτιάχνεται από ένα πυγμάχο που βαράει γροθιές στον σάκο του, ή από τα εργαλεία της δουλειάς σε ένα τσαγκάρικο… To μπάσο μπορεί να είναι ήχος από τα σπλάχνα παλιού καραβιού. Οι μελωδίες της κιθάρας και των άλλων φυσικών οργάνων είναι παιγμένες σε φυσικούς χώρους, δίπλα σε πηγές με τρεχούμενο νερό, μέσα στην ερημιά του δάσους, ανάμεσα στα βράχια μιας σπηλιάς. Και μάλιστα από μερικούς σπουδαίους session μουσικούς όπως ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου (κοντραμπάσο), Σταύρος Λάντσιας (πιάνο, πλήκτρα), Ντέιβιντ Λιντς (πνευστά), Κώστας Αναστασιάδης (ντραμς, κρουστά.) και άλλοι.
Απολαύστε δύο από αυτά που έχουν ήχους από τη θάλασσα του Ξυλοκάστρου και το κουρείο του Χρήστου του καλλιτέχνη. Κυκλοφορεί κασετίνα με 2 DVD + 1 CD. Περισσότερα στο http://www.lowbap.com/. Ακούστε τα δυνατά...

Υπόγειο - Madmoana - B.D.Foxmoor

Ήχοι από το κοντραμπάσο του Γιάννη Παπατριανταφύλλου, από κρουστά του Σταύρου Λάντσια, από ...διάφορα αντικείμενα και μουσικά όργανα του David Lynch, από τα ψαλίδια και τις μηχανές του κουρείου του Χρήστου στο Ξυλόκαστρο, από παλιά γραφομηχανή, από γεννήτρια πλοίου, που συνελήφθησαν (επ' αυτοφώρω και ο καθένας ξεχωριστά) από τον B.D.Foxmoor και χωρίς εφέ έσμιξαν και προέκυψε το Υπόγειο.

Βάθεμα- Madmoana - B.D.Foxmoor
Ήχοι από την κιθάρα του Jamoan, από τη θάλασσα και τα αυτοκίνητα της παλιάς εθνικής οδού στο Ξυλόκαστρο λίγο πριν του Γιαρένη, από το σαξόφωνο του David Lynch, από γεννήτριες που πειράζει ο Σταύρος Λάντσιας και από τα τύμπανα του Κώστα Αναστασιάδη στα βουνά του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: