Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Η πανδημία της σιωπής και άλλες αφύσικες ασθένειες…

Πανδημί: κ. πανδημί επίρρ. με τη συμμετοχή όλου του λαού, όλοι μαζί, αθρόως.

Πανδημία: (η) ουσ. επιδημία σε όλη τη χώρα ή σε μεγάλη περιοχή.


Σάλος έχει δημιουργηθεί με την πανδημία της γρίπης των χοίρων. Των πραγματικών, όχι των ανθρωπόμορφων. Μας έχουν ζαλίσει, στην κυριολεξία. Τέτοια περιγραφή γρίπης, τέτοια εμβάθυνση και τόσες αναλύσεις, θα τις ζήλευε κάθε ιός και …κόρη ετούτου του πλανήτη. Όμως, παρ' όλο που εδώ και χρόνια η κοινωνία μας χτυπιέται από άλλες, σοβαρότερες πανδημίες, καμία κουβέντα δεν γίνεται γι’ αυτές. Τουναντίον.


Ενδεικτικά αναφέρω μερικές περιπτώσεις:

Ιός της απαιδευσιάς. Είναι γνωστός και ως Ε1Π0 (Έλλειψη Παιδείας). Τεχνητός ιός που παρασκευάζεται και μεταλλάσσεται συνεχώς, στα εργαστήρια του Υπουργείου Παιδείας. Κάθε είδους σχολείο και καημός, κάθε μετάλλαξη και Υπουργός. Λένε ότι όλοι, μα όλοι οι ιοί που υπάρχουν σήμερα, είναι μεταλλάξεις του ιού Ε1Π0.

Ιός της τηλελοίμωξης. Εμφανίστηκε τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν είναι θανατηφόρος, αλλά αποχαυνώνει τους μολυσμένους και προετοιμάζει το έδαφος για άλλους ιούς. Είναι η μεγαλύτερη πανδημία που υπήρξε ποτέ και αποτελεί, μαζί με τον ιό της απαιδευσιάς, τη βάση των περισσότερων σύγχρονων ασθενειών.

Ιός της σιωπής και ιός του καναπέ. Δύο επικίνδυνοι, συγγενείς ιοί που επιφέρουν σοβαρότατες βλάβες στη δημοκρατία. Κύριοι φορείς του ιού της σιωπής είναι οι ευπαθείς ομάδες των πολιτικών αντιπροσώπων και των ΜΜΕ, που διασπείρουν ταχύτατα τη νόσο και στον υπόλοιπο πληθυσμό. Στην εξέλιξή της η γρίπη της σιωπής, σε κάνει πιο ευάλωτο στον ιό του καναπέ, που έρχεται και αποτελειώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Αποτέλεσμα όλων αυτών των διαταραχών είναι να αφήνεις τη «δουλειά» στους ειδικούς και εσύ απλώς να τους νομιμοποιείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ψηφίζοντας τους. Εννέα στα δέκα θύματα των ιών αυτών, είναι και «θύματα βαριάς τηλελοίμωξης».

Ιός της ανάπτυξης. Ο γνωστός ιός του κέρδους, συνδυασμένος με τον ψευδόκοκκο της κρίσης, δημιουργεί έναν πολύ επικίνδυνο ιό, τον ιό της ανάπτυξης. Βασικές παρενέργειές του είναι οι ανεπανόρθωτες βλάβες στο φυσικό περιβάλλον και τα δημόσια αγαθά. Η πανδημία αυτή ευνοείται από τη μεγάλη εξάπλωση των ιών της σιωπής και του καναπέ, γιατί βρίσκει απενεργοποιημένες αντιστάσεις και η ταχύτητα μετάδοσής της είναι μεγάλη.

Ιός του φόβου. Μεταλλαγμένος ιός τηλελοίμωξης, που χτυπά όλες ανεξαιρέτως τις ηλικίες και τις καθιστά ευάλωτες σε μια μεγάλη γκάμα «βακτηριδιακών» επιθέσεων, που ακολουθούν συνήθως.

Ιός του χρέους. Νέος θανατηφόρος ιός, που χτυπά όλα τα νοικοκυριά του κόσμου. Προκαλεί τη νόσο των δανείων και των πιστωτικών. Στη χώρα μας παρατηρείται μεγάλη έξαρση την τελευταία δεκαετία, ειδικά μετά την πανδημία που περάσαμε από τον ιό του Χρηματιστηρίου.


Πολλές περιπτώσεις επικίνδυνων ιών υπάρχουν ακόμη. Ο ιός του δήθεν, ο ιός της ματαιδοξίας, των χρημάτων και πόσοι άλλοι! Όμως, καμία έρευνα δεν γίνεται για την αντιμετώπισή τους. Κανένα εμβόλιο δεν παρασκευάζεται. Έτσι, πολλαπλασιάζονται, μεταλλάσσονται και εξαπλώνονται όλο και περισσότερο.

Για τα αντισώματα και την προφύλαξη απ’ όλα τα παραπάνω, μην περιμένετε λοιπόν κανέναν Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και καμία φαρμακευτική. Κάποιοι λένε ότι αν καταπολεμηθεί η πανδημία της σιωπής, μπορούν να αντιμετωπιστούν όλες οι άλλες ασθένειες. Ακόμα και η απαιδευσιά. Λένε επίσης, ότι η μόνη λύση έρχεται από τα κάτω. Προτείνουν να εφαρμόσουμε το αρχαίο ρητό: «Πλην Αθηνά και χείρα κίνει», αν θέλουμε να γλυτώσουμε και ότι στο χέρι μας είναι το εμβόλιο και όχι στα εργαστήριά τους. Just do it

Ανδρέας Απ. Ζάρρος


ΥΓ: Ένα παράδειγμα των ημερών. Ο ιός της σιωπής, έχει χτυπήσει όλο το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό του νομού Κορινθίας. Πανδημία σιωπής λοιπόν και στο νομό μας. Ξέρετε για ποια θέματα, ε;

7 σχόλια:

ΠΕΛΛΗΝΑΙΑ είπε...

Δεν ξέρω αν είναι συνέπειες των ασθενειών που προανέφερες ή οφείλονται σε άλλους λόγους, αλλά παρατηρώ τελευταία ότι αυξάνονται επίσης και τα περιστατικά τύφλωσης και κώφωσης.
Βλέπω, για παράδειγμα, ανθρώπους που, ύστερα από τόσες συζητήσεις και φασαρίες που έχουν γίνει, επιμένουν και αγωνίζονται να χαλάσουν ό,τι ωραίο έχει απομείνει: τα ποτάμια, τα δάση, τα αμπέλια... Lες και δεν αντέχουν να βλέπουν την φύση γύρω τους.
Κατά τη γνώμη τους η ομορφιά κρύβεται στο τσιμέντο και στη λαμαρίνα. Κι όταν ακούω τα επιχειρήματά τους, περί (δήθεν) "τουριστικής ανάπτυξης", διαπιστώνω ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι και κουφοί. Διότι καλά δεν διαβάζουν και δεν ενημερώνονται, τυφλοί όντες, αλλά δεν ακούν τι συμβαίνει στον κόσμο; Πώς γίνεται όταν όλοι οι κάτοικοι της γης ξεσηκώνονται και φωνάζουν για την προστασία του περιβάλλοντος, οι τρικαλίτες και οι ξυλοκαστρινοί να ονειρεύονται μια "βιομηχανική επανάσταση" έξω από το Ρέθι και μια Πλατεία Ομονοίας στα Τρίκαλα;

Armonistas είπε...

Είναι συνδυασμός ιώσεων απαιδευσιάς, τηλελοίμωξης, σιωπής, ματαιοδοξίας, χρημάτων και εθελοντικής κωφαλαλίασης. Άκρως επικίνδυνη περίπτωση, που έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας και στην περιοχή των Τρικάλων. Καλημέρα σας...

Unknown είπε...

Χαχαχα, φοβερό το άρθρο!
Επίσης να συμπληρώσουμε ότι οι μισοί Έλληνες δεν σκέφτονται και οι άλλοι μισοί αποφάσισαν να μην σκέφτονται κατόπιν ωρίμου σκέψεως...
Αχ βρε Νεοέλληνα, πότε θα ξυπνήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Ανδρέα χθες το απόγευμα είχαμε πάει στην λίμνη δάσιου για να βάλουμε μπάρες στις δύο εισόδους της λίμνης έτσι ώστε να αποτρέψουμε τον διαρκή ΒΙΑΣΜΟ της απο τα 4χ4.κατηφορίζοντας πρός τα τρίκαλα είδαμε έναν καινούριο σκουπιδότοπο μέσα στο δάσος.σκαλίζοντας τα σκουπίδια βρίκαμε καντήλια,λιβανιστήρια,ολόκληρα θυμιατά, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς απο θρησκευτικό αντικείμενο.ΠΟΥ? 200 μέτρα απο την μονή του αγίου Βλασίου.Βοηθεία μας... Υ.Γ. τα πειστήρια τα κράτησε για σουβενίρ η πρόεδρος του κυλληνίου άδωνι

Velos είπε...

Του ...Κυρίου είναι μωρέ τα θυμιατά γι αυτό τα άφησαν στη φύση, μην τα πετάξουνε στα σκουπίδια άγια πράματα...

Αυτός είναι ο "ιός του Κύριε ελέησον". Η απόλυτη πανδημία.
Εξαιτίας του έχουν νοσήσει οι 99 στους εκατό Έλληνες (ο θεός να μας κάνει) κάποιοι χωρίς συμπτώματα, αλλά άλλοι πολλοί με βαριά και μόνιμα.
Πρόκειται για ιό για τον οποίο δεν έχει βρεθεί και ούτε θα βρεθεί εμβόλιο, μιας και η ασθένεια φέρνει περισσότερα κέρδη από αυτά που θα έφερνε το εμβόλιο.

Armonistas είπε...

Velos αυτό ακριβώς. Just... that. Οι αρρώστιες αυτές είναι πιο χρήσιμες από την ίαση, τις διαδικασίες επίτευξής της και τα υλικά που θα χρειαστούν.
Ο Θεός μαζί σου... admin!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μας ταράζεις τον ύπνο μας;
Τι σου φταίμε ρε παιδί μου;;;