Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΚΟΣ ΑΣΕ - ΕΛΓΑ...

Παρέμβαση του Γιώργου Γκίνη

Να μου επιτρέψετε να αναφερθώ στον (ΠΟΛΙΤΙΚΟΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ) ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ του νομού μας.


Όταν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, οι λεγόμενοι…(Δεξιοί) ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, Βουλευτής – Πολιτευτές – Νομάρχης – Αντινομάρχες – Δήμαρχοι κλπ. παρατρεχάμενοι δεν έχουν ανοίξει το…στοματάκι τους να αρθρώσουν μία (έστω)…δίφθογγο, μία συλλαβή, μία λέξη, μία πρόταση έστω βρε αδελφάκι μου, να κάνουν ένα γενικευμένο σχόλιο για τα τεκταινόμενα στο νομό σε ότι αφορά τα μεγάλα σκάνδαλα του ΕΛΓΑ και της ΣΚΟΣ ΑΣΕ, σε αντίθεση με το τι επικρατεί στα χωριά μας, αυτό δείχνει το πόσο μακριά βρίσκονται απ’ το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ του νομού μας, πόσο απόμακρα βρίσκονται απ’ την τοπική ΑΓΡΟΤΙΚΗ κοινωνία των κατοίκων της υπαίθρου, την ΑΓΡΟΤΙΚΗ συνείδηση, πόσο στραβά αρμενίζουνε!!! Διότι στην πραγματικότητα, αν και το μήνυμα των πρόσφατων Εθνικών εκλογών δήλωσαν πως…το έλαβαν!!!(όλοι τους), εντούτοις πιστεύουν πως ο ΓΙΑΛΟΣ (κόσμος) είναι στραβός και όχι ότι οι ίδιοι είναι αυτοί που στραβά αρμενίζουνε!!!


Βέβαια και στην αντίπερα όχθη (τη… ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ) η ίδια ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ η άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!!! Κανένας, μα κανένας, δεν τολμάει να ακουμπήσει τα μεγάλα αυτά σκάνδαλα που αφορούν όλους μα όλους ανεξαιρέτως τους ΑΓΡΟΤΕΣ του νομού μας και όχι μόνο. Δεν «σήκωσαν» ο κύριος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, και νυν Ανπαληρωτής Υπουργός, ούτε η κυρία και οι κύριοι πολιτευτές τότε και νυν Βουλευτές, τα θέματα του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ του ΕΛΓΑ και της ΣΚΟΣ ΑΣΕ έστω και τυπικά ως τότε ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!!! Τι περιμένουμε τώρα εμείς οι ΑΜΟΙΡΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, να τα σηκώσουν τώρα από τη θέση της…Συμπολίτευσης; Μάλλον είναι πολύ ζεστά (ακόμα) τα κάστανα για να τα βγάλουν από τη φωτιά!!!


Βέβαια ας είναι καλά κάποια μετρούμενα στα…μισά δάκτυλα της μιας παλάμης τοπικά ΜΜΕ που ανάδειξαν και συνεχίζουν να δημοσιοποιούν τα τεκταινόμενα στον Αγροτικό ΜΑΣ χώρο και τα Blog.

Όμως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος!!! Και το αποτέλεσμα είναι δεδομένο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή:


α) Αυτοί που αποκάλυψαν και κατήγγειλαν το σκάνδαλο του ΕΛΓΑ, τιμωρήθηκαν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ώστε να μην αποτολμήσει άλλος να ξανανοίξει το στόμα του και να μιλήσει!!!


β) Οι ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ κλπ «συγγενείς» απολαμβάνουν τους καρπούς από τις κοπιαστικές ενέργειες και πράξεις τους για το…ΔΙΚΟ ΜΑΣ (των αγροτών που εκπροσωπούν) ΚΑΛΟ!!!

Οι ΑΓΡΟΤΕΣ όμως έχουν και γνώση και κρίση και μνήμη και όλοι όσοι «προσφέρουν» τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ στο χώρο μας, έρχεται το ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για να «εισπράξουν» την ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ!!! (Ορισμένοι ήδη ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ, και οι επόμενοι μην είστε…βιαστικοί, όλοι θα πάρετε!!!).


Γιώργος Γκίνης

Ζεμενό Κορινθίας

5 σχόλια:

P.V είπε...

Φιλέ Γιώργο.. για τα σκάνδαλα δεν μιλάει κανείς τους… πρόσεχε όμως γιατί θα σε επιπλήξουν για τον υποβιβασμό που έκανες από αναπληρωτή υπουργό σε υφυπουργό…..!!! μετά θες και βοήθεια από τον ΕΛΓΑ…

Λάμπης Φίλης είπε...

Γιώργο, πραγματικά πιστεύεις οτι "έρχεται το πλήρωμα του χρόνου"?
Αυτό σε έχει διδάξει η εμπειρία σου? Όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου (και αν έρχεται,) ζούνε αυτοί καλά και... τα εγγόνια τους καλύτερα!!!
Άστα να πάνε βρε Γιώργο, η κοινωνία μας μυρίζει από μακριά, νοσεί βαθιά, δεν κινδυνεύουμε από τον Η1Ν1, οι ιοί είναι γνωστοί που τρώνε τις σάρκες μας και που μεταδίδονται με ακρίβεια και επιτυχία σε όλες τις γενεές... Δεν υπάρχει φως στο τούνελ, μη περιμένεις άδικα...

Armonistas είπε...

@ P.V.
Διορθώθηκε. Τυπογραφικό ήταν...

ginisg είπε...

Labis,

Για τα πάντα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου.
Ακόμα και γι’ αυτούς που με τη δική μας βοήθεια (ψήφο) αναδεικνύονται, εκπροσωπώντας (υποτίθεται) τα δικά μας συμφέροντα σε όποιο «πόστο» κι αν τοποθετούνται. Και βέβαια η ΙΣΤΟΡΙΑ κρίνει τους κρίνοντες!!!

Ξέρεις Labis τι μεγάλη υπόθεση είναι το να αντέχεις να σε κοιτάζει ο άλλος στα μάτια!!! Να έχεις ήσυχη τη συνείδησή σου ότι έκανες το πρέπον, το ηθικό, το δίκαιο, να μπορείς να αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση και όχι ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ; Ξέρεις τη μεγάλη ΗΘΙΚΗ ικανοποίηση νιώθεις όταν κοιτάς στα ΜΑΤΙΑ (ας πούμε τώρα) σημαντικό στέλεχος του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, και αυτός να σκύβει το βλέμμα του στο έδαφος αποφεύγοντας να το διασταυρώσει με το δικό σου; Τι μπορεί να αισθάνεται μέσα του κάποιος ο οποίος νιώθει ΕΝΟΧΟΣ!!!

Όσο για το πλήρωμα του χρόνου το ένιωσε πρόσφατα ΚΑΠΟΙΟΣ που εορτάζει την ημέρα που ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ο Χριστός, χρονικά λίγο νωρίτερα ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ που και αυτός εορτάζει (συμπτωματικά) την ίδια ημέρα, κάπως παλιότερα κάποιος που εορτάζει την 7η Ιανουαρίου εκάστου έτους, γενικά όλοι κάποια στιγμή «παίρνουν» το αντίτιμο που τους αξίζει.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ.

Υ.Γ. Φίλε P.V. ποτέ δεν ήμουν καλός στο να αποστηθίζω ΤΙΤΛΟΥΣ και ΤΙΜΕΣ. Και προς Θεού δεν είχα σκοπό να υποβιβάσω (αξιωματικά) τον ΙΣΧΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΔΡΑ του Νομού μας, εκτός και αν…

Ανώνυμος είπε...

Τιμή σ¨εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες...¨

Αγαπητέ Γιώργο.
Σου αφιερώνω αυτούς τους στίχους του μεγάλου μας ποιητή, ως ένα μικρό δείγμα εκτίμησης και συμπαράστασης στον αγώνα σου.