Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Αυτά είναι που σιχαίνομαι...

Λάβαμε το παρακάτω mail και το παραθέτουμε:

"Στην ανακοίνωση της ΡΑΕ με τις αιτήσεις για άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνεται αίτηση της ΒΙΟΤΕΡ για αιολικό πάρκο ισχύος 30 MW(!!!!), στη θέση ΣΩΤΗΡΑ-ΑΝΑΛΗΨΗ-ΔΡΑΓΟΥΝΕΡΑ του δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας (http://www.rae.gr/lic/appl-ape-1209.xls γραμμή 95).
Ξέρει κανείς τίποτα;;; Ο δήμαρχός μας;; Ή οι άλλοι μνηστήρες καθότι με το νέο νόμο είναι στην ουσία απαραίτητη η συμμετοχή τοπικών παραγόντων (ΟΤΑ ή δημοτών);"

Θα το ψάξουμε και θα επανέλθουμε...

5 σχόλια:

Armonistas είπε...

Η περιοχή αυτή είναι στο Κούτσι (πάνω από το Λουτρό).
Δεν ξέρω ακόμα τι είδους περιοχή είναι (δάσος ή κάτι άλλο). Θα μάθω και θα επανέλθω

P.V είπε...

Η Ανάληψη είναι το Εκκλησάκι που βλέπουμε στην κορυφή εκεί που είναι η κεραία της Vodaphon…. Τώρα κατάλαβα γιατί έχουν στήσει λίγο πιο πίσω εδω και κανα χρόνο ένα ιστό με ηλιακό ανεμομετριτή για μετρήσεις του ανέμου… και νόμιζα ότι ήταν η ΕΜΥ…. Μμμμμμμ.. πάντως δεν είναι δάσος εκεί πάνω.. ελάχιστα πεύκα και ιδιωτικά χωράφια..

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και νεώτερη αίτηση http://www.rae.gr/lic/appl-ape-0410.xls σειρά 90 (με τροποποίηση από αιολικά σε αιολικά διασυνδεδεμένα)
Αλλά υπάρχουν και άλλα πολύ χειρότερα...
http://www.rae.gr/lic/appl-ape-0210.xls σειρά 39. Αφορά στις κορυφές της Μικρής Ζήρειας. Από το Οροπέδιο Ζήρειας φαίνεται ο ιστός του μετρητή.

Velos είπε...

Τις ψηλές κορφές τις χρειαζόμαστε.
Είναι και θέμα συμβολισμού.

Ποιος μπορεί να είναι κατά της πράσινης ενέργειας?
Αλλά να γίνει με σχεδιασμό, για το παρόν και για το μέλλον και με σεβασμό στη φύση. Αλλιώς δεν μπορεί να λέγεται πράσινη. Ανανεώσιμη ναι, πράσινη όχι.
Βασικό σημείο είναι στο σχεδιασμό να υπάρχει ρητή πρόβλεψη με τις σχετικές ρήτρες για το τι θα απογίνουν οι ανεμογεννήτριες όταν θα παλιώσουν.
Είδωμεν..

Marios Loumpas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.